Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Η "συμπόρευση" του Λ.Λαζόπουλου εναντίον του ΚΚΕ.Ο Λάκης Λαζόπουλος είναι ένας  ηθοποιός που κινούμενος στο χώρο των μεγάλων καναλιών κατάφερε να κερδίσει πολλά χρήματα.
Είναι λογικό λοιπόν να μην καίγεται και πολύ να καταλάβει τι παίζεται αυτή τη στιγμή και τι στοιχίζει στο λαό κάθε λάθος επιλογή.
Επίσης δεν καίγεται ιδιαίτερα για το ποια θα είναι η κατάσταση του λαού την επόμενη μερα των εκλογών για τον απλό λόγο ότι δεν ανήκει στο λαό. Καλώς ή κακώς ανήκει στο Κολωνάκι...

Αυτό που "παίζεται" λοιπόν σ'αυτές τις εκλογές δεν είναι το αν θα σχηματιστεί κεντροδεξιόστροφη ή κεντροαριστερόστροφη κυβέρνηση. Δεν είναι το αν θα πανηγυρίσουν οι μπλέ-πράσινοι ή πορτοκαλί-ροζ με άλλους έγχρωμους κόκκους.

Αυτό που έχει σημασία είναι το αν θα έχει δουλειά και ψωμί(δυστυχώς έχουμε φτάσει ξανά στο να συζητάμε για το ψωμί το 2015) ο λαός. Αν θα έχει σύνταξη, ασφάλιση, στοιχειώδη παιδεία, στοιχειώδη ζωή ο διπλανός μας.

Είτε το αισθάνεται είτε όχι ο διάσημος Λάκης ό,τι έχει κερδηθεί και ό,τι θα κερδηθεί από το λαό σ'αυτό τον άδικο κόσμο, κερδήθηκε και θα κερδηθεί με αγώνες.
Με αγώνες που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν οι καταπιεσμένοι ενάντια στους καταπιεστές τους. Ο φτωχός λαός ενάντια στους πλούσιους επιχειρηματίες αλλά και τους εκπροσώπους τους.
Αυτό που παίζεται λοιπόν είναι το πόση δύναμη θα έχει ο λαός να αντέξει και να αντισταθεί στην πίεση που θα συνεχίσει να δέχεται και να συγκρατήσει ό,τι του έχει απομείνει, να πάρει πίσω ό,τι μπορεί, αλλά  και να βάλει ρότα για μεγάλες ανατροπές διορθώνοντας μια και καλή την αδικία και κερδίζοντας τελικά την εξουσία, δίνοντας νέο ολοκαίνουργιο αέρα και αναπνοή στην εξέλιξη του ανθρώπου και της ζωής στον πλανήτη.

Είπε ο Λ.Λαζόπουλος στην εκπομπή του κριτικάροντας το ΚΚΕ με άσχημο και καθόλου αστείο τρόπο για σατυρικό ηθοποιό, ότι στις εκλογές αποφασίζεται ποια θα είναι η κυβέρνηση και όχι το ποια θα είναι η αντιπολίτευση.
Στις εκλογές όμως, ειδικά σ'αυτές,  εκτός από το ποια θα είναι η κυβέρνηση, που όπως ο ίδιος λέει με τη σάτυρά του, το λιγότερο δεν αξίζει την εμπιστοσύνη του λαού, θα αποφασιστεί και το ποσο ισχυρή και δυναμική θα είναι η αντιπολίτευση, που θα πρέπει να σταθεί απέναντι στην κυβέρνηση που, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα είναι έτοιμη να εκβιαστεί και να υποχωρήσει.

Επειδή μάλιστα κατά τη γνώμη μας, οι δυο διεκδικητές της κυβέρνησης στο βασικό ζήτημα που αναφέραμε πριν, δηλαδή στο τι θα δοθεί πίσω από όσα έχουν χαθεί, συμφωνούν στο λίγα ψίχουλα ή καθόλου ψίχουλα, και μάλιστα το πιο πιθανό είναι ότι όχι μόνο δεν θα μας δώσουν πίσω αλλά θα μας πάρουν κιόλας, έχει μεγαλύτερη σημασία το πόσο ισχυρή θα είναι η αντιπολίτευση, δηλαδή το ΚΚΕ(γιατι από το Ποτάμι και τη Χ.Α. ελπίζουμε ότι δεν περιμένει κάτι ο Λάκης), παρά το ποιο ακριβώς φάσμα χρωμάτων θα απαρτίζει μια κυβέρνηση που μάλιστα θα είναι υποχρεωμένη, εντός πλαισίου ΕΕ, να ακολουθήσει ΄την ίδια πολιτική με την προηγούμενη συνεχίζοντας το "δρόμο των μεταρρυθμίσεων" και του μαρτυρίου όπως λένε όλοι οι "ειδικοί".

Έχει ξαναπεί ο Λ.Λαζόπουλος και το είπε και στην τελευταία εκπομπή του ότι το ΚΚΕ δεν έκανε αντιπολίτευση στη ΝΔ κι έτσι συμπορεύτηκε μαζί της στο δρόμο των μνημονίων!!!
Χυδαίο πραγματικά να το λέει κάποιος που θεωρεί τον εαυτό του προοδευτικό αλλά και αποκαλυπτικό. Κι αυτό γιατί δείχνει ότι ο Λ.Λαζόπουλος περιμένει να παρακολουθήσει τος αγώνες του λαού από την τηλεόραση όπως ας πούμε το ποδόσφαιρο.
Εκεί λοιπόν στις οθόνες λογικό είναι να μην είδε το ΚΚΕ αφού το ΚΚΕ δεν παίζει σ'αυτά τα γήπεδα.

Αν πήγαινε όμως στα στέκια ή τα σπίτια των απολυμένων αγωνιστών του ΠΑΜΕ που δεν υπήρξε απεργία η κινητοποίηση που να μην έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή ίσως να άνοιγε λίγο τα μάτια του.
Αν έμπαινε στη ζωή των καταδικασμένων κομμουνιστών χαλυβουργών ή μεταλλεργατών και τόσων άλλων που εναντίον τους εκκρεμούν ακόμη τόσα δικαστήρια για τους αγώνες τους, ίσως να έβλεπε κάτι παραπάνω.
Αν μάλιστα κοίταζε λίγο πιο κοντά τους τόσο νωρίς και άδικα χαμένους αυτών των αγώνων, σαν τον απεργό  χαλυβουργό Β.Δερή που εξ αιτίας της πολιτικής που πολέμησε με τους αγώνες αυτούς έφυγε παγωμένος σ'ένα σπίτι χωρίς ρευμα, χωρίς δουλειά και χωρίς αποζημίωση, ίσως πραγματικά να ντρεπόταν για όσα λέει.

Ειπε λοιπόν χυδαία ο Λ.Λαζόπουλος ότι το ΚΚΕ συμπορεύτηκε με τη ΝΔ αφου δεν στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και κρατάει τάχα ίσες αποστάσεις.
Συμπόρευση όμως σημαίνει συμφωνία σε πολιτικές. 
Και στις πολιτικές όπως είναι ολοφάνερο αν δεν είσαι τυφλός, ή δεν θέλεις να κάνεις το άσπρο μαύρο, το ΚΚΕ βρίσκεται όχι απλά απέναντι αλλά σε εντελώς άλλο κόσμο από τη ΝΔ. 
Ας ψάξει λοιπόν αυτούς που συμπορεύονται πραγματικά πολιτικά με τη ΝΔ στις γειτονιές του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί δηλαδή που τριγυρίζει και ο ίδιος  παλεύοντας με τις άλλες "συνεπείς φιλοευρωπαικές δυνάμεις" να φτιάξουν την Έλλάδα "μια κανονική ευρωπαική χώρα" γεμάτη με  εκατομμύρια πάμφτωχους που θυσιάζονται για να σώσουν τον πλούτο ελάχιστων "υγιών" πλουσίων.

6 σχόλια:

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Χα, Χα!
Εξαιρετικό! Ρε, μήπως, άθελά του, μας δίνει ιδέα ο καραγκιόζης;
"Στις εκλογές αποφασίζεται ποια θα είναι η κυβέρνηση και όχι το ποια θα είναι η αντιπολίτευση."
Λάθος! Στις εκλογές ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ γιατί αλλιώς ...θα απαγορεύονταν!
Κρίνεται ποιός θα διαχειρίζεται την (δεδομένη) αστική εξουσία, είτε σαν κυβέρνηση, είτε σαν αντιπολίτευση. Το ποιός θα είναι κυβέρνηση δεν έχει και πολλή σημασία, αφού έτσι και αλλιώς, με τα σημερινά δεδομένα, δοτός θα είναι - σικέ το ματς.
Εχει όμως ένα ενδιαφέρον να υπάρχει τουλάχιστον ΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, και πόσο ισχυρή μπορεί να είναι αυτή.
Το '74, η "Ενωμένη Αριστερά" κατέβηκε με ένα παρεμφερές, αλλά συμβιβαστικό σύνθημα: "Για καλύτερα μεροκάματα και συντάξεις" και "τον ήπιε" με ~5.5% έναντι 13.5% του παπατζή με το "στις 18 σοσιαλισμός". Υπήρχαν υποκειμενικές αδυναμίες, ήταν κι άλλα χρόνια...
Τώρα, μήπως θα δούλευε ένα "ρεαλιστικό" και ταυτόχρονα ανατρεπτικό σύνθημα, π.χ.:
"ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ";
Για να κολλάμε στον τοίχο τα λαζοπουλάκια, που θα συναντάμε από αύριο μπροστά μας, και να τα απεγκλωβίζουμε από το δικομματικό ψευτοδίλημμα;
Ετσι, σαν ιδέα, γιατί είναι σαφής ο ρόλος του οργανικού διανοούμενου Λ.Λ. στην αντιδραστική ιδεολογική θωράκιση του Λαού και χρειάζεται αντιμετώπιση.

Red Star είπε...

Ο Λάκης Λαζόπουλος βγάζει πάλι χολή και δηλητήριο για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Πόσο αφελής είναι άραγε ; Περιμένει να παρατήσουμε τις θέσεις μας για τον σοσιαλισμό και να ψηφίσουμε όλοι το συγκεκριμένο κόμμα που θέλει ; Πόσο πιο γελοίος μπορεί να γίνει ;

Ας καταλάβει ο κύριος Λαζόπουλος πως λέμε όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση των ιμπεριαλιστών και των πολυεθνικών, λέμε όχι στο ΝΑΤΟ που δολοφονεί τους λαούς.

Λέμε όχι στη Χρυσή Αυγή την οποία στηρίζει έμμεσα ο Λάκης για να κόψει ψήφους της Νέας Δημοκρατίας.Γιατί ο κύριος Λάκης στο όνομα της δημοκρατίας θέλει τον Κασιδιάρη να βγαίνει πάλι στα κανάλια και να χαστουκίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Έεε όχι κύριε Λάκη μας, όχι μόνο θα ψηφίσουμε το Κόμμα που εμείς θέλουμε, αλλά την επόμενη μέρα θα αγωνιστούμε πάλι με αυτό και τις ταξικές δυνάμεις για τη Λαϊκή Συμμαχία και για να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ τον καπιταλισμό.

Red Star

Γιώργος Σαρρής είπε...

Σεχταρ ακριβώς έτσι!
Αν αποφ΄'ασιζαν οι εκλογες για την εξουσία θα τις ειχαν κόψει. Αποφασίζουν μόνο για τη διαχείριση. Κι αυτό έχει βεβαια σημασία και για το ποια είναι η κυβέρνηση αλλά το ίδιο και μερικές φορες, όπως τώρα, περισσοτερο για το ποια και ποσο ισχυρη θα είναι η αντιπολίτευση. Το "τι σημασία έχει η αντιπολίτευση", ειναι πονηριά και σοφιστεία.

Unknown είπε...

Ο Λάκης όπως και ο κάθε "Λάκης" του συστήματος δεν κάνει τίποτε άλλο απο απο αυτό το ιδιο το μέσο επικοινωνιας που χρησιμοποιεί.Απλά συμβάλλει και αυτος στην παραπληροφόρηση και την συκοφαντια ισοροπώντας στο βαθμο άγνοιας και με σκοπό να κατευθύνει σε λάθος μονοπάτια τον απλο Homo idiot που δεν καταλαβαινει οτι δε΄ν πρέπει να καταπινει αμάσητο αυτό που του σερβίρουν.Ειμαστε λοιπόν κατ'επέκταση συνένοχοι αφού δινουμε ως Θεατές βήμα στην υπαρξη τέτοιων αλλα και παρόμοιων φαινομένων τοσο στο οτι υπάρχουν οσο στο οτι τα δεχόμαστε να μας επηρεάζουν.Οι "κρατούντες" ξέρουν και φροντιζουν να μαθουν τα παντα για εμας για να μπορούν να μας κατευθύνουν.Εμείς ελάχιστα ξερουμε για αυτούς για να το αντιπαλέψουμε.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Θα πω για άλλη μια φορά ότι δεν απανταω σε δηθεν αστεια αλλά προβοκατόρικα και χαζα σχόλια. Δεν εχω χρονο. Οποιος ενδιαφερεται για το αν εχει θεση ενα ΚΚ στο αστικό κοινοβουλιο ας ψαξει σχετικα στο Λενινισμό.
Τα ΚΚ βρισκονται εκει για να παλεύουν και από εκεί για το λαό όσο αυτό είναι δυνατόν, για να προβαλουν τη θεση κ τον αγωνα τους κ για να αποκαλυπτουν τα αστικα κόμματα και τις βρωμιες τους.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Οσο όμως η εξο
υσια δεν ειναι στα χερια του λαού, και επομενως ο λαός είναι αντικειμενικά στην αντιπολίτευση, εκεί στην αντιπολίτευση είναι και η θέση ενός ΚΚ. Απλά αυτό κάνει και το ΚΚΕ. Όποιος κανει πως δεν το καταλαβαίνει δεν μπορουμε να βοηθήσουμε.

ShareThis