Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Tι φοβάσαι Aριστερέ;

Αναδημοσιεύουμε σήμερα στο "Εδώ και τώρα" τις 4 τελευταίες δημοσκοπήσεις που έγιναν και που δείχνουν καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και με 10 μονάδες διαφορά!
PALMOS, GPO, METRON ANALYSIS και RASS

Δεν υπάρχει καμιά απολύτως δημοσκόπηση που να δείχνει ότι υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να νικήσει η ΝΔ.
Μάλιστα κάποιες δείχνουν και αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω λοιπόν είναι το εξής Αριστερέ μου ψηφοφόρε που μέχρι πριν λίγα χρόνια ψήφιζες ΚΚΕ.

Αφού δεν υπάρχει περίπτωση να νικήσει η επάρατος Δεξιά κι ο πραγματικά αντιπαθητικός Σαμαράς που σου σπάει τα νεύρα φεύγει.
 Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ που έτσι κι αλλιώς, σαν Αριστερός που είσαι,  δε σου πολυγεμίζει το μάτι και πολύ σωστά σου δημιουργεί πολλές αμφιβολίες για τη φιλολαικότητα και την Αριστεροσύνη του -ξέρεις ότι Αριστερά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των κινήτρων υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας δεν υπάρχει- θα νικήσει με μεγάλη διαφορά τις εκλογές.
Αφού η αυριανή κυβέρνηση δεν σου υπόσχεται  ούτε αύξηση στο μισθό σου, ούτε δίκαιο ασφαλιστικό, ούτε δωρεάν υγεία και παιδεία, ούτε τίποτα πραγματικά ουσιαστικό εκτός από το ότι θα "τηρήσει τις δεσμεύσεις" τι σόι ελπίδα είναι αυτή που λές ότι σου δίνει;

Γιατί επιμένεις να αποδυναμώνεις το ΚΚΕ;
Γιατί δε δίνεις φτερά στην πραγματική ελπίδα, στο όραμα της αλλαγής του κόσμου;
Αφού ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει γιατί δεν αφήνεις τον εαυτό σου να το πιστέψει με δύναμη ψηφίζοντας ΚΚΕ;


Σε τι νομίζεις ότι θα μας ωφελήσει, όλους εμάς το λαό που είμαστε στο δρόμο και παλεύουμε και που λες πως σέβεσαι τον αγώνα που κανουμε, αν πάρει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ και μείνει αδύναμο το ΚΚΕ; 
Τι θα κερδίσει το όνειρό μας;

Αν έχεις  μεταλλαχθεί σε ΠΑΣΟΚ και "θες την ησυχία σου" σε καταλαβαίνω.
Αν όμως ανησυχείς για το τι θα γίνει αύριο και πιστεύεις ότι θα χρειαστούν αγώνες, ποιος πιστεύεις ότι θα κάνει αυτούς τους αγώνες; 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;
Η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι;
Η όλοι εμείς στο πλάι του ΚΚΕ που ποτέ δεν έλειψε από κανέναν αγώνα παρά τα λάθη και τις αδυναμίες του.

Τι φοβάσαι λοιπόν; Μήπως σου φορτώσουν τα κανάλια ότι είσαι ακραίος;
Τι προσπαθείς να κάνεις; 
Να "τιμωρήσεις" το ΚΚΕ γιατί τολμάει να μην μπαίνει στον κουβά με όλους τους άλλους που θέλουν να σώσουν το σύστημα και επιμένει να σου λέει με δύναμη να ελπίζεις ότι μπορεί να αλλάξει ο κόσμος; 
Επειδή ουρλιάζει με όλη του τη δύναμη πως η Ελπιδα είναι εδώ, είναι δική μας και είναι ακόμη κατακόκκινη, κόντρα σε όλους τους άλλους που σου λένε ότι ο μόνος εφικτός κόσμος είναι ο καπιταλισμός της αδικίας και των πολέμων;

Και στο κάτω-κάτω, τώρα που οι πολλοί του καναπέ σαν όχλος θα μιμηθούν ο ένας τον άλλο και θα τρέξουν προβατηδόν να πάνε με το νικητή, εσύ τι δουλειά έχεις μ'αυτούς;

Εσύ σαν Αριστερός ποτέ δεν πήγες με τους πολλούς.
Σού άρεσαν οι σκέψεις και τα οράματα των λίγων.
Ηθελες να ονειρεύεσαι τα δικά μας όνειρα που δεν ήταν της μόδας, ήθελες να αλλάξει ο κόσμος όταν οι πολλοί ήθελαν να βγάλουν φράγκα, ήθελες ν'ακούς τα δικά σου τραγούδια, να έχεις τη δική σου αισθητική όταν οι άλλοι έτρεχαν στα πρώτα τραπέζια να δουν το Σφακιανάκη και τον Πλούταρχο.
Έβγαινες στο δρόμο στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια με το ΚΚΕ όταν οι άλλοι απολάμβαναν το βομβαρδισμό του Ιράκ από το CNN.

Τώρα τι έχεις πάθει;

Μήπως έχεις πάθει τηλεόραση;

Μήπως δυσκολεύεσαι πάρα πολύ να μην ακολουθήσεις το ρεύμα;

Ψάξτο λίγο μέσα σου.

Το ΚΚΕ θα είναι πάντα εκεί που ήταν. Στο δρόμο παλεύοντας γι αυτά που οι άλλοι ξέχασαν. Κολλημένο στο όνειρο ενός δίκαιου κόσμου για μας και τα παιδιά μας.
 Με τα μέλη του να ρισκάρουν κάθε μέρα τη δουλειά ή ακόμη και τη ζωή τους γι αυτό το αύριο που θέλουν δε θέλουν θα έρθει γιατί υπάρχουν αυτοί που δε σταμάτησαν να ονειρεύονται.

Εσύ γιατί κάνεις πίσω;
Γιατί φοβάσαι να ονειρευτείς;
Γιατί θέλεις αδύναμο το ΚΚΕ;

Αφού ξέρεις ότι δυνατό ΚΚΕ σημαινει πιο δυνατός ο λαός και ο αγώνας του.
Γιατι αποδυναμώνεις τη δική σου θέση;



7 σχόλια:

zoot horn rollo είπε...

"Αν έχεις μεταλλαχθεί σε ΠΑΣΟΚ και "θες την ησυχία σου" σε καταλαβαίνω."

Δυστυχώς το βλέπω σε πολλούς αυτό.

Για τους υπόλοιπους, θα δείξει.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Σε τρολ δεν απαντάμε. Τα έχουμε ξαναπεί. Αυτοί που καίγεται το στόμα τους μόλις πουνε σοσιαλισμος ας μην πουλάνε ηρωισμούς.
Το ΚΚΕ μετράει δεκάδες απολυμένους στα μελη του ΠΑΜΕ, και δεκάδες καταδίκες(χαλυβουργοί κλπ) μόνο από τους αγώνες των τελευταίων χρόνων. Κυνηγητό με τα ΜΑΤ παίζουν πολλοί.
Σιωπή και σεβασμό λοιπόν!

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο υποκύπτει στον οπορτουνισμό. Η λογική "γιατί επιμένεις να αποδυναμώνεις το ΚΚΕ αφού έτσι κι αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει με μεγάλη διαφορά", είναι απολίτικη και επικίνδυνη. Είπαμε, μάχη της ψήφου, αλλά...

Γιώργος Σαρρής είπε...

Δεν είναι ούτε απολίτικη ούτε επικίνδυνη και δεν το δέχομαι.
Να διαβάσεις όλο το άρθρο κι όχι 2 φράσεις που σου κάτσανε ανάποδα. Αυτό που λεω απαντά στη λογική που ισχυρίζεται ότι δεν ψηφίζει ΚΚΕ επειδη προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ. Εγω λοιπόν λεω ότι αφου αυτός ο φόβος ή η επιθυμία τους εκπληρώνεται, και όπως λενε είναι και φίλοι του ΚΚΕ γιατί εξακολουθούν να επιμένουν στην αποδυνάμωσή του Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη κι ας αποφασίσουν. Μήπως άλλαξαν και δεν έχουν σχέση πια με τα Αριστερά οράματα;

Γιώργος Σαρρής είπε...

Επίσης αντι να αμολάμε στον αέρα κρίσεις, καλό είναι να τις δικαιολογούμε. Που ακριβώς υπάρχει ο οππορτουνισμός;

Admin είπε...

Αφού έτσι και αλλιώς θα βγεί αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί να μην ψηφίσετε και ΚΚΕ; λέει το ερώτημα. Η απάντηση είναι απλή γιατί δεν είναι δεδομένη η αυτοδυναμία, και ο κόσμος ψηφίζει για το καρβέλι του και όχι για αφηρημένες ιδεολογίες.
Το 81 το ΚΚΕ έλεγε "Αλλαγή δεν γίνεται χωρις το ΚΚΕ", δεν έλεγε όποιος και αν βγει είναι το ίδιο. Οσο δεν παίρνει θετική θέση η ηγεσία του ΚΚΕ για την κυβέρνηση της αριστεράς, τόσο θα παίρνουν μόνοι τους, οι ψηφοφόροι του και τα μέλη του. Και σήμερα να πει το ΚΚΕ οτι θα στηρίξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να την ελέγχει και να μην την αφήνει να παει κόντρα στους εργαζόμενους, θα διοπλασίαζε τα ποσοστά του.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Πρωτα απ' όλα με παραφράζεις.Σιγα να μη λεω αυτό! εΓΩ ΛΈΩ ΜΈΧΡΙ Κ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΊΑ ΤΟΥ ΔΊΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙς ΚΙ ΕΣΥ ΑΡΙΣΤΕΡΕ λες πως ανησυχείς μηπως βγει η δεξιά; Κοιτάξου στον καθρέφτη και δε ςπως άλλαξες.Αλλιως ψήφισε ΚΚΕ γιατί φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ καμια σχεση δεν έχει με την Αριστερά.ΚΑΜΙΑ! ΑΥΤΟ ΛΕΩ.
2.Αφηρημενη ιδεολογία ο κομμουνισμός;Πηγαινε να σε δει γιατρός.
3.Ο κόσμος ψηφίζει για το καρβέλι... Ποιο καρβέλι ταζει ο ΣΥΡΙΖΑ; κανενα .Δες κ το άρθρο του Στρατούλη χθες. Καμια αλλαγή παρα μόνο ψίχουλα. Ολοι οι δικοί μου από συνταξιούχους μέχρι εργαζόμενους και νεους άνεργους, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα! Εκτός αν λες δεν πειράζει , έχει ο Θεός κάτι θα γίνει. Απο απελπισία δλδ. Ο κόσμος ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν αντέχει να ονειρευτεί και να πιστέψει στα μεγάλα.Γιατί είναι φοβισμενος κ δεν τολμάει να κάνει το βημα.
4. Το ίδιο που έλεγε το '81 λέει και τώρα. Μόνο με το ΚΚΕ μπορεί ν αλλάξει η κατάσταση.Απλά τώρα εξηγεί και το πως, γιατί τώρα έιναι πιο σκληρά τα πράγματα γιατί ο καπιταλισμός δεν έχει τπτ να δώσει πια΄.
5.ΝΑ στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ! Αστειο πραγματικά. Δεν θέλουμε να διπλασιάσουμε τα ποσοστά μας. Ν αλλάξουμε τον κόσμο θέλουμε.ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ.

ShareThis