Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Αοιδία...Τζιμάκου-Αγγελάκα

Mήπως ξέρει κανείς το τραγούδι του Τζιμάκου για τη ΝΔ ή τη Δεξιά;
Οχι βέβαια, γιατί δεν έγραψε τέτοιο τραγούδι.
Μήπως ξέρετε το τραγούδι του Αγγελάκα για το ΠΑΣΟΚ και τη Σοσιαλδημοκρατία;
Οχι φυσικά γιατί ούτε αυτός έγραψε τραγούδι εναντίον αυτών που ξεπούλησαν ανοιχτά και τσάκισαν το λαό.
Μήπως ξέρετε το τραγούδι που έγραψε ο Τζιμάκος και οι φίλοι του για τη Χρ.Αυγή ή το φασισμό;
 Μήπως το τραγούδι τους εναντίον του Ναζισμού;

Ούτε αυτο θα το βρείτε γιατί ούτε εναντίον του φασισμού-ναζισμού έγραψαν!

Το τραγούδι που έγραψαν εναντίον της Χούντας, για να μη γενικέυουμε και για να γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι εδώ στον τόπο μας;
Ουτε τέτοιο τραγούδι θα βρείτε γιατί ούτε η Χούντα τους απασχόλησε σαν βασανιστής και εχθρός του λαού που ήταν το δικτατορικό καθεστώς!

Εναντίον του καπιταλισμού κάτι ρε γαμώ το;

Μην ψαχνετε, δεν υπάρχει...
Ο καπιταλισμός εχθρός; Θεός φυλάξει! Μη βρίζουν και το χέρι που τους ταίζει...


Κι όμως αυτά τα θηρια της καλλιτεχνίας, έγραψαν τραγούδι για να βρίσουν, αυτοί θα πουν για να "σατυρίσουν", το ΚΚΕ!
Και μάλιστα τραγούδι που θέλει τους κομμουνιστές πλάι πλάι με τους Χρυσαυγίτες!!!
Τόσο γελοίοι, τόσο αισχροί, τόσο αλήτες!
Τόσο πολύ, που όποιος τους θεωρεί ακόμη συναδέλφους καλλιτέχνες πρέπει να κοιταχτεί λίγο στον καθρέφτη.

Ο "συμπαθής" Τζιμάκος λοιπόν και ο "αντισυστημικός" Αγγελάκας βρήκαν πως ο εχθρός του λαού είναι το ΚΚΕ!
Όχι ο φασισμός, ο ναζισμός, οι αγορές, ο καπιταλισμός, οι εκπρόσωποί τους, τα κόμματα, οι αναλυτές τους, οι διάσημες και φωτεινές περσόνες τους, αλλά το ΚΚΕ!

Το βρήκαν αυτό ψάχνοντας μάλλον παρέα με το ίδιο το σύστημα, που βέβαια ξέρει καλά πως το μόνο κόμμα που απειλεί ανοιχτά την εξουσία του και τώρα και πάντα, ήταν και είναι το ΚΚΕ.
Τί σύμπτωση!
Γι αυτό άλλωστε το κυνήγησε σε όλες τις ιστορικές στιγμές που ήταν κρίσιμες γι αυτό με όλους τους τρόπους.
Με εξορίες, με φυλακές, με βασανιστήρια, με δολοφονίες, με απαγορεύσεις.
Τώρα αποφάσισε να το κάνει πιο  ύπουλα, ακολουθώντας διαχρονικά δοκιμασμένες πατέντες συμμάχων.
Το κάνει με τραγούδια "συμπαθών" καλλιτεχνών!
Όπως  με όργανά του άλλους καλλιτέχνες ή επιστήμονες, σε άλλες εποχές, ο καπιταλισμός χτύπησε και συκοφάντησε το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε στή Σοβ. Ένωση και αλλού.
Οι καλλιτέχνες αυτοί στη συνέχεια είχαν "λαμπρές πορείες" με την πλάτη του συστήματος.
Όποιος "άξιος" συνεργάτης τους εξέδιδε για παράδειγμα ένα βιβλίο με συκοφαντίες εναντίον της Σοβ. Ένωσης, της Οκτωβριανής επανάστασης ή του Στάλιν έβλεπε τις πόρτες να ανοίγουν γι αυτόν.

Φαίνεται λοιπόν πως και ο Τζιμάκος, αποφάσισε, αφού δεν ενοχλείται καθόλου από το κλίμα της εθνικής διαπραγμάτευσης, να κάνει και τις δικές του διαπραγματεύσεις, το δικό του νταραβέρι.

Και μόνο η φθήνεια του αποτελέσματος πάντως δείχνει ότι ακόμη και σε έναν φθηνό προβοκάτορα όπως αυτός και δυστυχώς και  ο Αγγελάκας(δεν του τόχα), τελικά ένα τέτοιο σιχαμερό αποτέλεσμα δε βγαίνει άνετα από μέσα του. Έτσι και το τελικό άκουσμα  σερνόταν ανάμεσα στο χυδαία γελοίο(και καθόλου αστείο) το βαριεστημένο και το αηδιαστικά "επαγγελματικό" αφού όπως φαίνεται οι δύο καλλιτέχνες εδώ έκαναν "δουλειά" και τίποτα παραπάνω. Τόσο πολύ, που σ' έπιανε ναυτία και σφίξιμο στο στομάχι.

Αυτό βέβαια που έκαναν θα βαραίνει τις πλάτες τους για πάντα. Και ο Πανούσης και ο Αγγελάκας αποφάσισαν να βρωμιστούν για πάντα, κάνοντας επίθεση όχι εναντίον του ΚΚΕ μόνο, αλλά εναντίον της ιστορίας της Αντίστασης αυτού του λαού στους εξουσιαστές του.

Τι άλλο να πούμε...σε καλή μεριά τα κέρδη μάγκες. Άξιοι...
Να κοιμόσαστε με τη συνείδησή σας ήσυχη. Κάνατε καλή δουλεία.
Το τραγούδι σας θα παιχτεί με μανία από δολοφόνους φασίστες, ζάμπλουτους "πατριώτες", ακροδεξιούς και αντικομμουνιστές. Θα σκίσετε... Χτυπήσατε φλέβα κοινού!

12 σχόλια:

geranistas είπε...

Φίλε Γιώργο πώς να γράψει ο Τζικάκος τραγούδι για όλους αυτούς (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΧΑ, Χούντα κλπ) αφού αυτοί είναι οι «πελάτες» του διαχρονικά. Άλλωστε όπως ξέρουν οι συνομήλικοι του, που κυκλοφορούσαν στα Εξάρχεια από την εποχή των συνταγματαρχών, ο Τζιμάκος έπαιζε πάντα ένα "ρόλο".
Ο Νικόλας ο Άσιμος πχ έλεγε κάποια πράγματα για το «φρούτο» όπως τον αποκαλούσε πχ για την «μεγάλη τσέπη του, που χωρούσε μέσα τα πάντα προκειμένου να την βγάλει καθαρή». «Δεν είναι καλλιτέχνης, κωλοτέχνης είναι» έλεγε.
Για τον καπιταλισμό τι να πει ρε Γιώργο, επαγγελματίας εκμεταλλευτής είναι, εναντίον του συστήματος που τον τρέφει θα στραφεί?
Όσο για τον άλλο τον Αγγελάκα τι να πεις ο λαός λέει: Όπου η κοπριά και τα λάχανα.

Ανώνυμος είπε...

Αηδία ...όχι αοιδία ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ αριστεροφασίστα !

Γιώργος Σαρρής είπε...

Φασιστάκο μου ο αοιδός όμως γράφεται με οι, αλλά από εξυπνάδα και χιουμορ ο φασίστας δεν καταλαβαίνει Χριστό. Μην ξαναμπείς εδώ, εισαι σε λαθος μερος

Ανώνυμος είπε...

Φίλε γιώργο συμφωνώ μαζί σου , αξιολύπητοι καραγκιοζηδες αυτοί οι δύο. Παρολα αυτά όμως το κκ εχει κανει χοντράδες σε ελλαδα (ψαρος , βαρκιζα, χαφεδιοποίηση βελουχιώτη πλουμπίδη κ.α.) αλλά και στο εξωτερικό (κρονστανδη 1921 ,δολοφονίες αναρχικών και τροτσκιστών στη Βαρκελώνη 1937, ουγγαρια 1956 , πραγα 1968 , αφγανιστάν 1979 κ.α.). Σήμερα είναι ένα κόμμα με δικές του καπιταλιστικές επιχειρήσεις (τυποεκδοτική , νεοσετ κ.α.). Αν είναι πραγματικά κομμουνιστικο γιατι δεν εφαρμόζει την εργατική αυτοδιαχείριση στα δικά του μαγαζιά ? Παρόλο που επέλεξα ανώνυμο προφίλ σου λέω πως είμαι εργάτης σε ιδιωτική επιχείρηση και έχω παρατηρήσει πως όταν το αφεντικό λείπει εμείς οι εργάτες δουλεύουμε αποδοτικότερα μόνοι μας. Και για να κλείσω , έχω γνωρίσει αξιόλογα άτομα στη βάση του κκε , ανθρώπους που το λέει η καρδούλα τους και δεν κολώνουν να εκτεθούν αλλά και οι ίδιοι καμιά φορά αηδιάζουν με την ηγεσία τους και οδηγούνται στην παραίτηση ή την διαγραφή. Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματι σε λαθος μερος είναι ο ... Αηδιας.

Ανώνυμος είπε...

Να δεις στο πόρταλ του ΑΛΦΑΒΗΤΑ, τι φασισταριό έχει μαζευτεί και σχολιάζει για το ίδιο ακριβώς θέμα. Η κατάσταση Γιώργο είναι σοβαρή με το ελεεινό δίδυμο, με τις "λοβοτομημένες μαριονέτες" του συστήματος, που καμώνονται τους καλλιτέχνες.
Χρήστος Ζουλιάτης

Γιώργος Σαρρής είπε...

Aνωνυμε(που κακως είσαι ανώνυμος), πολύ πρόχειρα τα βλέπεις τα σοβαρά:
1. Ειναι αστείο βεβαια να κατηγορείς το ΚΚΕ για πράγματα όπως η Κροστάνδη ή ο Ισπανικός εμφυλιος ή το Αφγανισταν το ΚΚΕ.
Αλλά κ για όλα τα πιο πανω, από που ενημερώνεσαι; Από το wikipedia στην λαλύτερη, ή από το indymedia; Εχεις δει σε τι ιστορικό περιβάλλον κ τι στιγμές έγινε η συγκρουση είτε μεταξυ μπολσεβίκων-αναρχικών έιτε μεταξυ ισπανών κομμουνιστων αναρχικών και τι ρόλο έπαιζαν αυτοί εκείνη τη στιγμή που η Ισπανία κατέρρεε, ή η νεαρή Σοβ. Ενωση δεχόταν επίθεση από στρατούς όλης της Δύσης; Ξερεις το ρόλο που έπαιξαν οι Αμερικανοί στην ανατροπή της επανάστασης στο Αφγανιστάν όπου επι χρόνια σαμπόταραν την εκεί λαική εξουσία, ή ότι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν την "αντίσταση" για να φθείρουν τη Σ.Ε. όπως και έγινε; Τι θεση έπρεπε να παρει το ΚΚΕ. Υπερ της επεμβασης των Αμερικανών;
Δες και άλλες πηγές, διαβασε και λιγο Ριζοσπαστη δεν κανει κακό.Καλύτερα από το ΒΗΜΑ θα ενημερωθείς να εισαι σιγουρος.
2. Οι επιχειρήσεις που λες του ΚΚΕ δεν είναι καπιταλιστικές φυσικά, αφου δεν αποσκοπουν στο κερδος, πραγμα που φανηκε απόλυτα. Ειναι επιχειρησεις για να καλυφθουν αναγκες όπως π.χ. η ενημερωση. Βεβαια εντος καπιταλιστικου κόσμου δεν μπορουν να υπαγονται σε άλλους νόμους.
3. Τα πειράματα "αυτοδιαχείρισης" το μόνο που καταφεραν, περα από τα ωραία λόγια που λεγονται, ήταν να χρεοκοπήσουν εργαζόμενους. Νησια σοσιαλιστικών σχεσεων μεσα στον καπιταλισμό δεν υπάρχουν. Δεν παιζει με αυτα ο καπιταλισμός. Πιεζει κ τσακίζει με όλο το νομικό πλαίσιο που εχει στα χερια του.
4. Κανενας ΚΚΕες δεν αηδιαζει με την ηγεσία του.Εγω δεν ξερω κανεναν. Ηγεσια και βαση ειναι ενα, συντριπτικα περισσότερο από οποιο άλλο κόμμα. Υπαρχουν απλά πολλοί που στη διαρκεια δεν αντεχουν κι εγκαταλείπουν βρισκοντας διαφορες δικαιολογίες.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ετσι για να υπάρχει και κάποιο ενδιαφερον παραπάνω. Για το θέμα Ψαρρού που έβαλες και την ΕΚΚΑ που ήρθε σε σύγκρουση με τον ΕΛΑΣ:
Η ΕΚΚΑ και το 5/42, όπως έχει ιστορικά αποδειχθεί, ήταν απόλυτα διαβρωμένη και γεμάτη από φιλοβασιλικά, αντικομμουνιστικά στοιχεία που φυσικά είχαν σα στόχο τους τον ΕΛΑΣ, ενώ το 5/42 στο τελευταίο διάστημα είχε διαχωρίσει τη θέση τυυ από την ΕΚΚΑ και είχε δηλώσει ότι υπακούει μόνο στο ΣΜΑ(Στρατηγείο Μέσης Ανατολής) και το βασιλιά.
Για περισσότερα εδώ :
http://edoketora.blogspot.gr/2013/12/542.html

Γιώργος Σαρρής είπε...

Για το θέμα Βαρκιζα δυό λογια μονο.
Ειναι πολύ ευκολο να κρινει κανείς από την ήσυχη γωνια του 70 χρόνια μετά αλλά σίγουρα είναι ακόμη πιο εύκολο όταν απλά επαναλαμβάνει ό,τι άκουσε αρπαχτά από δω κι από κει.
Αυτό που έκανε το ΕΑΜ και το ΚΚΕ στη Βαρκιζα ήταν η υπογραφή μιας συμφωνίας ήττας αφού είχε στρατιωτικα΄ηττηθεί από 70-80000 οργανωμένο Αγγλικό στρατό που μεταφερθηκε εδώ, στη μαχη της Αθήνας το Δεκέμβρη 44. Ηταν αναμενόμενα κακή συμφωνία μετά από μια ήττα, που ήρθε όμως μετά από μια ηρωικη σύγκρουση και μάχη που εδωσε το ΚΚΕ κ τα μέλη του με γενναιότητα. Τα λαθη που έγιναν τότε για διαφορους λόγους αυτός που τα πληρωσε πρωτος ήταν το ίδιο το ΚΚΕ, επομένως το να κατηγορείται για "προδοσία" είναι εντελώς γελοίο. Χφιεδοποίηση Βελουχιώτη δεν υπήρξε, ενω πάντα ο Αρης ανήκε στο πανθεον των ηρώων του ΚΚΕ. Αυτό που υπήρξε ήταν η κατηγορία ότι δεν ακολούθησε τις αποφάσεις του κόμματος. Ένα κομμουνιστικό κόμμα όμως που είναι ενας μηχανισμός επαναστατικός όπου φυσικά απαιτείται πολύ σκληρή πειθαρχία, δεν μπορεί έτσι απλά να παραβλέψει κατι τέτοιο ακόμα κι αν έρχεται από ένα από τα πιο γενναία, αγαπητα και διακεκριμενα στελέχη του, ακόμη κι αν έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να είχαν δίκιο. Ετσι είναι τα επαναστατικά κόμματα, κι όποιος το καταλαβαίνει το καταλαβαίνει. Ως γνωστό ο Αρης, αλλά και ο Πλουμπίδης έχουν αποκατασταθεί άπό το ΚΚΕ.
ο Πλουμπίδης τώρα, υπήρξε θυμα μιας απίστευτα δύσκολης εποχής διώξεων όπου το ΚΚΕ δεν ήξερε από που να πρωτοφυλαχτεί και ποιον να πρωτοσώσει. Σε μια εποχή όπου οι αποφάσεις μεταδιδόντουσαν με τρομερή καθυστέρηση και όπου λόγω των τρομερών διώξεων κανείς δεν ήξερε στα σίγουρα ποιον να ακούσει κ ποιον να εμπιστευθεί. Αλλωστε η εποχή των 2 κεντρικών επιτροπών με τους 2 Ριζοσπάστες(εποχή Μανιαδάκη) ήταν 12 χρόνια πίσω μόνο και οι πληγές ήταν όλες ανοιχτές. Μηπως είναι λίγο αδικο να μιλάμε με τόση ευκολία για τόσο δύσκολα και μπερδεμένα πράγματα;

Ανώνυμος είπε...

Γιωργο Σαρρη έχεις πλάκα όταν λες, ότι ο ΕΛΑΣ ηττηθηκε απο τον αγγλικό στρατό. Μάλλον δεν τα έχεις διαβάσει καλά ή πιστευεις ότι οι μικροσυγκρούσεις με τους άγγλους ήταν ήττα τελική. Ο ΕΛΑΣ θα μπορουσε να τους πετάξει στην θαλασσα, δεν τα διάβασες καλά. Οπως και να έχει να σαι καλά.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Μικροσυκγρούσεις επί 33 μέρες εναντίον 80000 Άγγλων μεσα στην Αθήνα;

Η ιστορία διαβάζεται και ανάσκελα με τα μάτια κλειστά.
Μην εμπιστεύεσαι όσα λεει ο Μίκης. Διαβασε την ιστορία με πηγες κ ντοκουμέντα. Αν μπορούσε ο ΕΛΑΣ θα τους πεταγε στη θάλασσα φυσικά.
Περα από τα λάθη στη γραμμή στρατιωτικά ο ΕΛΑΣ δε μπόρεσε στη μαχη της Αθήνας να νικήσει. Παρά τη μεγάλη θυσία

geranistas είπε...

Πως τα καταφέρνουν κάθε φορά οι διάφοροι "αριστεροί" να πετάνε τη "μπάλα στην εξέδρα" είναι κάτι που πράγματι χρειάζεται να έρευνηθεί.
Φτάσανε να μιλάνε για ενέργειες του κομμουνιστικού κιμήματος ανά τον κόσμο από το 19ο και 20ο αιώνα, μόνο και μόνο για να απαντήσουν πρώτα απ΄όλα στον εαυτό τους και να δικαιολογήσουν τη βλακεία που τους έχουν βάλει στο κεφάλι (γιατί για μυαλό δεν κάνουμε λόγο)
Εκτός από την ανάρτηση του Γιώργου δείτε και την απάντηση στον Τζιμάκο από την Μαρία Καραπιπέρη στο "Ατέχνως" http://atexnos.gr/je-suis-%CF%84%CE%B6%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82/ δείτε και το βίντεο στο youtube https://www.youtube.com/watch?v=BwBb_Gz89jo

ShareThis