Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Αναισθητικό στην κρεμάλα και παυσίπονο στη μαχαιριά

Τι υπόσχονται οι δύο μνηστήρες της κυβέρνησης και οι επίδοξοι πρόθυμοι συνεργάτες τους;
Μήπως έστω μια μικρή ή και μηδαμινή αύξηση αποδοχών;
Μήπως κάποια διόρθωση στις λεηλατημένες συντάξεις;
Μήπως κάποια βάσιμη ελπίδα, αφού η λέξη βεβαιότητα έχει τεθεί κυριολεκτικά εκτός νόμου, ότι θα βελτιωθούν πρός τα κάτω τα ποσοστά ανεργίας και έστω κάποιοι ελάχιστοι θα βρούν μόνιμη και σταθερή δουλειά;
Μήπως κάποια έστω και ελάχιστη μείωση στη φορολογία των νοικοκυριών και των φτωχών ανθρώπων;
Μήπως εξασφάλιση δωρεάν Υγείας και Παιδείας;
Μήπως κάποιος έστω και γενικά και αόριστα υποσχέθηκε πως έρχονται "καλύτερες μέρες"

Τίποτα από όλα αυτά.
Εντελώς τίποτα!

Αυτά που ξέραμε παλιά με τα περίφημα "θα" έχουν τελειώσει.
Το σύστημα αυτό και τα κόμματα που το εκπροσωπούν δεν είναι σε θέση να υποσχεθούν ούτε στα ψέμματα!

Αυτό άλλωστε δείχνει και πιο πολύ από όλα ότι ο κόσμος του καπιταλισμού έχει τελειώσει αφού δεν μπορεί να δώσει τίποτα περισσότερο από δυστυχία.

Το μόνο που υπόσχονται είναι η σταθερότητα.
Αλλά όχι σταθερότητα στο δικαίωμα στη δουλειά, για όσους έχουν ακόμα δουλειά, ή σταθερότητα σε μισθούς και δικαιώματα, αλλά σταθερότητα στην τήρηση κατά γράμμα των όρων των μνημονίων, σταθερότητα στην εξαθλίωση και τη λεηλασία της ζωής μας.

Το μόνο που με θράσος ψελλίζουν και περιφέρουν ως "δώρο" είναι τα δήθεν παράλληλα προγράμματα υλοποίησης του μνημονίου, που όπως είπε ο κ.Σκουρλέτης θα κάνουν το μνημόνιο και την εφαρμογή του ανώδυνα...

Με απλά λόγια μας υπόσχονται αναισθητικό στην κρεμάλα και παυσίπονο στη μαχαιριά.
Μας υπόσχονται μεταξωτό μαύρο μαντήλι για το κλείσιμο των ματιών και ωτοασπίδες την ώρα της εκτέλεσης.

Και για να τα δεχτεί αυτά τα "δώρα" ο λαός, όλα τα κόμματα του συμβιβασμού, από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και την ΛΑΕ κάνουν ό,τι μπορούν ο καθένας με τον τρόπο του για να εγκλωβίσουν σε ψεύτικες δήθεν λύσεις αυτούς που υποφέρουν, κάνουν ό,τι μπορούν για να διαμορφώσουν μια συνείδηση απογοήτευσης, συμβιβασμού και ήττας αντί για συνείδηση μάχης, συνείδηση αποφασιστικότητας αγώνα και πίστης στη δύναμή μας που έχουμε ανάγκη.

Όλοι μαζί κάνουν ό,τι μπορούν για να υποτιμήσουν τη δύναμη ενός λαού, να υποβαθμισουν και να γκρεμίσουν  τις ελπίδες και τα όνειρά του.

Κι ομως υπάρχει άλλος δρόμος.
Αρκεί να καταλάβει ο λαός πως αυτός γράφει με τη δράση του την ιστορία.
Αυτός το έκανε πάντα κι αυτός θα το κάνει και τώρα.
Αρκεί να σκεφτεί πως είναι ντροπή για αυτούς που με τα χέρια τους δημιουργούν τη ζωή κάθε μέρα να δέχονται αυτή η ζωή να γίνεται κάθε μέρα όλο και χειρότερη, να γίνεται δηλαδή κουρέλι στα χέρια των διαχειριστών μιας σάπιας εξουσίας.
Να καταλάβουμε πως είναι ντροπή να μην υπάρχει καν το δικαίωμα στη δουλειά, πως είναι ντροπή η πείνα και η δυστυχία στον αιώνα των μεγάλων αλμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας, πως είναι ντροπή τη στιγμή που μας ζητάνε να τους δώσουμε το δικαίωμα να γδάρουν κι άλλο τη ζωή μας, ένα μάτσο εισηγμένες επιχειρήσεις να αυξάνουν δύο και τρεις φορές τα κέρδη τους.

Είναι σίγουρο ότι οι πιο πολλοί έχουν καταλάβει ότι αυτός ο τόπος έχει άπειρο πλούτο. Κι ακόμη περισσότερο πλούτο έχουν μέσα τους οι άνθρωποι αν μπορούσαν   να αφεθούν ελεύθεροι να αναπτύξουν τις άπειρες δυνατότητές τους για το καλό της κοινωνίας και όχι των κερδών λίγων.

Και σ'αυτές τις εκλογές δίνεται μια ευκαιρία να πούμε όχι στον ακρωτηριασμό της ζωής μας.
Να πούμε ΝΑΙ στη ζωή, να πούμε ΝΑΙ σε έναν καλύτερο κόσμο χωρίς φτώχεια, χωρίς δυστυχία, χωρίς πολέμους και πνιγμένα παιδάκια.

Κι αυτό  το ΝΑΙ λέγεται με έναν και μόνο τρόπο.
Με ψήφο στο κόμμα των αγώνων με πρωταγωνιστή ένα λαό που κοιτάζει με θάρρος προς τον ορίζοντα της δικής του εξουσίας.
Με ψήφο στο ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis