Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

"Μπά που φωτιά να τους κάψει"....



Κάθομαι και σκέφτομαι καμμιά φορά, ποιοί είναι όλοι αυτοί οι αστέρες της οικονομίας και των επιχειρήσεων, που μας καλούν συχνά πυκνά να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης, και να δεχτούμε "τολμηρά" μέτρα και θυσίες για το καλο μας.Θα αναφέρω λοιπόν 2-3 από αυτούς για λόγους οικονομίας χώρου.Μπορείτε βέβαια να φαντασθείτε ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που βέβαια τίποτα το κοινό δεν έχουν με τους κοινούς θνητούς που αγωνιούν για τον άρτο τον επιούσιο καθημερινά.Και η μόνη τους ανησυχία ειναι να πληρώσει κάποιος άλλος το λογαριασμό, πριν πάρει χαμπάρι ο κοσμάκης το τι γίνεται με την βαθιά βαθιά τους τσέπη, κι αρπάξει το βούρδουλα.Εχουμε και λέμε λοιπόν.
Ο μισθός του προέδρου του ΟΤΕ κ.Βουρλούμη και μάλιστα παγωμένος εδώ και σχεδόν 3 χρόνια ανέρχεται στο ταπεινό ποσό των 580000 ευρώ!!
O μισθός του κ.Αράπογλου της ΕΤΕ ήταν 607000 και μαζί με τα bonus και τα stock options έφθασε τις 960000 το 2008 εντός της περιόδου κρίσης και με κρατική βοήθεια προς την τράπεζά του!!!!!
Ο μισθός του κ.Παναγόπουλου της ΕΡΤ είναι 347000 ευρώ, ενώ του Μάικλ Λάιονς του ΒΒC(που είναι και σερ), είναι 180000 ευρώ!Για τους άλλους "ομολόγους" αφήστε το καλύτερα.
Φαντάζεστε βέβαια πόσο τους πονάει στην καθημερινότητά τους , η κρίση που περνάμε όπως λένε,"όλοι μας".
Και πάμε στον κ.Προβόπουλο που είναι ο αρχιτραπεζίτης της Ελλάδας. Ο εν λόγω κύριος λοιπόν ο οποίος βγαίνει κάθε τρείς και λίγο και μας καλεί να κόψουμε τις σπατάλες και να δούμε την αναγκαιότητα της λιτότητας, έπαιρνε ως τώρα 360000 ευρώ μισθούλη!Ο Μπερνάνκι της FED που ανακηρύχθηκε και man of the year απο τους Τimes(ας μην το σχολιάσω..), παίρνει 181000 ευρώ , και ο Τρισέ της ΕΚΤ 345000 ευρώ!Η διαφορά βέβαια δεν είναι μόνο αριθμητική αλλά κυρίως ουσιαστική.Γιατί οι Μπερνάνκι,Τρισέ έχουν τουλάχιστον την ευθύνη του δολαρίου και του ευρώ ως κεντρικοί τραπεζίτες των ΗΠΑ και ΕΕ αντίστοιχα, ενώ ο Προβόπουλος δεν έχει καν αντικείμενο εργασίας αφού στην εποχή του ευρώ, η Τράπεζα της Ελλάδος δεν διαχειρίζεται τίποτα απολύτως.Απλά βγαίνει και κάνει δηλώσεις ανάλογα με τις ανάγκες των καταστάσεων, οι οποίες ειδικά τελευταία, εξυπηρέτησαν άψογα τα διάφορα κερδοσκοπικά λόμπυ, και μόνο κακό έκαναν στην Ελλ.οικονομια.Και νάταν μόνο αυτά!Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουντής υπέβαλε τελευταία ερώτηση, όπου αναφέρει πως τα εισοδήματα του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για το 2008 ανέρχονται σε 4.051.949(!!!!!) ευρώ ,απο διάφορες πηγές, και μάλιστα είναι αφορολόγητα με το κόλπο της αυτοτελούς φορολόγησης, όπου τα εισοδήματα δεν προστίθενται, αλλά φορολογούνται αυτοτελώς.Είπατε τίποτα;Βάλτε λοιπόν με πειθαρχία το χέρι στην τσέπη ,και δώστε κάτι στο φτωχό μας κράτος , που μόνο για μας είναι φτωχό, και μη βγάζετε άχνα.
"Μπά που φωτιά να τους κάψει" που έλεγε κι ανατολίτισσα η γιαγιά μου, μες την καλοσύνη και την αφέλειά της....

3 σχόλια:

A.F.Marx είπε...

H λιτότητα είναι για μας τους πολλούς, τα μπόνους για τους λίγους, τα γκόλντεν μπόις και τα γκόλντεν πουρά.
Το θέμα θυμίζει ένα παλιό ανέκδοτο για ένα στρατηγό που εμψύχωνε τους φαντάρους του λέγοντας: Όλοι μας θα πολεμήσουμε. Εσείς θα σκοτωθείτε.
Κάπως έτσι μας λένε και τώρα: Όλοι μαζί θα πολεμήσουμε την κρίση. Εσείς θα στριμωχτείτε

Ανώνυμος είπε...

Συμπληρώνω: Χούκλη, Οικονόμου, Λυριτζής, Τσαπανίδου
-36, 27, 27, 21.000 αντιστοίχως το μήνα….

Ανώνυμος είπε...

γιώργο είδα αυτο το ντοκυμαντέρ στο TVXS και κάποιες υποψίες μπήκαν στο μυαλό μου

http://tvxs.gr/webtv/%CE%9D%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AD%CF%81

ShareThis