Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Τα νέα που σας έφερα σας χάιδεψαν τα αυτιά


"Τα νέα που μάς έφερε ήταν όλα μια ψευτιά
κι ακούγονταν ευχάριστα στ’ αυτί μας
Γιατί έμοιαζε μ’ αλήθεια η κάθε του ψευτιά
κι ακούγοντάς τον ησύχαζε η ψυχή μας"

Άγγελος εξάγγελος-Δ. Σαββόπουλος

Ενα από αυτά τα ωραία που φαίνονται σε όλους λογικά, που ρίχνουν μια σταλίτσα φως στο σκοτάδι, που χαιδεύουν όμορφα ταλαιπωρημένα αυτιά και μυαλά, αλλά απέχουν μίλια από την αλήθεια, είπε προχθες ο Πρωθυπουργός.
«Αν η Ελλάδα πατάξει την φοροδιαφυγή δεν θα έχει ανάγκη νέων δανείων και θα επιταχυνθεί η πορεία εξόδου της από την κρίση»

Βέβαια δεν υπάρχει μέσα στο λαό κανείς που να μην θέλει να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή.Μόνο που από την άλλη μερια η φοροδιαφυγή θεσμοθετείται επίσημα για τις μεγάλες επιχειρήσεις μέσω "μέτρων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων" μετά από διαρκείς εκβιασμούς, αλλά ας το αφήσουμε αυτό...

Μια μόνο ερώτηση έχω για να μην το πολυμπερδεύουμε.

Αφου είναι έτσι, ολοι αυτοί που έχουν χτυπήσει τη φοροδιαφυγή -όσο μπορεί να χτυπηθεί-, δηλαδή ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία, Ιαπωνία κλπ., γιατί δανείζονται και θα συνεχίσουν να δανείζονται μέχρι εκεί που δεν παίρνει.Γιατί αύξησαν το Δημόσιο Χρέος τους σε όρια χωρίς προηγούμενο;Μήπως γιατί έτσι λειτουργεί η φούσκα του Χρεους; Μήπως γιατί όλοι αποφάσισαν να περάσουν τη ζημιά της κρίσης στους κρατικούς προυπολογισμούς;Μήπως κάτι δεν πάει καλά με όλα αυτά τα "ολοφάνερα";
Τον τσάκωσα αδιάβαστο λέτε; Δεν το ήξερε και το ανακαλύπτω εγώ;

Μα αυτό είναι που με τρώει πιο πολύ.Το ότι λένε ψέμματα εν γνώσει τους, προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο.Πως παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρύψουν ότι η κρίση αυτή είναι Παγκόσμια και όχι ελληνική.Πως είναι κρίση του καπιταλισμού από αυτές που κάποια στιγμή θα τον οδηγήσουν στην έξοδο της Ιστορίας. Πως κάνουν ότι μπορούν για να σώσουν το σύστημα που τους τρέφει προσπαθώντας να μας σπρώξουν όλο και βαθύτερα στην κρίση,μέχρι το σημείο από όπου δεν θα υπάρχει επιστροφή.

1 σχόλιο:

yannidakis είπε...

μα ποιος ειπε οτι η κριση ειναι ελληνικη;
οταν τα πρωτα προβληματα ειχαν ηδη ξεκινησει στις ΗΠΑ, εδω ακομα δανειζομασταν αλογιστα απο τις τραπεζες και πηγαιναμε για διακοπες σε 5στερα ξενοδοχεια.
Εδω και ενα σχεδον χρονο οι ΗΠΑ προσπαθουν να ανακαμψουν οικονομικα και κατι τετοιο αναμενεται να συμβει και στην Ελλαδα σε 2 χρονια.
Ομως ας ειμαστε ρεαλιστες. Μια παγκοσμια οικονομικη κριση, θα φανει το ιδιο στις ΗΠΑ και την Ελλαδα; Ε, δεν ειναι δυνατο :[

ShareThis