Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Οταν η αλήθεια δεν κρύβεται...κάποιοι επιμένουν-Γαλλικός Οκτώβρης

Στη Γαλλία η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων χρόνων σε όλη την Ευρώπη και τα μαζικότερα συλλαλητήρια είναι σε πλήρη εξέλλιξη.Η κυβέρνηση της Δεξιάς φαίνεται αγχωμένη, ενώ τα διοικητήρια της ΕΕ μοιάζουν να φοβούνται Πανευρωπαικό ξεσηκωμό μετά μάλιστα και τα σκληρά μέτρα που ανακοινώθηκαν και στην Αγγλία.Στο τραπέζι βέβαια των συζητήσεων μπαίνουν όλα τα σχέδια αντιμετώπισης θεμιτά και αθέμιτα.
Στην Ελλάδα όμως εφαρμόζονται ήδη!
Επεσα τυχαία το βράδυ σε δελτίο μεγάλου καναλιού( όχι του ΜΕGA πάντως για να πω την αλήθεια) που ενημέρωνε για την κατάσταση στη Γαλλία και ανατρίχιασα.Ειδα ταραξίες-μερικές εκατοντάδες προβοκατόρων που επιστρατεύονται παντού σε αυτές τις περιπτώσεις- να σπάνε μαγαζιά, είδα το Σαρκοζύ να μιλάει για αλήτες, "αγανακτισμένους πολίτες" να γκρινιάζουν για το πως αφήνουν τους λίγους να ταράζουν την ηρεμία τους, "ειδικούς" να εξηγούν για τη ζημία που υφίσταται η οικονομία και γενικά  όλο το στημένο σκηνικό δυσφήμισης που στήνεται σε τέτοιες στιγμές.
Μόνο εικόνες από τις τεράστιες διαδηλώσεις δεν είδα και βέβαια λέξη δεν ειπώθηκε για τα 3,5εκ. Γάλλους που βγήκαν 2 φορές σε 4 μέρες στους δρόμους, ή για το 72% που είναι υπέρ των απεργιών και των συλλαλητηρίων σύμφωνα με δημοσκοπήσεις στη Γαλλία!
Σαρκοζικότερο του Σαρκοζύ( που διαχώρισε τους ταραξίες από τους απεργούς) το κανάλι επέλεξε να εκτεθεί σύμφωνα με τις οδηγίες που προφανώς υπάρχουν, πηγαίνοντας κόντρα στην αλήθεια που όμως όταν φουντώνει δεν κρύβεται.

1 σχόλιο:

www.aksioprepeiakantoxh.com είπε...

Φίλε Γιώργο,

δες και εδώ ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ βίντεο...

http://www.dailymotion.com/swf/video/xf6zvn_ca-va-peter-manif-retraites-12-10-1_news?additionalInfos=0

ShareThis