Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Nομολαγνεία και υποκρισία

Εληξε με νίκη των 300 μεταναστών η απεργία πείνας.
Ευτυχώς δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή, ευτυχώς παρά την γνωστή απάνθρωπη άποψη της πλειοψηφίας γι αυτούς τους ανθρώπους, η αυτοθυσία των 300 μας ανάγκασε να καταλάβουμε και να δεχτούμε το δίκιο του ζητήματός τους.
Γιατί βέβαια παρα τον οχετό παραπληροφόρησης, αρκετοί είδαν τελικά πως αυτοί οι άνθρωποι δεν μπηκαν χτες στην Ελλάδα ζητώντας σήμερα να νομιμοποιηθούν, αλλά υπήρχαν εδώ χρόνια, δούλευαν κάτω από περίεργες συνθήκες,  ζούσαν, είχαν οικογένειες και παιδιά.
Μεχρι ο ανεκδιήγητος Καρατζαφέρης αλλά και πολλοί άλλοι, την περασμένη εβδομάδα ανησύχησαν και ζήτησαν από την κυβέρνηση "να κάνει κάτι" πριν "θρηνήσουμε θύματα"(τι ανθρωπιά!) και μπουμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Κι όταν η κυβέρνηση "έκανε κάτι" μετά από 45 μέρες, σηκώθηκε χτες στη Βουλή και χτυπώντας το χέρι στο έδρανο είπε πως θα υποβάλει μηνύσεις για εσχάτη προδοσία!!
 Και αναρωτιέται κανείς γιατί δεν υποβάλουν όλοι όσοι δέχονται παρόμοιες απόψεις μηνύσεις για εσχάτη προδοσία, κατά εκείνων που υπέγραψαν τη συνθήκη "Δουβλίνο 2" που απαγορεύει την προώθηση των μεταναστών στην υπόλοιπη Ευρώπη μετατρέποντας την Ελλάδα σε μπαρουταποθήκη και στρατόπεδο συγκέντρωσης εξαθλιωμένων από την Παγκοσμιοποίηση ανθρώπων. Θα ειναι υποθέτω γνωστό πως οι μετανάστες που μπαίνουν στην Ελλάδα δεν μπαίνουν για να μείνουν, αλλά ελπίζοντας να συνεχίσουν προς την υπόλοιπη Ευρώπη.
Ειναι να απορεί κανείς με την νομολαγνική υποκρισία που ακούμε από διάφορα στόματα. Πως ειναι δυνατόν να ζουν εδω άνθρωποι τόσα πολλά χρόνια σαν σκιές και να τους αρνούμαστε έστω το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για 'αδεια παραμονής! Αν κάποιος δηλαδή μπηκε στην Ελλάδα πριν 8 χρόνια και είχε ή έκανε ένα παιδί, τι πρεπει να το κάνει αυτό το παιδί; Τι απαντούν οι πολιτισμένοι εδώ; Ας πρόσεχε;
Το πρόβλημα λοιπόν των 300 βρήκε το δρόμο του, αλλά το μεταναστευτικό είναι πάντα εδώ και πάντα άλυτο.
Η μετανάστευση δεν είναι ένα τυχαίο φαινόμενο που οφείλεται στην αλήτικη διάθεση κάποιων να ταξιδεύουν γι άλλες πολιτείες. Ειναι αποτέλεσμα ενός δηλητηριασμένου νέφους ανέχειας, φτώχειας και δυστυχίας που έχει εξαπολύσει η Παγκοσμιοποίηση και ο καπιταλισμός, και που σπρώχνει πρός τη Δύση κύματα πληθυσμών που δεν μπορούν να αναπνεύσουν.
Και δυστυχώς για μας, είμαστε οι πρώτοι που δεν γίνεται να κλείσουμε τα μάτια.
Τα "Δουβλίνα" και οι περί νόμων πολυλογίες δεν δίνουν λύση.
Οταν ο δρόμος που βαδίζεις πάρει φωτιά, δεν κοιτάς τα σήματα της τροχαίας, απλά προσπαθείς να σωθείς. Και γύρω μας πολλοί δρόμοι έχουν πάρει φωτιά, ενω ήδη καίγονται και πολλοί δικοί μας.
 Η λύση λοιπόν βρίσκεται στην ελεύθερη διακίνηση προς την Ευρώπη όσων αναγκαστικά μπαίνουν στη χώρα αν δεν τους προλάβουν τα κύματα, τα τείχη ή τα ναρκοπέδια...
Και από εκεί και πέρα βρίσκεται  στην πάλη όλων, σε όλα τα σημεία του πλανήτη, για την αλλαγή αυτού του κόσμου που όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο δηλητηριάζεται.

Υ.Γ. Παρεμπιμπτόντως ο Ολι Ρεν ζήτησε να ξεκινήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων. Κάτι τέτοιο θα μας υποδουλώσει μια για πάντα , κάνοντας αδύνατη την οποιαδήποτε ανάκαμψη ή ανάπτυξη.
Καμια μήνυση για εσχάτη προδοσία από τους γνωστους ευαίσθητους που υπερψηφίζουν το μνημόνιο θα γίνει άραγε;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καμιά αμφιβολία ότι αυτοί οι δυστυχισμένοι αξίζουν μια καλύτερη ζωή. Αλλά το δικό τους δικαίωμα έρχεται σε αντίθεση με το δικό μας.
Δεν μπαίνουν πια και τα δύο σε ένα χώρο, αυτόν δηλαδή που μας ανήκει εδώ και κάτι χιλιάδες χρόνια.

Ωστόσο, δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα σε άλλο κράτος δικαίου να εκβιάζεται από μια οργανωμένη ομάδα για να αλλάξει Νόμο για συμφέροντα αλλότρια.
Σκέψου να πάει μια ομάδα Ελλήνων στην Γερμανία να καταλάβει ενα πανεπιστημιακό χώρο, μετα να μεταφερθεί σε άλλο κτίριο και να κάνει απεργία πείνας ζητώντας απο την Γερμανία να αλλάξει τον Νόμο της για χρηματοδότηση της Ελλάδας, να πούμε κάτι επίκαιρο.

Θα μπορούσε να δώσει άλλη λύση και να μην αλλάξει τον Νόμο περί μεταναστών. Οι 300 ήταν βαλτοί για να προωθηθεί ο Νόμος που έβρισκε αντίθετον τον ελληνικό λαό.

Κατρακυλάμε απο το κακό στο χειρότερο, γι αυτό μην πανηγυρίζετε, να κλαίτε θα έπρεπε.

www.aksioprepeiakantoxh.com είπε...

..."Οταν ο δρόμος που βαδίζεις πάρει φωτιά, δεν κοιτάς τα σήματα της τροχαίας, απλά προσπαθείς να σωθείς. Και γύρω μας πολλοί δρόμοι έχουν πάρει φωτιά, ενω ήδη καίγονται και πολλοί δικοί μας"...

http://www.aksioprepeiakantoxh.com/mesa-mazikis-eximerosis/arthra/378-emmetos.html

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ανώνυμε το ξαναλέω.
"Η μετανάστευση δεν είναι ένα τυχαίο φαινόμενο που οφείλεται στην αλήτικη διάθεση κάποιων να ταξιδεύουν γι άλλες πολιτείες. Ειναι αποτέλεσμα ενός δηλητηριασμένου νέφους ανέχειας, φτώχειας και δυστυχίας που έχει εξαπολύσει η Παγκοσμιοποίηση και ο καπιταλισμός, και που σπρώχνει πρός τη Δύση κύματα πληθυσμών που δεν μπορούν να αναπνεύσουν."
Το τι είναι σωστό ή λάθος, δίκαιο ή άδικο δεν το καθορίζουν τα συμφέροντα της πλειοψηφίας.Αν υποθετικα μιλώντας η πλειοψηφία του λαού αποφασίσει να θυσιαστεί 1 εκ. άνθρωποι για το καλό των υπολοίπων τι θα πούμε;Οτι πρέπει να σεβαστούμε την άποψη της πλειοψηφίας;
Και τελικά γιατί δεν συμφωνούμε οτι η λύση ειναι στην καταργηση του Δουβλίνου2; Αν δεν μπορούμε να φωνάξουμε γι αυτο η θα υποστούμε τις συνεπειες η θα βρισκόμαστε διαρκως μπροστα σε τετοια διλήξμματα, όπου θα θεωρούμε κ'αποιους λιγότερο ανθρώπους γιατι "δε γινεται αλλιως".
Δυστυχως πρεπει να ζησουμε με την προσπάθεια να λυθει αυτο το προβλημα, γιατι βεβαια δεν νομιζω να εχει κάποιος άνθρωπος την άποψη ν α τους πετάξουμε στη θαλασσα για να μαθουν. Αν την έχει προσωπικα δεν μπορω να το συζητησω.

Σε αναλογία αν δεν παλεψουμε για την απαλλαγή απο το μνημόνιο επειδή επιλέγουμε προσωπικες λύσεις αυριο θα βρεθουμε μπροστα σε συνέλληνες που θα μπουν στα σπιτια άλλων για να επιβιώσουν.

Ανατολή είπε...

Αγαπητέ Γιώργο,
κατά τη γνώμη μου η ρίζα του προβλήματος του μεταναστευτικού στην Ελλάδα, βρίσκεται στην προδοτική Συμφωνία ΔουβλίνοΙΙ που την υπέγραψε "ο πιο επιτυχημένος Υπ. Εξωτερικών", δηλ. ο ΓΑΠ. Με την οποία έχουμε γίνει αποθήκη ψυχών, αναγκασμένοι να κρατάμε εγκλωβισμένους επ' άπειρον εντός των συνόρων μας, αυτούς τους δύστυχους.
"Η λύση λοιπόν βρίσκεται στην ελεύθερη διακίνηση προς την Ευρώπη όσων αναγκαστικά μπαίνουν στη χώρα". Γράφεις πολύ σωστά.
Για να χαρώ λοιπόν κι εγώ ή να καγχάσω, θα ήθελα να με πληροφορήσεις, (αν γνωρίζεις), αυτοί οι εκατό που πέτυχαν νομιμοποίηση, θα μπορέσουν να ταξιδέψουν όπου θέλουν;
Αυτό που διάβασα είναι ότι μπορούν να μεταβούν και να ξαναεπιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους.
Δεδομένου ότι οι άνθρωποι θέλουν να φύγουν, καθώς ουδείς λογικός άνθρωπος δεν επιθυμεί να μείνει σε μια χρεοκοπημένη χώρα (κι εμείς αν μπορούσαμε θα την κάναμε), ερωτώ:
Μπορούν να φύγουν;
(για να καταλάβω αν ήταν μεγάλη η τρύπα στο νερό που δημιουργήθηκε...)

Γιώργος Σαρρής είπε...

Φιλε "Αξιοπρεπεια και αντοχή" ειδα το άρθρο σου.Πολυ καλό.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ανατολη δεν ειμαι σιγουρος, αλλα δεν νομιζω να μπορουν να πανε Ευρωπη.Δεν ακουσα κατι τετοιο.Απλα στις χωρες τους και εντος Ελλάδας.

ShareThis