Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Μας αφήνουν να κάνουμε Πάσχα...

Για να πω την αλήθεια πίστευα οτι η κυβέρνηση δεν θα μας άφηνε να κάνουμε ήρεμο Πάσχα.
Εχω πεισθεί πως αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τέτοιου είδους ευαισθησίες.Ειναι τόσο επηρρεασμένοι από την Γερμανοαμερικάνικη κουλτούρα επιβολής που κάτι τέτοια είναι ψιλά γράμματα.
Τελικά όμως μας αφήνουν να κάνουμε Πάσχα και τα σπουδαία αναβάλλονται για το Μάιο.
Ο λόγος μάλλον είναι ότι δεν ήταν έτοιμοι ακόμη να μπουν σε λεπτομέρειες του μεγαλεπίβολου δήθεν σχεδίου τους, αφου έτσι κι αλλιώς τέτοιο σχ'εδιο δεν μπορεί να υπάρξει. Αν μπορούσε θα το είχαμε δει κ'απου αλλου.
Γενικολογίες λοιπόν όπως πάντα, για μια καινούργια Ελλάδα, για τον τόπο που πρεπει να πάει μπροστά, για την αναδιάρθρωση του κράτους κλπ, ήταν αυτά που ακούσαμε.
Εκτος από το ότι προχωράμε σε νέο εκλογικό νόμο -που θα έχει τρομερό ενδιαφέρον- τίποτα άλλο δεν ανακοινώθηκε.Υπήρχαν βέβαια κάποιες αιχμές για τη μείωση των δημ.δαπανων, όπως και για το ότι οι δημ.υπάλληλοι "θα ανήκουν σε όλο το κράτος" που θα δούμε πως θα εξειδικευθούν. Οσο για την ανάπτυξη και την εισαγωγή καινοτομιών δεν το σχολιάζω καν.

Στο θέμα του εκλογικού νόμου τώρα.Δεν περνάει απαρατήρητο το οτι ξαφνικά μπαίνει τετοιο θεμα ενω δίνεται διαβεβαίωση οτι θα ολοκληρωθεί η θητεια της κυβέρνησης(σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ...)
Ειναι καθαρό οτι υπάρχει θέμα μεσα στο ΠΑΣΟΚ, αφου όπως σωστα λέει και ο Γ.Δελαστικ η βούληση του ΓΑΠ να μην πάει εδώ και τωρα σε εκλογές ειναι σε κόντρα με την ανησυχία των βουλευτών του.Σε λίγο οι εκλογες θα είναι μια χαμένη υπόθεση, πράγμα που θα σημαίνει 60-70 λιγότερους βουλευτές-κανονικό ξεκλήρισμα δηλαδή- για το ΠΑΣΟΚ.
Ειναι μάλλον βέβαιο λοιπόν οτι επεξεργάζονται εκλογικό νομο που να διασώζει τα 2 μεγάλα κόμματα από επερχόμενη πανωλεθρία, σε βάρος φυσικα των μικρών κομμάτων που μαλλον θα επιχειρηθεί να δυσκολέψει πολύ η είσοδος τους  στη Βουλή. Θα το δούμε σύντομα υποθέτω.

 Εντυπωση μου έκανε ο σχολιασμός του οικονομολόγου Γ.Τσαμουργκέλη στο ΣΚΑΙ.
Οχι για το περιεχόμενο βέβαια αφου τίποτα δεν θα μπορούσε να προσφέρει η άποψή του. όσο για το που έδινε την έμφαση ο γνωστος έγκριτος ΠΑΣΟΚος.
Δεν μέτρησα πόσες φορες αναφέρθηκε στους "αγωνιζόμενους" επιχειρηματίες μεσα στην κρίση, ενω ουτε μια λέξη δεν είπε για τους απλούς ανθρώπους που πηδάνε από τα μπαλκόνια ή κρεμιούνται στα δέντρα. Ειναι απίστευτο μερικές φορές πόσο αλλάζουν οι άνθρωποι, πόσο διαστρέφονται από την εξουσία την διαπλοκή και το χρήμα.
Ο κ.Τσαμουργκέλης ειναι γνωστός απο τη θητεία του στην ΠΑΣΠ τη δεκαετία '80 όταν "κάλεσε" την αστυνομια στο Χημείο μετά την κατάληψη που είχε γίνει με αφορμή την δολοφονία του μαθητή Καλτεζά. Στη συνέχεια επιβραβεύτηκε με θεσεις συμβούλου υπουργών και αργότερα διευθυντικού στελέχους της ΕΤΕ, ΓΤΕ και διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Χρηματιστηριακής.

Τωρα συνεχίζει τον αγώνα του από άλλο μετερίζι σχολιάζοντας ουδέτερα και δίνοντας συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε.

2 σχόλια:

Ανατολή είπε...

Καλησπέρα Γιώργο,
Ωραίο Πάσχα μας αφήνουν να κάνουμε!
Με 170 ευρώ δώρο.
Φαντάσου και να μη μας αφήνανε, δηλαδή....
Πώς θα το περνούσαμε; πηδώντας απ' τον 3ο;
Θα είμαι Αθήνα για λίγες μέρες. Θα τα πούμε από κοντά.

www.aksioprepeiakantoxh.com είπε...

Λατρεύω αυτά τα ξεβρακώματα καλαμαράδων και δημοσιολαλούντων...

ShareThis