Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

"Ευρηκα":Σχέδιο καταστροφής και υποδούλωσης

      .      .          .       .    στη φωτο η Μερκελ κρατάει περιχαρής όλη την Ελλάδα σε ένα φάκελο .      .       .    .
   

Το όχι και τόσο μυστικό σχεδιο "σωτηρίας" της Ελλάδας με το ελληνικό όνομα "ΕΥΡΗΚΑ" δημοσιεύτηκε στην οικονομική εφημερίδα της Γαλλίας La tribune και το ειδα το πρωί στο capital.gr(περίληψη).
Στην αρχη δεν έδωσα σημασία αφού το θεώρησα χωρίς εγκυρότητα. Οταν το ειδα να δημοσιεύεται παντου΄και να παιζει στα βραδινα δελτια πραγματικά ανησύχησα.
Και μόνο διαβαζοντας το πρωτο και το δευτερο σημειο από τα 6 που περιλαμβάνει η "σωτήρια" διαδικασία ανατριχιάζεις.
Λεει:
1. Η Ελλάδα πρέπει να καταγράψει το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του κράτους (τράπεζες, ακίνητα, τηλεφωνία, λιμάνια κτλ.) σε μία δομή (εταιρεία), όπως ακριβώς συνέβη το 1990 στη Γερμανία για να ιδιωτικοποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία της Ανατολικής Γερμανίας μετά την Ένωση. Τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους εκτιμώνται τουλάχιστον στα 125 δισ. ευρώ! (το θαυμαστικό ειναι του capital και δεν το καταλαβαίνω.)

2. Η εταιρεία αυτή θα εξαγοραστεί από έναν ευρωπαϊκό θεσμό, που θα χρηματοδοτείται από τις χώρες, και η έδρα του θα βρίσκεται στο Λουξεμβούργο. Θα έχει επίσης τη δυνατότητα να οργανώσει τις ιδιωτικοποιήσεις των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων, διαδικασία που θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2025 (η αντίστοιχη διαδικασία στην Ανατολική Γερμανία διήρκησε πολύ λιγότερο).

Νομίζω οτι τα πράγματα δεν έχουν ανάγκη από πολλές μεταφράσεις. Ολη η περιουσία μας-γιατί δική μας είναι- γίνεται περιουσία μιας ξενης εταιρείας με έδρα το τεράστιο πλυντηριο χρήματος που έχει οργανωθεί σε κράτος και ονομαζεται Λουξεμβούργο. Σκοπός της εταιρείας ειναι όπως λέει πιο κατω το σχεδιο στο σημείο 3 να πουληθούν αυτα τα "στοιχεία" με σκοπό να μαζευτούν χρήματα που θα πάνε στο EFSF και την ΕΚΤ για επαναγορά ελληνικού χρεους.

Τι δεν λέει το σχεδιο.
*Το ποιος και πως θα αποφασίσει για το πως θα γινουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Δηλαδή εστω οτι το φαγαμε και ξεπουλάμε. Δεν θα έχουμε ουτε καν λόγο και γνωμη; Μαλλον...
*Ενω περιγράφει με λαμπερο τρόπο οτι ετσι το χρεος θα μειωθεί από την επαναγορά στο 88%, δεν ασχολείται καθόλου με το γεγονός οτι πλέον η Ελλάδα θα εχει στερηθεί πολίτιμους πόρους που αποφέρουν έσοδα και επομενως αυτό θα σημαίνει οτι το χρεος δεν θα μειώνεται στη συνεχεια αλλά θα αυξηθεί και πάλι ακόμη κι αν όλα πάνε όπως λέει το σχεδιο.
*Δεν λέει ακόμη τι θα γίνει οταν όλες οι εταιρείες πουληθουν και "εξορθολογιστούν' απο τζογαδόρους του μαύρου χρήματος και των αγορών που το μόνο που τους ενδιαφερει δεν είναι απλά το κέρδος αλλά το βραχυπ΄ροθεσμο κέρδος. Τι κοινωνικό και οικονομικό σοκ θα προκαλέσει ενδεχόμενο κύμα απολύσεων.

Ειναι γνωστό οτι οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν κάποιο νόημα όταν οι προς πώληση εταιρείες είναι ζημιογόνες και πρέπει να εξυγιανθούν. Οταν όμως είναι ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ(ανατριχιάζω και μόνο που το σκέφτομαι), ο ΟΠΑΠ κλπ. που φυσικά είναι κερδοφόρες και κάποιες πολύ κερδοφόρες τότε απλά συμβαίνουν μόνο από υπόδουλα κράτη. Να πουμε άλλωστε οτι όπως είπε ο ίδιος ο κ.Πάγκαλος η ΔΕΗ αποτιμαται αυτη τη στιγμή στο Χρηματιστήριο στο 1/10 της ακίνητης περιουσίας της. Και μόνο που το συζητάμε λοιπόν είναι ήδη σκανδαλώδες!
Οσο για τις τράπεζες να πουμε πως όλες μαζί αποτιμώνται στα 6,5δις όταν στο ενεργητικό τους έχουν αξίες 495δις!! (Αυτό για να καταλάβουμε τι ωραίος μηχανισμος απαξίωσης ειναι το Χρηματιστήριο που τωρα βολεύει το "ελεύθερο" απο δεσμευσεις κεφαλαιο μια χαρά.)

*Επίσης ο συσχετισμός αναμεσα στην περίπτωση της Ελλάδας με την ένωση των δυο Γερμανιών ειναι λαθος αν όχι ύποπτος. Η Γερμανία τουλάχιστον διαχειριζόταν τότε την άλλη μισή Γερμανια, ενω στη δικλη μας περίπτωση η ΕΕ βαζει χερι σε μια ανεξάρτητη χώρα μεσω μιας εταιρείας. Καμία σχεση λοιπόν.

Παμε όμως και στο σημείο 5 που λέει:

5. Οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης θα έχουν ολοκληρωθεί έως το 2025. σε περίπτωση λοιπόν που υπάρξει υπεραξία, θα αποδοθεί στην Ελλάδα, αφαιρουμένων των τόκων και των εξόδων διαχείρισης. Αν είναι μειωμένα, η Ελλάδα θα αναλάβει το κόστος(!)....
Αυτό τωρα τι σημαίνει; Οτι αν όλα πάνε καλά η εταιρεία θα κερδοσκοπήσει από τόκους, έξοδα διαχείρισης που δεν θα είναι λίγα.
Αν πάλι κάπου κάτι στραβωσει το κόστος θα επιβαρύνει την Ελλάδα!
Δηλαδή αν αντι 125 δις ξεπουληθούμε για 50δις, ή κάτι δεν πάει καλά στην επαναγορά ομολογων(που δεν θα πάει) τότε και τα πάντα θα έχουμε χάσει και θα πρέπει να πληρώσουμε και τη ζημία που θα προκύψει;;;
Αυτό το σχεδιο προφανως δεν λέγεται σχέδιο σωτηρίας αλλά σχέδιο καταστροφής και υποδούλωσης.
Οσο για το τι θα συμβεί στους Έλληνες φυσικά δεν δίνουν δεκάρα.
Ειναι καθαρό οτι πρεπει να ξυπνήσουμε από το σοκ, να συσπειρωθούμε και να υπερασπίσουμε τη ζωή μας και το αύριο των παιδιων μας. Ας αποδείξουμε οτι μας ενδιαφερει.

Υ.Γ. Πρεπει να πουμε πως στην περίπτωση που ενα τέτοιο σχεδιο θα γινόταν πραγματικότητα(Θεός φυλάξει!) υπάρχουν μια σειρά από λεπτομέρεις που θα μπορούσαν να το βυθίσουν και να το κάνουν να χάσει ακόμα και εκείνα τα "θετικά" που έχουν να κάνουν με τη διάσωση των τραπεζων(το μονο που τους νοιάζει) και την όποια μείωση του χρεους. Ελπίζω να μη χρειαστεί να φτασουμε ποτε σε αυτή την κουβεντα αλλά επιγραμματικά αναφερω.Π.χ. οι τιμές επαναγοράς ομολόγων ειναι ένα λεπτο και δυσκολο σημείο που θα μπορουσε να δημιουργήσει πολλές αμφιβολίες(αν ειναι υψηλές μικρό όφελος για την Ελλάδα, αν ειναι χαμηλές μεγάλη ζημία για την ΕΚΤ), η χρονική διάρκεια μεσα στην οποια θα γινόταν το ξεπούλημα(ως το 2025) προκειμένου να επιτευχθουν καλύτερες τιμες είναι ένα άλλο πολυ σοβαρό σημείο που θα μπορούσε να δημιουρησει γκρινιες σε αυτούς που δεν συμφωνουν π.χ. με την "προκαταβολή" στην Ελλάδα του αρχικού ποσού που αναφερεται. Αυτό που έχει σημασία ειναι οτι το σχεδιο προβλέπει πως την όποια ζημια την πληρώνει στο τέλος η Ελλάδα ενω ειναι γνωστό οτι οι "αγορες" βγαζουν το ψωμί τους δημιουργώντας αμφιβολίες και ανησυχίες ακόμη κι αν αυτό μπορεί να στραφεί αργότερα εναντίον τους. Με λίγα λόγια το απόλυτο αίσχος,η απόλυτη καταστροφή.

Και πάλι απορώ πως ειναι δυνατόν ένα τετοιο σχεδιο να παρουσιάζεται απλά από δελτία όλων των καναλιών χωρίς καν σχολιασμό!!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

etsi εκαναν και στη χιλη. δεν θα περασει, θα πεσει η κυβερνηση

Ανώνυμος είπε...

πολύ βιάζονται, τόσο πολύ που κάνουν λάθη...

BUTTERFLY είπε...

Το παρουσιαζουν χωρις σχολιασμο, γιατι πρωτον, ποιος να σχολιασει; Τα πουλημενα δημοσιοκαφρακια; Και δευτερον, στα ψιλα περνανε παντα τα σημαντικα, για να μην τους δωσει κανεις σημασια και αντιδρασει...
Εφιαλτικα τα σεναρια, δεν καταλαβαινω ειλικρινα που, ποτε και αν θα σταματησει η κατρακυλα!

Ανώνυμος είπε...

Προσπάθησα να κάνω δημοσίευση αυτού του άρθρου στο facebook και μου βγήκε το παρακάτω μήνυμα (μπλοκάρει ακόμα και τη δημοσίευση σημείωσης εάν περιέχει το λίνκ για το άρθρο):

''Αυτό το μήνυμα περιέχει αποκλεισμένο περιεχόμενο που είχε προηγουμένως χαρακτηριστεί κακόβουλο ή ανεπιθύμητο. Αν νομίζετε ότι έχει γίνει λάθος, μιλήστε μαζί μας.''

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ανατολή είπε...

"Eureka" ή "Erika";
Όπως και να έχει το Ράιχ είναι πάλι προ των τειχών της Ελλάδας.
Το αισιόδοξο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (Τσίπρας) για πρώτη φορά(!) σήμερα μίλησε για ΠΑΤΡΙΔΑ:
"Διερωτόμαστε εάν μια τέτοια επιλογή δεν σημαίνει έσχατη προδοσία για τον ελληνικό λαό και για την πατρίδα".
Ελπίζω ότι στις επόμενες διαδηλώσεις θα κρατούν ελληνικές σημαίες, δε θα μολυνθούν τα χέρια τους.
Αναμένω τη δημιουργία ενός νέου ΕΑΜ, αλλιώς είμαστε για τα μπάζα.
Και για όσους αναρωτιούνται για το συνειρμό, "Eureka" - "Erika", ιδού:
http://www.youtube.com/watch?v=x8E4KBACCOM&feature=related

Γιώργος Σαρρής είπε...

Κάποιος ή μάλλον κάποιοι από μισος για όσα γραφονται εδω η από προσωπικη αντιπάθεια εκαναν ομαδικη αναφορα στο μπλογκ κι ετσι εχει κοπεί απο το fb. Εχω στειλει μηνυμα όπως ειπαν αλλά δεν το επαναφερουν.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ελα ρε Ανατολή με την πατριδα πια. Δεν ειναι πατριωτικός αυτός ο αγωνας. Η αστικη ταξη ειναι μαζί τους ολοκληρωτικά και πάντως όχι εναντιον της τροικας. Ο αγωνας ειναι καθαρα ταξικος. Αν νομιζουμε οτι ετσι θα συσπειρωσουμε τον κοσμο αυτο ειναι λαθος γιατι ετσι δεν του λέμε την αλήθεια. Οτι δηλαδή το μεγαλο καεφαλαιο στρεφεται με τον πιο αγριο τροπο εναντιον της εργασίας για να δημιουργησει νεα κατασταση υπέρ του και να σωθει από την κρίση του. Αν ξεπουληθει η Ελλάδα να εισαι σίγουρη οτι μεσα στις εταιρειες με μικρα η μεγαλα ποσοστα οι μισοι θα ειναι ελληνες που θα αρπάξουν την ευκαιρία. Φτσικα και γινεται επιθεση κατα της Ελλάδας, αλλά κατα της Ελλάδας της εργασιας κι οχι του κεφαλαίου και δεν εννοω φυσικα τους μικρομεσαίους και τους αυτοαπασχολουμενους που νομιζουν πως παιζουν στο ιδιο γηπεδο με τον Λατση. Αυτοι θα καταλάβουν με το σκληρο τροπο

Aνεμος είπε...

πρεπει να ξυπνήσουμε από το σοκ, να συσπειρωθούμε και να υπερασπίσουμε τη ζωή μας και το αύριο των παιδιων μας. Ας αποδείξουμε οτι μας ενδιαφερει.

ShareThis