Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ενας εργάτης αγωνιστής χαμένος-Κρατος, παρακράτος και μια τεράστια διαδήλωση

Γενική Πολιτική Απεργία: Μερα δευτερη, μερα τραγική αλλα και μερα που ο λαός σταθηκε όρθιος

Το ΠΑΜΕ μπήκε στην πλατεία λίγο μετά της 9 το πρωί όταν η πόλη ακόμη ήταν άδεια.
Δεν ξερω αν μπορεί ή αν πρέπει κανείς να τους κατηγορήσει γι αυτό.
Κατέλαβαν την Αμαλίας με δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές και ισχυρά περιφρουρημενα μπλόκ οπως συνηθίζουν.
Αλλες φορές κατελάμβαναν το χωρο αυτό άλλες παρατάξεις με τη γνωστή κατάληξη, ενω 2-3 φορές που πήρε τη θεση το ΠΑΜΕ, όταν αποχωρούσε αποδοκιμαζόταν γιατί εγκατέλειπε τη θέση του. Σημερα όμως το ΠΑΜΕ δεν έφυγε.
Γυρω στις 11.30 με 12 μπλοκ από άλλες παραταξεις και σωματεία εργαζομενων αρχισαν να μπαίνουν στην πλατεία σε μια φοβερή ατμόσφαιρα γιορτής.
Στην Κοραή χιλιάδες κόσμου χειροκροτούσαν τα σωματεία που ανεβαιναν προς την πλατεία.
Λιακάδα. Στο κτίριο στη γωνιά Σταδίου και Δραγατσανίου ανέμιζαν οι μαυρες σημαιες της κατάληψης και οι μουσικές του Μίκη έδιναν ρυθμό και τόνο, ενω συνθήματα, σημαίες στον αέρα και κόσμος πολύς που έβλεπε και πάλι δεκαδες χιλιάδες πλάι του να ανεβαίνουν για 2η συνεχόμενη μέρα, γινόταν πιο αισιόδοξος για τη μαχη που δίνει.
Αυτό ήταν το κλίμα όταν ανηφόρισα για Συνταγμα. Μπηκα στην πλατεία έκανα έναν κύκλο και είδα οτι παρόμοια ήταν η ατμόσφαιρα κι εκεί.
Η διαδήλωση ήταν εκπληκτικά πυκνή ειδικά στο πανω μερος της πλατείας στην Αμαλίας όπου βρισκόταν το ΠΑΜΕ, αλλά γυρω και χιλιάδες άλλοι που κυκλοφορούσαν μεσα στον κόσμο.
Τρομερά πυκνή ήταν και στην Οθωνος όπου ήταν μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, ενω πιο χαλαρή ήταν στο κεντρο της πλατείας σε αντίθεση με τις μερες του καλοκαιριού.
Οι περιφρουρήσεις του ΠΑΜΕ ήταν αυστηρές αλλά όποιος ήθελε περναγε μεσα ειδικά όσο χαλάρωναν με το πέρασμα της ώρας. Αυτό μου το είπαν πολλοί αλλά το διαπίστωσα κι εγώ.(Αυτό το λεω γιατί άκουσα την ωρα των επεισοδίων καποιους να λενε οτι δεν άφηναν γριούλες να περάσουν μεσα ενω τις κυνηγούσαν ΜΑΤ(!) πραγμα που είναι μπαρούφα που κάποιος είπε και άλλοι επαναλάμβαναν. (Φίλη που καμια σχεση δεν εχει με το ΠΑΜΕ έφυγε από την παρεα και πήγε στο μπλοκ του ΠΑΜΕ στον Εθνικό Κηπο για να νοιωθει πιο ασφαλής).

Θα πω τι άκουγα τριγύρω.
Πολλοί γκρίνιαζαν για το γεγονός οτι το ΠΑΜΕ ειχε καταλάβει τη θέση μπροστά στη Βουλή. κι έλεγαν πως δεν έχει δικαίωμα να το κάνει. Αν το είχαν κάνει άλλες παρατάξεις δεν θα υπήρχε διαμαρτυρία, κι αυτό μάλλον γιατί θα έπρεπε να είναι 2 ή 3 μαζί αφού καμμια άλλη παράταξη δεν έχει δυνατότητα μόνη να καλύψει τόσο μεγάλο χωρο και να τον περιφρουρήσει κιόλας.
Παρα πολλοί άλλοι όμως ένοιωθαν ανακούφιση αφού ηταν καθαρό ότι όσο ήταν το ΠΑΜΕ στο παιχνίδι η διαδήλωση θα ήταν ζωντανή και εντός πλατείας και δεν θα ήταν εύκολο για το ντουετο μπάχαλων-μπάτσων να διαλύσουν και το τρομερό σημερινό συλλαλητήριο, όπως έκαναν με όλα τα άλλα.
Ημουν πολλή ώρα μεσα στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ όπου πολλοί διαμαρτύρονταν για την αρχηγική συμπεριφορά του ΠΑΜΕ και θεωρητικά συμφωνούσα ότι θα έπρεπε να υπάρχει επικοινωνια και συζήτηση για τις διάφορες δρασεις που αποφασίζονται καθημερινά αναμεσα στις αριστερες παραταξεις. Ειχα την αίσθηση όμως, ότι και εγώ και εκείνοι, αλλά και όλοι οι άλλοι που ηθελαν τη διαδήλωση όσο περισσότερες ώρες γινόταν στην πλατεία, είμασταν ανακουφισμενοι που το ΠΑΜΕ ειχε πάρει την απόφαση να κανει τη βρωμικη δουλειά και μάλιστα να μείνει μεχρι το βράδυ.

Γυρω στις 3 η διαδηλωση ειχε χαλαρωσει ενω πολύ κουβεντα γινόταν για τον ειρηνικό ή όχι χαρακτηρα και το πως μπορείς να πιεσεις. Η γνωστή αγωνια όλων μας που θα θέλαμε να τελειώσουν τα πάντα μεσα σε 5-6 διαδηλώσεις και ο κόσμος να γίνει ξαφνικά καλύτερος!
Τοτε άρχισαν όλα. Ενας τρομερός κρότος και γυρίσαμε κεφάλια.
Ειδα το "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" να κατεβαίνει γρήγορα από τη Γεωργίου και επάνω μπροστά στην είσοδο της Μ.Βρεττανίας 10άδες πέτρες να φευγουν εναντίον του μπλοκ του ΠΑΜΕ. Υστερα όλα αυτα που είπα στο προηγούμενο ποστ.
Ηταν εξοργιστικό, πέρα από κάθε λογική.
Μολότοφ, καπνογόνα, κροτίδες και μαρμαρα από κουκουλοφόρους εναντίον διαδηλωτών χωρίς εξάρτηση και προστασία; Αηδία...

Σε λίγο άνθρωποι με τραύματα στα κεφάλια ειχαν γεμίσει τα παγκάκια των γιατρων της πλατείας. Πολλοί ήταν έτοιμοι να αρπαχτούν αφού άλλοι ήταν από πετρες κι άλλοι από τον καυγά και τα επεισόδια που ακολουθησαν.

Η αστυνομία μπηκε στο χορό σε λίγο.

Αυτό που για μενα είναι χωρις αμφισβήτηση ειναι ότι αυτό που εγινε δεν ήταν συγκρουση παρατάξεων. Ηταν επίθεση στη διαδήλωση από μια ομάδα ατόμων χωρίς συγκεκριμένη ιδεολογική ταυτότητα, που αυτοί που την αποτελούν προέρχονται από όπου ναναι-από χούλιγκανς και φασίστες μεχρι αναρχικούς- και που "συναντιούνται" στην απέχθεια προς τους μπάτσους αλλά και το ΚΚΕ για διαφορετικούς λόγους ο καθενας. Δυστυχώς μεσα σε αυτούς τους "κήπους" ευδοκιμούν με ευκολία και πολλοί παρακρατικοί, χαφιέδες, ασφαλίτες κλπ. (όπως εχει αποδειχτεί) και χρησιμοποιούν με τους γνωστους τρόπους τις ομαδες αυτες.
Σημερα λοιπόν αφού απο χθες είχε φανεί οτι η παρουσία του ΠΑΜΕ επάνω στη Βουλή ήταν πρόβλημα για το ξεκίνημα επεισοδίων που θα διέλυαν τη διαδήλωση, έπρεπε να γίνει κάτι δραστικό. Κι αφού το κράτος δεν μπορούσε να ρισκάρει με τόσο κόσμο στην πλατεία, έπρεπε να το πάρει επάνω του κάποιος άλλος. Πραγμα που αν έπιανε θα είχε και ενα άλλο "θετικό" για το συστημα. Θα αδυνατιζε τα μπλοκ του ΠΑΜΕ που πια δεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν τόσο ασφαλή όσο πριν και θα ξεκινούσε έναν πόλεμο (χρησιμο για το κράτος) με απροβλεπτες συνεπειες.
Ειναι τόσο κρίμα που αναμεσα σε αυτους, βρισκονται και παιδιά που έχουν ιδεολογικό στίγμα αλλά έχουν και κάποια "προσωπική εμπειρία" που τους κανει να μισούν το ΚΚΕ. Ομως τι σχεση εχει αυτό με το να πετάς  πετρες και μολότωφ(!) μεσα σε ένα πλήθος ανθρωπων που παλεύουν για τα ίδια πράγματα με σενα, τη στιγμή μάλιστα που υποτίθεται ότι όλοι μαζί προσπαθουμε να σταθούμε απέναντι σε έναν ταξικό εχθρό που μας σαρώνει και μας αφανίζει τη ζωή.

Το μεγάλο κακό είναι οτι μεσα σε όλα αυτα που ακολούθησαν με την επέμβαση της αστυνομίας και τη ρίψη δακρυγόνων χάθηκε ένας άνθρωπος. Χάθηκε ένας εργάτης, συνδικαλιστής, αγωνιστής της ζωής.
Και δυστυχώς αυτό μπορεί να γίνει αφορμή όχι για να φωναξουμε όλοι μαζί φτάνει πια σε αυτούς που σκοτώνουν τη ζωή μας κι εδω και παντού, αλλά για να ανοίξει ένας λογαριασμός που δεν ξερω πως μπορεί να κλείσει.

Τα ερωτήματα που μπηκαν :
Γιατί δεν άφησε το ΠΑΜΕ να περασει το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ;
Ειναι λίγο παράξενο ένα μπλοκ μιας πρωτοβουλίας να ζηταει να περασει μεσα σε ενα οργανωμενο μπλοκ σαν του ΠΑΜΕ με σημαιες και πανώ.
Γιατι να ειναι το ΠΑΜΕ και οχι κάποιος άλλος μπροστα στην Αμαλίας;
Τον Ιουνιο το ερωτημα ήταν αναποδο. Ελεγαν τότε, γιατι δεν μενει το ΠΑΜΕ μπροστα στη Βουλή που μπορεί να περιφρουρήσει το συλλαλητηριο; Και όταν έλεγε το ΠΑΜΕ  πως ειχε πληροφορίες για προβοκάτσια εναντίον των μπλοκ του και των ανθρώπων του, γελουσαν ειρωνικά και το χλέυαζαν κατηγορώντας το για προβοκατοροφοβία. Να που επιβεβαιώθηκε τραγικά...
Ας σκεφτουμε όμως. Τι θα γινόταν αν δεν έμενε το ΠΑΜΕ επάνω στη Βουλή π.χ. σήμερα ως τις 5.15; Τι ώρα θα είχε τελειωσει η διαδήλωση; Ας απαντήσει άλλος. Νομίζω το είδαμε και χθες και σήμερα.

Ομως τελικά, το κυρίως και μόνιμο ερώτημα είναι και πάλι το γνωστό:
Τι θα κάνει το κινημα με τους μπάχαλους;
Δεν είναι πιο φανερό από ποτέ οτι κάνουν τεράστιο κακό;

Μηπως πρεπει και αυτό μαζί με τόσα πολλά άλλα να καθίσει όλη η Αριστερά μαζί και να το συζητήσει περα από αντιπάθειες και διαφορές προς όφελος του λαού;

Υ.Γ.1: Σε κουβεντα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Στρατούλη γυρω στις 4 και πριν ακόμη μαθουμε για τον νεκρό, και αυτός και όλοι εκεί, ηταν εξοργισμένοι με την επίθεση των "μαυρων" στο μπλοκ του ΠΑΜΕ.
Υ.Γ. 2: Μεσα σε όλα αυτα η ψηφιση του πολυνομοσχεδιου και η ¨δημοκρατική"
διαγραφή Κατσελη περασαν σε δευτερη μοιρα.



14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

''Τι θα κάνει το κινημα με τους μπάχαλους;
Δεν είναι πιο φανερό από ποτέ οτι κάνουν τεράστιο κακό;''

Δυστυχως το μονο που μπορω να δω ειναι ιδεολογικη μαχη στην νεολαια και στους εργαζομενους για απομονωση τους

Εαν αντιδρασουμε βιαια θα μιλανε για αριστερα που αιματοκυλησε κλπ

Εαν δεν αντιδρασουμε θα συνεχισουν το προβοκατορικο εργο τους

Προσωπικα θα ηθελα βιαιη αντιμετωπιση τους,αλλα και παλι δεν ειμαι σιγουρος οτι ετσι θα πετυχουμε

BUTTERFLY είπε...

Το κρατος οχι μονο δεν ηθελε να το παρει επανω του. Πιστευω πως ηθελε να υπαρξει νεκρος. Εξηγουμαι. Αν ο νεκρος προερχοταν απο χτυπημα των ΜΑΤ, ο κοσμος θα εξαγριωνοταν κι αλλο και ισως ειχαμε συρραξη κανονικη. Τωρα ομως, ο νεκρος πεθανε επανω στη διαμαρτυρια, απο φυσικα αιτια, πιθανως και πανω στο τρεξιμο για να ξεφυγει απο πετρες και μολοτωφ, οχι των ΜΑΤ, αλλα αλλων διαδηλωτων. Αυτο εχει μεγαλη σημασια. Γιατι απο τη μια δεν μπορεις να κατηγορησεις τα ΜΑΤ αφενος και αφετερου ειναι πολυ ευκολο να φοβηθει ο υπολοιπος κοσμος που κατεβαινει, να αποθαρρυνθει και να αποδυναμωθει το κινημα. Αν προσθεσεις και την εμφυτη ταση μας για διχονοια και τσακωμο, ηρθε κι εδεσε το γλυκο. Εγω εχω αηδιασει και απογοητευτει. Αυτοι ριξαν το δολωμα και εμεις τσιμπησαμε. 100000-200000 ανθρωποι. Αν δεν εχαναν την ψυχραιμια τους δεν θα ηταν πολεμος ΠΑΜΕ- κουκουλοφορων, θα ειχαν πεσει πανω στους κουκουλοφορους και θα τους ειχαν διαλυσει!...

Γιώργος Σαρρής είπε...

Δεν έριξαν δόλωμα. Υποχρεωσαν το ΠΑΜΕ να εμπλακεί σε μαχες για να σωσει τα μπλοκ του από τη βροχή από τα πάντα(πετρες, μολοτοφ κλπ)
Το τι εγινε ο καθενας θα το δει από την πλευρα του αναλογα με το ποιον συμπαθεί και ποιον σιχαίνεται κι όχι με βαση τα γεγονοτα.
Αυτο που ειδα εγω όμως ηταν μια ομαδα να κανει επίθεση στη διαδήλωση. Ποιος διαδηλωτής που ενδιαφερόταν για το στόχο των κινητοποιησων θα εκανε κατι τετοιο;
Τωρα το θεμα είναι πως θα βγούμε απ' αυτό και πως θα προχωρήσουμε μπροστά. Οαγωνιστής που πέθανε πέθανε στο δρόμο παλεύοντας για κάτι σπουδαίο. Και μείς πρεπει να κάνουμε κάτι για να βγει κάπου αυτός ο αγωνας

George S. είπε...

Γιωργο σε διαβαζω χρονια, η περιγραφη σου ειναι μονοπλευρη και εν μερη υποπτη (ε να υπερβαλλω και λιγο!).... Το ΚΚΕ σημερα εκανε ''περιφρουρηση'' της βουλης και οχι αποκλεισμο οπως ελεγαν... μεσα ψηφιζοτανε μια ταφοπλακα για τον ελληνικο λαο, και το ΚΚ λειτουργωντας προδοτικα οπως τα τελευταια 60 χρονια απεναντι στο λαο, εκατσε απο εξω να τους φιλαει (αφου εξασφαλισε την ασφαλη τους εισοδο στη βουλη)... Επισης μια που εισαι εξυπνος ανθρωπος, για εξηγησε μου την εμμονη και την ξαφνικη αγαπη ΟΛΝΩ αναιξερετως των καθεστωτικων δελτιων ειδησεων (που ολοι κραζουμε αν δεν κανω λαθος για τη γνωστη τους προπαγανδα, ετσι?) σχετικα με το ΠΑΜΕ, τη διαδηλωση του, την οργανωση του... Για εξηγησε μου γιατι οι του ΠΑΜΕ οναμαστηκαν απο τα καναλια 'διαδηλωτες' χτες και ολες οι χιλιαδες λαου μεσα στην πλατεια, στο κατω μερος της πλατειας, στη φιλλεληνων μεχρι τερμα, στη γεματη μητροπολεως/ ερμου/ καραγιωργη σερβιας/ σταδιου περασανε σε δευτερη μοιρα..? Αδωνης, μπακογιαννη, αδωνις, πρετεντερης, ολοι δωσανε συγχαρητηρια στο ΠΑΜΕ. Ολος ο κοσμος τους εκραζε (γυρνα και σε κανενα αλλο μπλοκ να παρεις ιδεα και να εχεις σφαιρικη αποψη), καποιοι αποφασισαν να συκρουστουνε, προφανως αυτοι που μπορουνε.... Μολοτωφ φυσικα καταδικαστεες στον κοσμο, οπως και η περικυκλωτικη κινηση των αλητων του ΠΑΜΕ που μπηκανε σε μια στιγμη απο βουκουρεστιου και σταδιου και επιτεθηκανε ΑΝΑΙΞΕΡΕΤΩΣ σε ολο τον κοσμο που ηταν μεχρι την αρχη της καραγιωργη σερβιας...

το ΚΚ εδρασε ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ απεναντι στο λαο ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ και αυτο θα μεινει στην ιστορια παλι.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝΕ ΣΤΗ ΒΑΡΚΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Υ.Γ. ο μονος λογος που μπηκα στο τριπακι να γραψω ηταν οτι σε διαβαζω χρονια και εκτιμω αυτα που γραφεις, απλα καποιος που δεν τα ειδε με τα ματια του χτες ετσι και διαβασει μεροληπτικα ρεπορταζ σαν το δικο σου και των καναλιων (μετα απο πολλα χρονια δυστυχως ταυτιζνται οι αποψεις σου) θα διαμορφωσει λαθος ιδεα

φιλικα

George S. είπε...

Ξεχασα να Θυμησω (σχετικα με αυτα που εγραψα για τα καναλια, κλπ) οτι ο Λενιν ελεγε:

'ΟΤΑΝ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΣΟΥ ΣΕ ΕΠΑΙΝΕΙ, ΤΟΤΕ ΨΑΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ'

Γιώργος Σαρρής είπε...

1.Η αγάπη όλων είναι υποπτη γιατί απλά είναι προβοκάτσια.Πως γινεται να δινουν συγχαρητηρια αυτοί που το μισούν και μετά να κανουν σφοδρή επίθεση; Δεν ειναι πρωτη φορά που γινονται αυτα.
2.Ειναι περίεργη η θεση μου να υποστηρίζω το ΠΑΜΕ ενω δεν είμαι με το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ αφου δεν με καλύπτει απόλυτα πολιτικά. Ομως για μενα ειναι η μεγαλύτερη και μια από τις λίγες σοβαρές δυναμεις όσο κι αν υπάρχουν καλά στοιχεία σε πολλούς.
Επίσης είμαι βεβαιος οτι ειδικα χωρίς τη μεγαλύτερη δυναμη δεν γινεται να προχωρήσουμε.Αρα πρέπει να συννενοηθούμε.
Η διαφορά μου με τους άλλους που φυσικά διάβασα(αν και δεν χρειαζόταν αφου ήμουν εκεί και μίλησα με πάρα πολλούς)είναι ότι εγώ δεν αντιπαθώ ή σιχαίνομαι το ΚΚΕ όπως πολλοί άλλοι που νομίζουν ότι παρ όλα αυτα μπορούν να δουν αντικειμενικα. Οπως επίσης δεν αντιπαθω και κανεναν άλλο από τις αριστερες δυναμεις και για αυτό και τους ακούω προσεκτικά.
3.Δεν θα απαντησω για τα καναλια. Προς θεού.Τα καναλια κανουν δικ΄τους παιχνίδι.Πότε είπαν ολοκληρωμενα κατι για τα συλλαλητηρια για να πουν τωρα (αυτό που είπε ο Λενιν το ξερουν τωρα και οι εχθροί)
4.Αυτοί που αποφασισαν να συγκρουστούνε από ποιον πήραν την εξουσιοδότηση; Τι λέει ο Λενιν γι αυτό; Ενδιαφερονται για μαζικό κίνημα ή εκφραζουν την πάρτη τους όπως μου έλεγαν κάποιοι; Ο λενιν τραβηξε πίσω τους Μπολσεβικους τον Ιουλιο του 17 εχοντας μαζί του Συνταγματα στρατού στους δρόμους, περιμενοντας να παρει πλειοψηφια στα Σοβιετ Μοσχας και Πετρούπολης. Η εξεγερση δεν είναι εκτόνωση του στυλ θυμωσα-τα χωνω.Ετσι νομιζω εγω χωρίς να παριστανω τον παντογνωστη.
5.Αν δεν γινόταν η επίθεση στο ΠΑΜΕ θα έμεναν χιλιαδες στην πλατεία ή ΟΧΙ ως το βραδυ;Αν δεν επενέβαιναν τα ΜΑΤ(που θα επενέβαιναν) ΝΑΙ.Ετσι όμως η μαχη θα ήταν μεταξύ διαδήλωσης και κρατικής καταστολής κι ΟΧΙ αυτό που εγινε και τωρα κανείς δε λέει ότι η κυβερνηση διελυσε το συλλαλητηριο. Σκεψου το αυτό.
6.Εσυ άκουγες αυτούς που εκραζαν το ΠΑΜΕ. Εγω άκουγα και τους άλλους που έλεγαν πως όσο είναι εκεί το ΠΑΜΕ δεν θα διαλυθεί η διαδήλωση. Δεν βαζω στοίχημα ποιοι ηταν πιο πολλοί.
7. Την κυκλωτική την είδα αλλά ήταν κίνηση απελπισίας κι αφού είχαν φάει τις πέτρες και τις μολότοφ της αρκούδας. Οταν αρχίζει σφαγή μην περιμενουμε αβρότητες. Μην ξεχνας τους τραυματιες που έβλεπαν γυρω και τους καμμενους.
8.Εγω πιστευω οτι το ΚΚΕ κάνει λάθη και καποτε κρίσιμα αλλά δεν πιστευω οτι ειναι προδοτικό.
Αν το πίστευα ειλικρινα θα είχα πάρει τα βουνά. Εκεί μεσα υπάρχουν δεκαδες χιλιάδες αγωνιστές όπως κι εσύ που είναι χρήσιμοι και απαραίτητοι.
ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ

Δυσκολο το ΜΑΖΙ αλλά δε γινεται χωρίς αυτό.
Να τα λέμε

BUTTERFLY είπε...

Αυτο που γραφεις στο 5 ακριβως εννοουσα κι εγω Γιωργο.

Οσο για τα υπολοιπα, επικροτω. Μονο να σημειωσω οτι το ΚΚΕ εχει δρασει προδοτικα στο παρελθον και αυτο καλο ειναι να μην το ξεχναμε. Ασχετο αυτο με το χτεσινο και φυσικα ασχετη η ηγεσια με τους απλους αγωνιστες!

Γιώργος Σαρρής είπε...

Η καταλληλη στιγμή θα είναι όταν με επιστημονικό και αναμφισβήτητο τρόπο διαγνωσεις ότι ο λαός είναι έτοιμος να βαδίσει στο δρόμο της ανατροπής που ειναι σκληρός καιμε κοστος και δεν τελειωνει με λιγα δακρυγόνα σε 5-6 διαδηλώσεις και συγκρουσεις με τα ΜΑΤ. Προσωπικά δεν έχω τετοια δείγματα. Εχουμε μια αυξανόμενη οργή αλλά όχι στο επίπεδο που χρειάζεται. Το επαναστατικό κόμμα δεν κάνει μόνο του την επανασταση και ακολουθεί ο λαός. Την κανει μαζί με το λαό. Δεν κανει κατι το κομμα για το λαό αλλά ο λαός για τον εαυτό του και το κομμα οργανωνει και καθοδηγεί σωστά προς το στόχο. Δεν υποκαθιστα το λαό. Και μόνο το γεγονός οτι η χθεσινή τεράστια διαδήλωση ηταν κατώτερη απο της Τετάρτης λέει κάτι. Αν ηταν μεγαλύτερη θα μιλάγαμε αλλιώς. Απορώ πως μπορεί κάποιος να λέει οτι ο κόσμος ειναι ετοιμος να εξεγερθεί επειδή ωρίμασαν οι αντικειμενικες συνθηκες. Αυτό εχει γίνει ισως πολλες φορες αλλά το ζήτημα είναι τι γινεται και με τον υποκειμενικό παραγοντα.

Απο ότι βλέπω εχεις μενος για το ΚΚΕ και επίσης πιστευεις οτι η επανασταση εχει να κανει με το επαναστατικό κόμμα μονο.Δεν ειναι ετσι. Οποιο και να ηταν το κομμουνιστικό κόμμα δεν νομιζω πως θα ηταν δυνατόν να εχει βγαλει τον κόσμο στο δρόμο σε μια περίοδο ακμης του συστήματος(εστω ψευτικης και επιφανειακής) όπως αυτη των τελευταίων 25 χρονων.Υπάρχει και αντίπαλος και μάλιστα πανισχυρος και μελετημενος. Μου φαίνεται πολυ αδικο να ριχνουμε όλο το φταίξιμο στα κομμουν. κόμματα αντί να δούμε τους πανίσχυρους τροπους που δοκίμασε πετυχημενα το συστημα και κοιμησε τον κόσμο πειθοντας τον να μην ασχολείται, και να απεχει από τις συλλογικότητες.

Τελος θεωρω μεγα λαθος να κρινει κανεις τη διαθεση για συγκρουση απο το αν φαινεται ο κοσμος αρκετα θυμωμενος στα λόγια.Ας δουμε καλύτερα το ποσα ειναι διαθετιμενος να ρισκαρει.Γιατι αν λεμε 2 μερες απεργια και γινεται η μια(ποσο μαλλον να λεγαμε διαρκειας) σημαινει πως ειμαστε σε καλό δρόμο αλλα ακόμα εχουμε πολλα βηματα να κανουμε. Ας δουμε ακόμη σε ποιο σημειο οργανωσης βρισκεται για να αντιμετωπισει το πάνοπλο κράτος απέναντί του.Αν δεν δουμε τετοια σημαδια όσες βιτρινες και να σπασουνε ουτε γρατζουνια δε θα καταφερουμε στο συστημα. Αντιθετα κινδυνευουμε με συντριπτικη ηττα. Δες λιγο τη Γερμανικη επανασταση το '18 και θα δεις τι εννοώ.

Αν ειναι να απαντησεις ξανα με συνθηματα ΚΑΤΩ οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ κλπ. ειδικα αυτες τις μερες μην το κανεις θα το σβησω.
ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ

Γιώργος Σαρρής είπε...

Μας αρεσει να χρησιμοποιουμε βαρυγδουπες λέξεις όπως "εδρασε προδοτικά". Γιατι δε λέμε εκανε λάθος κατω από πολύ δυσκολες συνθηκες. Θα ειμασταν πολυ πιο κοντά. Μιλάμε για τη Βαρκιζα λές και ήταν η πιο απλή στιγμη της ιστορίας. Ενω ηταν η πιο δυσκολη και κρίσιμη. Και από τη μια βρισκόταν ενας Τσωρτσιλ με όλο τον Ιμπεριαλισμό πισω του και από την άλλη ο Σιάντος.Ας δουμε λίγο πιο κοντά, πιο ανθρώπινα και οχι μονο θεωρητικά τα πράγματα.Αν ηταν ο Λενιν στη θεση του Σιαντου να το συζητούσαμε.
Αλλα ας μην πιασουμε τωρα όλη την ιστορία.
Απλά σκεφτομαι ποσο ευκολα λέμε προδότες κάποιους που επαιζαν τη ζωή τους κορωνα γράμματα καθε μερα. Στα λόγια και μετά από 70 χρόνια όλα φαινονται πάντα πιο ευκολα.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ας σκεφτούμε κατι απλό.
Χθες ηταν η στιγμή που όλο το εργατικό κινημα ήταν μαζί και το ΠΑΜΕ ηταν στην πλατεία και θα εμενε εκεί. Αυτό ηταν ενα μεγαλο θετικό βημα. Προφανως έπρεπε να χαλάσει αυτη η ιστορία που είναι ο μεγάλος κινδυνος.Και εκ του αποτελέσματος χάλασε. Ακομη κι αν υπήρχαν προβλήματα στον τρόπο το κυρίαρχο ήταν αυτό.
Ποιος ειχε συμφερον να γινουν όλα αυτά; Το ΚΚΕ με 70 τραυματίες κι ενα νεκρό, το λαικό κινημα ή κυβερνηση και το συστημα.
Ηταν μια μερα ενότητας και κοινης δράσης επιτέλους(!) και κάποιοι λυσαξαν να την κομματιάσουν

ένας στρατολάτης είπε...

Γιώργο εμένα με καλύπτει η τοποθέτησή σου.
Και για να μην πλατειάζω, είναι νομοτελειακό πως ότι και να κάνει το ΚΚΕ ή το ΠΑΜΕ θα υπάρχουν πάντα αυτοί που θα βρουν κάτι να του καταλογίσουν.
Από κει και πέρα, αν για την κατάσταση αυτή ευθύνεται το ΚΚΕ με το ιστορικό πλήθους λανθασμένων αποφάσεων ή η πάγια και επι δεκαετίες καλλιεργούμενη από τα ΜΜΕ εικόνα ενός γονιδιακά προβληματικού ΚΚΕ (που ενίοτε ξαφνικά ερωτεύονται επί τρίλεπτο) είναι ζήτημα διερεύνησης των αντικειμενικών και ουχί της πάρτης μου.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Αυτο που εγινε χτες ηταν πολύ άσχημο και δεν μιλάω για την τραγωδια του ανθρώπου που χαθηκε μονο.
Οσοι θεωρουν οτι πρεπει να σκεφτουμε το αυριο προς το συμφερον του λαου πρεπει να κανουν οτι πρεπει για να μη γινει χειρότερο.

Ανατολή είπε...

Γιώργο,
δεν έκανα τον κόπο να τα διαβάσω μέχρι τέλους (τα σχόλια εννοώ).
Βαρέθηκα τους σκυλοκαυγάδες σας.
Στη χώρα χτες μπήκε ταφόπλακα και ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΒΡΩΜΑΝΕ.
Ξέρεις ότι δεν ανήκω πουθενά, άλλωστε όπως σου έχω ξαναπεί, η άποψή μου είναι πως τα κόμματα είναι σαν τα λουκάνικα. Καλύτερα να μην ξέρεις τι έχουν μέσα, από τι είναι φτιαγμένα.
Κι εδώ κάτω έγιναν ορισμένα αίσχη. Η πρόσφατη ενασχόλησή μου με τα κοινά στο χώρο μου, με έχει απογοητεύσει τρομερά. Κάποιοι διώχνουν τον κόσμο που ξανάρχισε να ενδιαφέρετε και να μαζεύετε σε συλλογικές δράσεις(γιατί καίγεται ο κ...λος του ή γιατί ανακάλυψε πόσο σάπιοι είναι ΟΙ ΑΛΛΟΙ).
Ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει τους δωσίλογους αλλά και αυτούς που δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Όταν η ανάγκη τους κάλεσε, αυτοί αποδείχτηκαν ολίγοι, ανεπαρκείς και ΛΑΘΟΣ.
Βαρέθηκα τα ξεκατινιάσματα και τους καυγάδες ανάμεσα στα σόγια και τους μαλωμένους συγγενείς.
Τουλάχιστον ας δείξουν διακριτικότητα απέναντι στους "τρίτους", δε φταίνε σε τίποτα να βλέπουν τα άπλυτά μας και να τους εμπλέκουμε στα "προσωπικά" μας. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ.
Θα τα πούμε από κοντά, όχι δημόσια, σε σέβομαι δε θέλω να σε φέρω σε δύσκολη θέση.
Έχουμε να πούμε πολλά.
(Δε θα σε παρεξηγήσω αν σβήσεις το σχόλιο...)

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=F3vYhT5P45k&feature=player_embedded

ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΣ ΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.100 ΑΤΟΜΑ ΔΕΡΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ..ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ(ΔΟΛ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ)ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΙΓΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ..

ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ-ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ ΚΚΕ.ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ..ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ.ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ.

ShareThis