Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Βιντεο του μεγάλου χθεσινού συλλαλητηρίου- Πλησιαζει το τελος αυτής της κυβερνησης

Το βίντεο αυτό δεν είναι ντοκουμέντο από τα επεισόδια, αλλά εικόνες από το μεγαλειώδες συλλαλητηριο της Πέμπτης που δυστυχως ειχε τη γωστή εξέλιξη.


Η επίθεση στο ΠΑΜΕ ουσιαστικά έβαλε σε 2η μοίρα το γεγονός οτι και χθες ειχαμε ένα τεράστιο συλλαλητηριο, μια ακόμη τρομερή λαική διαμαρτυρία.
Ηταν το συλλαλητήριο όπου για πρώτη φορά έμειναν μαζί σε κοινή δράση όλες οι πλευρές του εργατικού κινήματος από την αρχή ως το τέλος. Το ίδιο πηγε να γίνει και στις 29 Ιουνη αλλά κάποιοι το σταμάτησαν, οταν το ΠΑΜΕ δεν έφτασε στο Συνταγμα αφού λίγο πριν την πλατεία είχαν αρχίσει επεισόδια εναντίον του. Τοτε φανηκε οτι υπήρχε στόχος, η συναντηση όλων των δυνάμεων και η κοινές δράσεις να χτυπηθούν, αφου ειναι φανερό οτι κατι τετοιο θα λειτουργήσει υπέρ του λαικού κινήματος.
Χθες φαίνεται ότι η εικόνα της πλατείας Συντάγματος με όλες τις παρατάξεις μαζί, με κοινα συνθήματα, ενόχλησε αφόρητα με αποτέλεσμα τα επεισόδια που στοχο έχουν την προσπάθεια δημιουργίας μόνιμου προβλήματος, που να κρατήσει τις διαφορετικές πλευρες του εργατικού κινήματος που πρέπει να συνεργαστουν, χωρισμένες.

Οσο κι αν η ανυπομονησία όλων μας μας κανει να πουμε οτι και αυτό το συλλαλητήριο "δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα", η αλήθεια είναι οτι η τρομερή λαική συμμετοχή και η κοινή παρουσία όλου του φασματος του εργατικού κινήματος, εχει ασκήσει τρομακτική πολιτική πίεση στο ΠΑΣΟΚ που πλέον εχει φτασει στα όριά του. Οι 153 βουλευτες ειναι ουσιαστικά 150 αφού οι 3 αντικαθιστούν παραιτηθεντες, ενω μετα και τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται οτι αυτη η κυβερνηση δεν θα μπορεσει να περάσει άλλο νομοσχεδιο.
Εχουμε προβλέψει οτι το ΠΑΣΟΚ δεν θα κανει Χριστούγεννα ως κυβερνηση. Με τους φρικτούς λογαριασμούς της ΔΕΗ στο δρόμο (που θα είναι 500άρικα, 1000άρικα και βάλε), με το λαό ξεσηκωμένο και αποφασισμένο να αντισταθεί, σε απόλυτη κόντρα με τις πολιτικές που ασκούνται, και με την πολιτική ευθύνη της έντασης που επικρατεί στους δρόμους να βαραίνει τους ώμους της φαίνεται πως θα επιβεβαιωθούμε γρηγορότερα.

Προχωράμε στο επόμενο βήμα λοιπόν;
Σε αυτό το επόμενο βήμα και με την κρίση να βαθαίνει και να φερνει σε απόγνωση το λαό, η ανάγκη συννενόησης της Αριστεράς είναι μεγαλύτερη από ποτέ (πραγμα που φάνηκε και χτες). Δεν μιλάω απαραίτητα για κάποιο εκλογικό σχήμα-αυτό είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση- αλλά τουλάχιστον για πρωτοβουλίες συννενόησης και κοινες δράσεις σε πολλά επίπεδα, που να δίνουν χερι βοήθειας και ελπίδας στο λαό που μπαίνει σε ένα βαθύ τούνελ.
Ειναι σίγουρο ακόμη ότι κάτι τετοιο θα βοηθήσει απίστευτα στο να αντιμετωπισθουν αδιέξοδα και τρικλοποδιές που διαρκώς θα βάζει το σύστημα, στον πόλεμο που  έχει ανοίξει εναντίον μας.

Υ.Γ. Το βίντεο  εχει πολλά στιγμιότυπα τραβηγμενα όπως φαίνεται μεσα από το μπλοκ του ΠΑΜΕ.
Η καμερα βρισκόταν σε χερια 25χρονου που καμια απολυτως σχεση δεν εχει με το ΠΑΜΕ και δεν ηταν εκεί με συνοδεία. Απλά τα μπλοκ δεν ήταν οσο αδιαπέραστα λένε κάποιοι.

4 σχόλια:

ange-ta είπε...

άσχετο με το παρόν ποστ, αλλά επειδή κάποτε είχαμε ανοίξει μια συζήτηση,
διάβασε σε παρακαλώ την ανάρτηση:

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/10/blog-post_513.html#.TqHHDZvsmUM

και την δική μου.

Δυστυχώς μας έχουν πλακώσει τα δικά μας και δεν βλέπουμε πόσο χειρότερα είναι αλλού.

BUTTERFLY είπε...

Πολυ δυνατες εικονες, αποπροσανατολιστηκαμε προς στιγμην, καλα κανεις και επαναφερεις το θεμα στη σωστη βαση. Καλημερα!

Υ.Γ. Χτες βραδυ αφησα στο προηγουμενο ποστ ενα σχολιο σε σχεση με το τι εννοουσα ακριβως "προδοτικη" συμπεριφορα του ΚΚΕ (προς το εθνος και οχι τους εργαζομενους) αλλα δεν το βλεπω σημερα.Χαθηκε η πατησα κατι λαθος...

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΡΗ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΙΛΑΜΕ;Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΜΟΥΝΤΖΕΣ ,ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΡΕΦΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ;ΘΣΦ

Γιώργος Σαρρής είπε...

Φίλε ανωνυμε,
Πρωτα ελπίζω να ειδες οτι δεν μασησα τα λόγια μου από την πρώτη στιγμη και πριν δημοσιευσει οποιοσδηποτε (εκτος του ΠΑΜΕ καιτου ΚΚΕ φυσικα) την οποιαδήποτε αντιδραση. Μολις γυρισα έγραψα αμεσως αηδιασμενος το ποστ "Δολοφονοι" και με δεδομενο οτι αυτο το μπλογκ ειναι επωνυμο και εκτιθεται. Αλλοι Αριστεροί η Αριστεροειδείς πολιτικοί η καλλιτεχνες πηραν ενδιαμεσες θεσεις, μιλησαν για εμφυλίους και άλλα τετοια για να μη ρισκαρουν με το κοινό τους. Εμενα αυτό δεν με ενδιαφερει ΚΑΘΟΛΟΥ όταν συμβαινει κατι τετοιο.
Ομως αυτο ειναι το ενα θεμα. Το άλλο ειναι οτι το ΚΚΕ δεν πρεπει να αναλάβει μόνο του την ευθύνη της αντιμετωπισης αυτού του απίστευτα κρισιμου και δυσκολου προβλήματος. Τη στιγμη μαλιστα που πολλοι μεσα στην Αριστερα ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ να παρουν θεση και να βοηθησουν. Βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ τη μερα εκεινη μες τη διαδηλωση ειχαν εξοργισθει με τις κουκουλες κι έλεγαν πολλά σωστα που δεν λεω εδω αφου ηταν ιδιωτικες συζητησεις και δεν εχω δικαιωμα. Δες όμως και το άρθρο του Θ.Καρτερου στην Αυγή "Ε άει σιχτηρ...ΠΑΜΕ" με τιτλο πονηρο για να αρπαξει βλέματα και αναγνωσεις όπου λεει ξεκαθαρα :Ε, χτες τα καλόπαιδα βρήκαν το μάστορά τους. Αυτή τη φορά κάποιοι αποφάσισαν να τους δώσουν την κουκούλα στο χέρι. Κάποιοι αντιστάθηκαν με βία στη βία τους εν ονόματι μιας διαδήλωσης ειρηνικής, με ειρηνικούς διοργανωτές χωρίς κουκούλα. Μπορεί η εικόνα να ξένισε πολλούς και άλλοι να γκρίνιαζαν ότι το Σύνταγμα δεν ανήκει στο ΠΑΜΕ. Φυσικά το Σύνταγμα δεν ανήκει στο ΠΑΜΕ. Χτες όμως ανήκε στους ειρηνικούς διαδηλωτές και δεν θα κατηγορήσουμε κανένα ΠΑΜΕ γιατί προσπάθησε να το διαφυλάξει από τη βία της κουκούλας. Στο κάτω-κάτω, όταν η αστυνομία συνεργάζεται προκλητικά με την κουκούλα, είναι δουλειά των διαδηλωτών (και του ΠΑΜΕ φυσικά) να υπερασπίζονται και τον κόσμο που διαδηλώνει και τις κινητοποιήσεις τους. Ή όχι;"
Ρωτας για ποια Αριστερά μιλαω.
Μιλάω για την Αριστερά όλων των Αριστερών και κομμουνιστών όπου κι αν βρισκονται για πολλους και διαφορους λογους. Μην παραβλέπει κανεις πως αυτο ειναι αιτημα οχι μονο των Αριστερων αλλα και του λαου που ξεκαθαρα κοιταζει προς τα Αριστερά.
Η κριση ειναι τεραστια και κανεις δεν εχει τετοιες δυναμεις η ικανοτητες που να την αντιμετωπισει μονος. Οποιος υποτιμαει την υπεροχη των μεσων του συστηματος κανει τρομακτικο λαθος. Δεν νομιζω οτι τελικα το ΚΚΕ θα το κανει. Η δυναμη μας (του λαου) ειναι στο δικιο μας, στην Αλληλεγγυη και στην ενοτητα.Και τωρα και σε όλες τις κρισιμες στιγμές. Ενοτητα με όρους βεβαια και για όποιους συμφωνουν οτι αυτη την ωρα μαινεται ταξικός πόλεμος.

ShareThis