Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Το βίντεο από το χθεσινό τρομερό συλλαλητήριο 26/9


 Εχει πιστεύω κάποια αξία να παρατηρήσει κανείς τα συνθήματα αλλά και το κλίμα στις 2 πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις.

Βλέποντας το βίντεο σκέφτομαι πως υπάρχει πιθανότητα να έχω πέσει έξω στην εκτίμηση ότι η πορεία της Πατησίων ήταν μεγαλύτερη από του ΠΑΜΕ. Την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την παρακολούθησα σταματημένη στην Ομόνοια και κατόπιν στην πορεία όταν πήρε την έκταση της από Ομόνοια μέχρι στύλους Ολ.Διός, ενώ την άλλη την είδα μόνο όταν απλωνόταν στο κέντρο, και όχι σταματημένη, όπου φάνηκε να έχει πολύ μεγάλη έκταση που έφτανε από το Πολυτεχνείο μέχρι Σύνταγμα.

Ετσι κι αλλιώς πάντως, οι αριθμοί μπορεί να παίζουν ρόλο, αλλά δεν είναι το βασικό πρόβλημα στο κίνημα αυτή την ώρα. Το πρόβλημα είναι στη λειψή οργάνωση, στην άρνηση μεγάλων μαζών να καταλάβουν και να ενταχθούν στα συνδικάτα και τους συλλόγους τους και να παλέψουν οργανωμένα.
Οι αριθμοί στο πλήθος ήταν παραπάνω από ικανοποιητικοί και χθές.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα,
Να υπενθυμισω οτι το ΠΑΜΕ εκανε πολυ μεγαλη συγκεντρωση και στον Πειραια. Αν αυτος ο κοσμος ηταν στην συγκεντρωση της Αθηνας κατελαβαινεις τι διαφορα θα υπηρχε.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Για να πω την αλήθεια το είχα ξεχάσει και το είδα την επόμενη μέρα το πρωί. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ Η ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΉΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ. εΙΝΑΙ ΓΕΛΟΊΟ πραγματικά αυτό που είδα στην Αυγή που μιλούσε για μικρή συγκέντρωση που αντανακλούσε τα προβλήματα κλπ. Εγώ χάρηκα που είδα οτι και η συγκέντρωση της Πατησίων ήταν πολύ μεγάλη γιατί δεν το περίμενα, αλλά εν πάσει περιπτώσει ακόμη κι αν η συγκέντρωση της Πατησίων ήταν μεγαλύτερη από του ΠΑΜΕ δεν είναι και για να το περηφανεύονται που όλοι οι άλλοι μαζί καταφέρνουν να κάνουν μερικες φορές μεγαλύτερες συγκεντρώσεις από του ΠΑΜΕ! Ακόμη πιο γελοίο είναι το να αποθεώνονται οι αριθμοί και να αγνοούνται τα πραγματικα προβλήματα , όπως αυτό της λειψής οργάνωσης των εργαζόμενων στα συνδικάτα, για τα οποία μόνο το ΠΑΜΕ ενδιαφέρεται. Αν αυτοί οι αριθμοί, των γραμμένων στα σωματεία διπλασιαζόντουσαν τότε πολλά θα άλλαζαν σε πολύ λίγο χρόνο. Και βεβαια το πρώτο θα ήταν η ίδια η ΓΣΕΕ. θΈΛΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΊ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΊ ΑΡΑΓΕ; ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΥΤΟ. ΠΟΣΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Το να διπλασιασθούν οι γραμμένοι στα
συνδικάτα δεν λύνει το προβλημα, αφου οι αριθμοί πρεπει να γινουν πολύ μεγαλύτεροι από αυτό.Αλλά ένας διπλασιασμός θα ήταν μια σοβαρή αλλαγή που θα έκρινε πολλά και θα πετούσε έξω από τις διοικήσεις πολλούς εγκάθετους.

ShareThis