Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

"Ψωμί ατσάλι και τριαντάφυλλα"- Με χαρά συμμετέχω σήμερα στο φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή

"Ψωμί ατσάλι και τριαντάφυλλα"

Ξεκινάει σήμερα το 38ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή.
Συμμετέχω με μεγάλη χαρά στις 9.30 στη Λαική σκηνή με ένα μουσικό αφιέρωμα στον απίστευτο αγώνα των Χαλυβουργών αλλά και στους εργατικούς αγώνες . Το αφιέρωμα αυτό το έκανα με όλη μου την προσοχή, την αγάπη, το σεβασμό, αλλά και την ταπεινότητα που χρειάζεται σε έναν καλλιτέχνη που συνειδητοποιεί πως πρέπει να σταθεί με όποιον τρόπο μπορεί στο πλάι της εργατικής τάξης και όλων όσων πιστεύουν στην αλλαγή του κόσμου. 

Το σύνθημα του Φεστιβάλ "Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται. Εσυ να πάρεις πρεπει την εξουσία" πρέπει να γίνει καθημερινή μας εμμονή.

Δήλωση στον Κυριακατικο Ριζοσπάστη

"Στο 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» την Πέμπτη 13/9 παρουσιάζουμε στη Λαϊκή Σκηνή ένα αφιέρωμα στον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών. Οι 9 μήνες αυτής της ανεπανάληπτης απεργίας δεν υπάρχει τρόπος να περιγραφούν με τραγούδια και λόγια. Ολο αυτό που έκαναν οι Χαλυβουργοί ήταν πράξη σκληρή και με κόστος κι επομένως πολύ πιο πέρα από λόγια. Αυτό το μικρό αφιέρωμα είναι το λιγότερο που μπορούσε να γίνει. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να περάσει αυτός ο αγώνας στο Πάνθεον των ιστορικών αγώνων της εργατικής τάξης, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Και πιο πολύ για να περάσει στη συνείδηση όλων, πως μόνο έτσι μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Μόνο ξεπερνώντας τα όρια και κάνοντας το αδύνατο θα βρούμε το κουράγιο για τη δική μας έφοδο στον ουρανό. Αυτό είναι το μεγάλο δώρο των Χαλυβουργών που πρέπει με κάθε τρόπο να φυλάξουμε και να κρατήσουμε ζωντανό με όποιον τρόπο μπορούμε." Γιωργος Σαρρής


Να προσθέσω ακόμη ότι  σήμερα θα παίξουμε για πρώτη φορά κι ένα καινούργιο τραγούδι από ένα κύκλο τραγουδιών που έγραψα μέσα στο καλοκαίρι με αφορμή τον ηρωικό αυτό αγώνα.

2 σχόλια:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

πολύ μεγάλες υποχρεώσεις με ανάγκασαν να το χάσω. Επλίζω να έχω αλλη ευκαιρία.
Στε

mary είπε...

Ήταν πολύ ωραία και συγκινητικά μπράβο!

ShareThis