Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Το λευκό του ΚΚΕ και η μαυρίλα της "ενημέρωσης"


Μόνο αηδία μπορεί να προκαλεί το πυρ ομαδόν εναντίον του ΚΚΕ (αλλά και κατά του Συριζα) γιατί δεν καταδίκασαν λεει στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλης τη Χρυσή Αυγή!
Το αστείο έως γελοίο της υπόθεσης είναι ότι την επίθεση εναντίον ΚΚΕ και Αριστεράς την σιγοντάριζαν από δεξιές εφημερίδες μέχρι lifestyle ελιτίστικα σάιτ όπως το Lifo. Εννοείται πως στην πρώτη γραμμή συκοφάντησης ήταν τα δελτία καναλιών, εφημερίδες και πορταλ όπως το Βήμα, το Έθνος και όποιος άλλος μπορεί να βάλει το μυαλό σας. Κανονικός βομβαρδισμός παραπληροφόρησης. Αφου το λένε όλοι δεν μπορεί, έτσι θα είναι. "Το ΚΚΕ (και η Αριστερά) δεν καταδικάζει τη Χρ.Αυγή..."
Και αφού μιλάμε για αντικομμουνισμό δεν μπορούσαν να λείπουν ακόμα και ακροδεξιά και κρυφοχρυσαυγίτικα σάιτ όλων των ειδών(από δήθεν ειδησεογραφικά μέχρι κουτσομπολίστικα, η Χ.Α. έχει απ 'όλα στο ίντερνετ) που και αυτά έκαναν "κριτική" στο ΚΚΕ που δεν καταδίκασε τη Χρ.Αυγη, είτε με δικά τους άρθρα είτε αναδημοσιεύοντας τα "αντικειμενικά" άρθρα αστικών εφημερίδων!!
Από μόνο του όλο αυτό αυτό το συνοθύλευμα και ο αχταρμάς θα έπρεπε να κινεί υποψίες για τις προθέσεις του. Παρ' ολα αυτά και με τη βοήθεια κάποιων γνωστών και πάντα διαθεσιμων 'αναλυτών" δεν ήταν λίγοι οι αριστεροι ψηφοφόροι ή ακόμη και φίλοι του ΚΚΕ που αναρωτιόντουσαν γιατί να ψηφίσει λευκό το ΚΚΕ. Δυστυχώς πάρα πολλοί αντί να αμφισβητούν ανοιχτά και χωρίς δεύτερες σκέψεις την οργανωμένη προπαγάνδα των ΜΜΕ προτιμούν να αμφισβητούν το ΚΚΕ. 

Θα μπορούσε όμως να ψηφίσει ΝΑΙ το ΚΚΕ; Φυσικά όχι.

Πως θα γινόταν να συνταχθεί το ΚΚΕ με ένα κείμενο μες τη θολούρα που ήθελε να καταδικαστεί (κατα τα συνηθισμένα) η βία από όπου κι αν προέρχεται τσουβαλιάζοντας π.χ. τη βία μιας δυναμικής απεργιακής κινητοποίησης με τη φασιστική ρατσιστική βία της Χρ.Αυγής;
Πως θα μπορούσε να συμφωνήσει στο να μην αναφέρεται καν το ότι η βία που καταδικάζεται είναι ρατσιστική; Και βέβαια αυτό έγινε για να μην στενοχωρηθούν οι εντός ΝΔ, ΑΝΕΞΕΛ και ΠΑΣΟΚ ρατσιστές που μια χαρά τη βλέπουν τη ρατσιστική βία και την "ανακατάληψη" των πόλεων από τους Ελληνες όπως έλεγε και ο Α.Σαμαράς προεκλογικά, και όχι μόνο χαιρόντουσαν με την καρδιά τους τη σκούπα του "Ξένιου Δία" αλλά ευχαρίστως κρατούσαν και το σκουπόξυλο.

 Με λίγα λόγια δεν είναι δυνατόν το ΚΚΕ να υιοθετεί και να υπερψηφίζει άκριτα τα υποκριτικά κειμενάκια που φέρνουν στη Βουλή αυτοί που συνεχώς καλλιεργούν το έδαφος για να αναπτυχθεί η ρατσιστική βία, για να εξιλεωθούν και να στερεώσουν το δήθεν δημοκρατικό προφίλ τους. Για ποιο λόγο να το κάνει δηλαδή; Για να του πει μπράβο το Lifo;

Οσο για τη δηλωση Χαλβατζή που παρουσιάστηκε να λέει μόνο "Χρειάζεται ψυχραιμία..." και τελος, φυσικά είπε πολύ περισσότερα και η έμφαση ήταν αλλού.
Να τι είπε λοιπόν:
«Εμείς θεωρούμε ότι το μαζικό, λαϊκό, εργατικό κίνημα γενικότερα μπορεί να έχει μια ουσιαστική συμβολή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών. Και άλλη φορά το είπαμε ότι υπάρχει και μια πολιτική ευθύνη για την ενίσχυση αυτής της λογικής της "Χρυσής Αυγής" και κάναμε κριτική. Δηλαδή και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους σε διάφορα ζητήματα, ειδικά με τους μετανάστες, βοήθησαν με έναν τρόπο να ενισχυθεί αυτή η λογική της "Χρυσής Αυγής". Ολα τα προβλήματα, πολιτικά, κοινωνικά, αντιμετωπίζονται με πολιτικούς όρους. Και δεν αντιμετωπίστηκαν σε πολλές περιπτώσεις (...) Αυτές οι δράσεις - "σκούπα" που αντιμετωπίζουν τους μετανάστες σαν παράσιτα, κυρίως από τις δυνάμεις καταστολής, οι κατά καιρούς βασανισμοί μεταναστών σε αστυνομικά τμήματα, όλα αυτά δίνουν τροφή και ενισχύουν τις νεοναζιστικές δράσεις της "Χρυσής Αυγής", σε συνδυασμό βέβαια με το βάθεμα της οικονομικής κρίσης, με τη χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης μεγάλων λαϊκών στρωμάτων».

Για το τέλος αφήσαμε τη φράση της Α.Παπαρρήγα και χθες από την ομιλία της στο φεστιβάλ της ΚΝΕ:"Δεν θα περάσουν καλά μαζί μας αυτοί και θα φανεί συντομα" είπε αναφερόμενη στη Χ.Α.

Παρ' όλα αυτά κάποιοι προοδευτικοί ΄κατα τα άλλα ήθελαν όλοι μαζί υπεύθυνοι και ανεύθυνοι σε αγαστή  σύμπνοια να καταδικάσουν γενικά τη βία...αλλά και "κάθε πράξη βουλευτών που πλήττει το κύρος του κοινοβουλευτικού θεσμού και των βουλευτών" ...Τόσο συγκεκριμένα και πολιτικά ξεκάθαρα.

Οταν όμως προσπαθούν οι κομμουνιστές να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να δείξουν όλη την εικόνα για να μην μπορεί να κρύβεται όποιος θέλει μες στη θολούρα, τότε έρχονται οι ορδές της "ενημέρωσης" να τους κατηγορήσουν ότι "διυλίζουν τον κώνωπα" αντί να αγκαλιαστούν με όλους τους άλλους και όλοι μαζί να φωνάξουν "Κάτω οι κακοί...."!

Απορώ πως υπάρχει ακόμη σοβαρος κόσμος που τους δίνει σημασία.

1 σχόλιο:

Ντινα είπε...

Και αφού μιλάμε για αντικομμουνισμό δεν μπορούσαν να λείπουν ακόμα και ακροδεξιά και κρυφοχρυσαυγίτικα σάιτ όλων των ειδών(από δήθεν ειδησεογραφικά μέχρι κουτσομπολίστικα, η Χ.Α. έχει απ 'όλα στο ίντερνετ) που και αυτά έκαναν "κριτική" στο ΚΚΕ που δεν καταδίκασε τη Χρ.Αυγη, είτε με δικά τους άρθρα είτε αναδημοσιεύοντας τα "αντικειμενικά" άρθρα αστικών εφημερίδων!!

Αυτό κι'αν είναι σχιζοφρένεια.
Ας το προσέξουν γιατί αυτό τους βάζει πλέον και με την βούλα στην ομάδα των διανοητικά ανάπηρων και θα πρέπει να κάνουν χαρακίρι για την διατήρηση καθαρότητας της άΓριας φυλής.

ShareThis