Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Γιάννη γερά!




Ποιός είδε το Γιάννη και δεν τον φοβήθηκε!
Μόνο που δε μας είπαν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας τους πέταξε τα χαρτιά στα μούτρα, άρπαξε τον Τόμσεν από το γιακά και τον πλάκωσε στα χαστούκια! Οτι τράνταξε το γραφείο χτυπώντας τη γροθιά του πάνω στο χοντρό γυαλί και μπροστά στους έντρομους Τροικανούς ούρλιαξε ότι η Ελλάδα είναι χώρα ανυπότακτη και  να ξεκουμπιστούνε αμέσως να μην τους βλέπει μπροστά του! Ενας νέος Μεταξάς δίχως άλλο, μ' ένα ολοκαίνουργιο γενναίο ΟΧΙ!
Ευτυχώς που μπήκε στη μέση ο Ματίας Μορς και έσωσε τον Τόμσεν από τα χέρια του. Και μαζί έσωσε και την διαπραγμάτευση και την Ευρώπη που για μια στιγμή φάνηκε να γκρεμίζεται.

Κι έτσι από σφαγέας ο ...Γιάννης κοντεύει να γίνει ήρωας σε μιά μέρα, με τη βοήθεια του Κυριακάτικου Έθνους και των δελτίων που μας πήραν τ' αυτιά με τη ..."διαρροή" του τρελού καυγά με την Τρόικα(εννοείται ότι δεν κάνει από μόνος του όσα κάνει, εντολές εκτελεί). Από πετσοκόφτη  μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και δικαιωμάτων φτωχών και ανήμπορων ανθρώπων, κοντεύουμε να τον λατρέψουμε, να τον λυπηθούμε, σπαράζει η καρδιά ολόκληρης της Ελλάδας που ο Γιάννης έχει μείνει ολομόναχος, χωρίς στήριξη από τους πολιτικούς, ναι αυτός ο καλός τεχνοκράτης που δεν του άξιζε τέτοια τύχη, έμεινε μόνος να κοιτάζει το ραγισμένο από τη σφαίρα τζάμι του υπουργείου και να τρέμει για το μέλλον της πατρίδας.
Και ο λαός,  τι κάνει; Αντί να σοβαρευτεί και να συνταχθεί στην  πατριωτική προσπάθεια του Γιάννη, αλλά και όλων των φωτισμένων τεχνοκρατών και ενίοτε και πνευματικών ανθρώπων που αντιλαμβάνονται κόντρα στην  τύφλωση της πλέμπας ότι πρέπει επιτέλους να μπει μια τάξη σ' αυτό τον άθλιο τόπο, ετοιμάζεται να βουλιάξει τη χώρα στο χάος με νέα Γενική Απεργία!

Γιάννη γερά, μη μασάς, είμαστε όλοι μαζί σου! Ολοι εμείς οι πάμπλουτοι τραπεζίτες, βιομήχανοι και πλούσιοι που για άλλη μια φορά όχι μόνο δε μας άγγιξες, αλλά κάνεις το παν για να μας βγάλεις έξω από το λογαριασμό όπως πρέπει άλλωστε. Γι αυτό βρίσκεσαι εκεί που βρίσκεσαι.




Ρε δεν πάτε να χαθείτε λέω γώ!
Πού θα πάει, δεν θα το ανοίξει το μάτι ο λιπόθυμος...

1 σχόλιο:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Α, αμεσως μετά τον καυγά ο Γιαννης έσκυψε ξανά στα χαρτιά του, τα οποια ηταν μια σταλιά πια απο τις συνεχείς περικοπές, και ρίχτηκε στη δουλειά για να αποδείξει στον Τομσεν οτι είναι ανίκανος και οτι αυτός μπορεί σφάξει την εργατικη τάξη χωρίς να στάξει αίμα!!!

ShareThis