Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Το κόψιμο μιας "απρόθυμης" εκπομπής- Η Δημοκρατία "πολυτέλεια" που πρέπει να κοπεί


Δεν χρειάζεται να το σκεφτεί κανείς πολύ για να καταλάβει ότι το κόψιμο της πρωινής εκπομπής του Κ.Αρβανίτη και της Μ.Κατσίμη είναι καθαρή πολιτική δίωξη.
Και μόνο βλέποντας την εκπομπή που ουσιαστκά τους εξόρισε στη ζώνη 6-8πμ από τη ζώνη 8-10πμ το καταλαβαινει. Έκοψαν στο μισό την καλύτερη πρωινή εκπομπή, αφήνοντας μόνο το κομμάτι 6πμ-8πμ, και την αντικατέστησαν με μια αδιάφορη δεξιά νεοδημοκρατική σούπα για ευνόητους λόγους επειδή έτσι απαιτήθηκε να γίνει.
Στη συνέχεια εκτός από την εξορία στη ζώνη του λυκόφωτος, κάποιοι λένε πως  άρχισε κι ένας πόλεμος που μπορεί να μη βγήκε παραέξω αλλά μαινόταν, προκειμένου να αναγκαστεί ο Κ.Αρβανίτης να παραιτηθεί.
Τέλος ήρθε το κόψιμο με αφορμή δήθεν τα σχόλια των 2 παρουσιαστών για τον κ.Δένδια.

Όλο αυτό το σκηνικό έχει καθαρά σημάδια αντιδημοκρατικής εκτροπής και δείχνει τι πρόκειται να ακολουθήσει όχι μόνο στην ενημέρωση, αλλά και αλλού. Ο δρόμος αυτός , η κατηφόρα που έχουν πάρει οι εξελίξεις, δεν μπορεί παρά να έχει σαν μόνιμο φωτισμό και σήμανση φαινόμενα σαν κι αυτά.
Η ενημέρωση είναι ολοφάνερο ότι είναι μια πολύ κρίσιμη για το σύστημα υπόθεση για να αφεθεί ελεύθερα στα χέρια σοβαρών και υπεύθυνων δημοσιογράφων σαν τον Κ.Αρβανίτη που είχε γίνει κυριολεκτικά κόκκινο πανί για τη διοίκηση της ΕΡΤ απλά και μόνο γιατί δεν ήταν "πρόθυμος" να ξεχάσει την ιδιότητά του και την υποχρέωσή του προς το κοινό.
 Η δημοκρατία, ακόμη κι αυτή η κουτσουρεμένη   φαίνεται πως είναι είναι μια από αυτές τις "πολυτέλειες" που πρέπει οπωσδήποτε να θυσιαστούν προκειμένου "να σωθεί η πατρίδα".
Η Δημοκρατία, η ελεύθερη έκφραση και η "σωτηρία" που έχει επιλεγεί πριν από μας για μας δεν πάνε μαζί με τίποτα.
Θύματα αυτής της κατάστασης δεν είναι μόνο ο Κ.Αρβανίτης και η Μ.Κατσίμη αλλά όλοι μας.
Τί θα κάνει στην πράξη άραγε η εντός κυβέρνησης 'αριστερή" ΔΗΜΑΡ που στα λόγια καταδίκασε την επιστροφή σε άλλες εποχές;

Υ.Γ. Θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια και η αντίδραση των δημοσιογράφων για τη δίωξη που καλό θα ήταν να μην τελείωνε με μια ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως τη "ζημιά" στον Κώστα, την έκανε η Μαριλένα με τον φαρμακερό της σαρκασμό και ας μην της φαίνεται για όποιον δεν παρακολουθεί προσεκτικά και από καιρό την εκπομπή. Ο Αιμίλιος δε νομίζω να πήρε πρέφα τι παίχτηκε. Sms ή email θα έλαβε. Ας είναι καλά τα "κοράκια" του Δένδια που ήταν, μάλλον επί μέρες στημένα 6 με 8 το πρωί, για να συλλάβουν το οιοδήποτε "ατόπημα". Ειλικρινά ρωτώ, πόσα πληρώνεται κάποιος για μια τέτοιου είδους εργολαβία;

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Η υπόγεια φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, λιαίνει το δρόμο προς τον απροκάλυπτο φασισμό.

TRASH είπε...

Kατά τα άλλα, ευτυχώς που γλυτώσαμε από τον κομμουνισμό και έχουμε ...ελευθερία έφρασης!

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ολοι εμείς ξέρουμε για που πηγαίνουμε, ΔΥΣΤΥΧΏς ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΊΝΕΣΗ της κοινωνίας(ενός πολύ σημαντικού κομματιού της) που κατρακυλάει στο βούρκο του εκφασισμού και μενει να δούμε που θα σταματήσει και με ποια αφορμή.

ShareThis