Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Με αισιοδοξία ατενίζουμε...

Επέμβαση της Δύσης στη Συρία και μάλιστα στρατιωτική; Πιθανό, πολύ πιθανό μάλιστα όπως δείχνει  και ο ..."αέρας Ολάντ". Τόσους μήνες το ψάχνουν, απλά δεν έχει κάτσει ακόμη όπως το θέλουν.
Πέσιμο Ερντογάν στο Ισραήλ για την Αίγυπτο; Μα γιατί; Ποιός ξέρει, θα δούμε. Αστο να υπάρχει κι αυτό σαν πιθανότητα.
Θερμό επισόδιο Ινδίας-Πακιστάν για το Κασμίρ; Ζέστανέ το, μπορεί να χρειαστεί.
Ένταση Αγγλίας- Ισπανίας για Γιβραλτάρ; Γιατί όχι; Χρήσιμο ακούγεται.
Ιράν, Ιράκ, Ισραήλ, Αίγυπτος κλπ. Κι εκεί απλώνουν τα πιόνια στη σκακιέρα δια παν ενδεχόμενο.
Κόντρα Αλβανίας-Ελλάδας για την εκκλησία... κάποια εκκλησία τέλος πάντων και κάτι κουλά του Μπερίσα για επέμβαση της Ελλάδας στα εσωτερικά της Αλβανίας; Ξεκίνα το κι αυτό και βλέπουμε.
Και στη γενική εικόνα ένας κόσμος με τον καπιταλισμό σε βαθιά κρίση που ψάχνει διέξοδο κι εκτόνωση, με τους ανταγωνισμούς όλων των ειδών υποχρεωτικά να φουντώνουν. ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ, Κίνα και άλλοι παίκτες ζωγραφίζουν χάρτες και θέσεις.
Και στο Β.Πόλο οι πάγοι λιώνουν και μια χούφτα χώρες, και τα συμφέρονται που εκφράζονται μέσα απ'αυτές, ακονίζουν τα νύχια τους για την εκμετάλλευση των "νέων πηγών πλούτου", των νέων ευκαιριών κερδοφορίας.
Και στην Ιαπωνία η εταιρεία πυρηνικής ενέργειας TEPCO, μετά το γνωστό προαναγγελθέν 'ατύχημα", ρίχνει τα βρώμικα ραδιενεργά νερά της στον ωκεανό και ...καλό τους ταξίδι.
Μια ζωή που δεν έχει  καμιά άλλη αξία εκτός από το ότι είναι μια ευκαιρία κερδοφορίας.
Εκτός κι αν κάποιοι αλλάξουν το παιχνίδι. Και τότε ο κόσμος όλος θα γιατρέψει τα σπασμένα του φτερά και αεράκι καινούργιο θα φυσήξει και θα σπρώξει το καράβι σ'άλλη θάλασσα.

Εχει κανείς αμφιβολία για το τι θα συμβεί σ'αυτό τον πλανήτη, για το πως θα καταντήσουν αυτό τον όμορφο κόσμο οι κλειδοκράτορες, αν συνεχιστεί ανενόχλητη η έφοδος του καπιταλισμού και η προσπάθεια σωτηρίας του;
Τι ευτυχία μπορεί να προκύψει άραγε από το άπλωμα της γάγγραινας;
Και τελικά πόσο μπορεί να στενοχωρηθεί ο καπιταλισμός από μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια νεκρούς;
Μήπως καθόλου;

Μια σκέψη μόνο,μια έμμονη ιδέα.
Ανατροπή, ανατροπή, ανατροπή.

1 σχόλιο:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Ακριιιβώς, ακριβώς, ακριβώς! στο βάθος πόλεμος...

ShareThis