Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Βράχος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ.Τσίπρας!

Την προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για "διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους" την θυμόμαστε όλοι. Όποιος μπορεί να μην τη θυμάται, ή να έχει μπερδευτεί από διάφορες τοποθετήσεις στελεχών και οικονομικών αναλυτών του, ας διαβάσει την (προ)τελευταία συνέντευξη του Αλ.Τσίπρα στις 6 Ιουλίου του 2013 ΣΤΗΝ Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, όπου ζητούσε "διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους" γιατί όπως έλεγε "για μας προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες του λαού κι όχι οι απαιτήσεις της διεθνούς τοκογλυφίας"...

Η σημερινή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία όμως έχει νέα συνέντευξη του Αλ.Τσίπρα.
Εκεί λοιπόν ο Αλ.Τσίπρας λέει(είναι και ο τίτλος της συνέντευξης στην Κ.Ε.):
"Έχουμε τη λύση που θα  δεχτούν και οι δανειστές"!!
Και ποια είναι η πρόταση;
"Κούρεμα του χρεους κατά 40-50% για να γίνει βιώσιμο..."
"Το κούρεμα αυτό", λέει ο Αλ.Τσίπρας, "θα φέρει το χρέος στην τάξη του 85-90% του ΑΕΠ, δηλαδή εκεί που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος".

Στις 15 Αυγούστου η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine έγραφε ακριβώς αυτό.
Σύμφωνα με μελέτη που είχε κάνει ο σύμβουλος του κ.Σόιμπλε Γιοργκ Ρόχολ (μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του υπ. Οικονομικών της Γερμανιας), έβγαινε το συμπέρασμα ότι ήταν αναπόφευκτο το ελληνικό χρέος να περικοπεί κατά 50%.
Ε, ο Αλ.Τσίπρας για να είναι ακόμη πιο ρεαλιστής και από τον ίδιο το σύμβουλο του κ.Σόιμπλε, το έκανε 40-50%. Έτσι θα το δεχτούν και οι δανειστές που πλέον δεν αναφέρονται ως "διεθνείς τοκογλύφοι".

Αυτό που μένει τώρα είναι να αποδειχτεί και μαθηματικά, από τους μαθηματικούς του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το 40-50% είναι "το μεγαλύτερο μέρος του χρέους". Θα είναι ένα νέο μαγικό μαθηματικό κόλπο, σαν αυτό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπου το χρέος μετά από "γενναίο κούρεμα" κατά 100δίς αντί να μειωθεί αυξήθηκε! Αυτά τα ...μαγικά έχουν όμως τα "γενναία κουρέματα", μαζί με μερικές ριπές κι ομοβροντίες αντιλαϊκών μέτρων βέβαια.

Όπως βλέπουμε τα ταξίδια και οι συναντήσεις του Αλ.Τσίπρα δεν πήγαν χαμένες. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έγινε πιο ρεαλιστής. Δεν μπορούμε να ξέρουμε για τι πράγμα προσπάθησε τότε να πείσει τους συνομιλητές του, αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι πείσθηκε ο ίδιος ότι πρέπει οι θέσεις και οι προτάσεις του, να βρίσκουν σύμφωνους και τους δανειστές μας, τους ..."διεθνείς τοκογλύφους" αλλά και το λαό...Μόνο έτσι άλλωστε είναι δυνατόν "όλοι μαζί" να φτιάξουμε μια καλύτερη Ευρώπη για όλους.

Δε χρειάζεται βέβαια να πούμε ότι μετά και το νέο επαναστατικό ξέσπασμα  του Αλ.Τσίπρα το σύστημα τρέμει και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να τον δει πρωθυπουργό.

8 σχόλια:

ΣΤΕΦΑΝΟΣ είπε...

1)Είπε η όχι ο Ρέστης: Ας έρθει ο κύριος Τσίπρας να με φορολογήσει αν μπορεί;
2)Πίεζε όλη η Eurobank να μη βγει ο σύριζα και έλεγε στους υπαλλήλους της ότι αν βγει θα έχουν απολύσεις; ναι ή όχι;
3)Σηκώθηκε βουλευτής της χρυσής αυγής και σε οχετό λάσπης προς τον Σύριζα περί μιασμάτων-κομμουνιστών κλπ, καθώς θύμωσε και ο Παφίλης του απάντησε: Δε τα έχω με εσάς κύριε Παφίλη ,με τους Συριζαίους τα έχω που είναι.... ψευτοκομμουνιστές!! Τιμητές των πάντων…
Όταν ο αντίπαλός μου με συγχαίρει πρέπει να αναρωτηθώ ότι κάπου έχω κάνει λάθος.. Λένιν..
4)Διαγραφή όλου του χρέους!!!! Γιατί όχι;! Εγώ λέω να μας δανείζουν και από πάνω !Στην ΕΛΕ ήταν απών κάποιοι όμως…Ξέρω ξέρω….Πάμε μία πλειοδοσία στο ποιος θα προτείνει το καλύτερο;! Το πιο μαξιμαλιστικό;! Έτσι και αλλιώς τσάμπα είναι... Ή μήπως δεν είναι;;
Ο κόσμος πεινάει και στέλνεται με ευθύνη πολλών στην φασιστική χρυσή αυγή και εμείς νομίζουμε ότι.... βρέχει !!Ενίοτε κάνουμε συναντήσεις και με τον Σαμαρά..
Καλημέρα..

ΣΤΕΦΑΝΟΣ είπε...

Στοχάσου ελεύθερα έλεγε ο Ρήγας..
Η μη δημοσίευση σχολίων μου καταδεικνύει την δημοκρατικότητα των οπαδών του ΚΚΕ.
Ευτυχώς η κοινωνία θα προχωράει γιατί απλούστατα..Απεχθάνεται το κενό..

Γιώργος Σαρρής είπε...

Kάποιος διαμαρτύρεται και λέει ότι στο μπλογκ μου δεν υπάρχει "δημοκρατία"...
Πράγματι, εδώ δεν έχουμε .."δημοκρατία".
Εδώ μας αρέσει η δικτατορία του προλεταριάτου.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ είπε...

Διαφωνώ καθέτως με την σεχταριστική σου-σας πολιτική,τα αποτελέσματα της οποίας γίνονται φανερά στην συνείδηση κάθε έλληνα..
Θα υπερασπιστώ με πάθος το δικαίωμα σου να τοποθετήσε πάντως..
Βολτέρος

Ανώνυμος είπε...

Δημοκρατία. Όμορφη λέξη και γλυκιά, πιπίλα στο στόμα των α-παίδευτων "παιδιών" ή μάλλον στον εκπαιδευμένων "παιδιών" να καταπίνουν και μετά να αναμεταδίδουν, ότι τους βάζει στο στόμα ο "αφέντης".
Αυτοί που λένε ότι δεν υπάρχει "Δημοκρατία" άραγε γνωρίζουν τι πραγματικά σημαίνει η λέξη και τι πραγματικά αντιπροσώπευε στην πραγματικότητα την εποχή που άρχισε να γίνεται πράξη;
Πέρα από τα γνωστά βιβλία και τις εγκυκλοπαίδειες, που αναπαράγουν την έννοια της διαστρελωμένης λέξης και την παρουσιάζουν σαν το ιδανικότερο σύστημα επιβολής πειθαρχίας και φόβου στο λαό.
Οι ιδέες και οι προβοκάτσιες, των οπαδών αυτής της "δημοκρατίας" που υπάρχει σήμερα, φυσικό είναι να ΚΟΒΟΝΤΑΙ πριν μολύνουν κι άλλο τα υγιή μυαλά.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Αγαπητέ Στέφανε,
Αν θέλεις βήμα για να βρίζεις το ΚΚΕ(συμμορια της Παπαρήγα και του Περισσού κλπ.) μπορείς να το κάνεις σε πολλά μπλογκ, ή σε ένα δικό σου, αλλά όχι εδώ. Νομίζω το έχω ξαναπεί και σε σενα.
Επίσης δεν έχω καθόλου χρόνο για να απαντάω όλη την ώρα σε κατηγορίες που έχουν απαντηθεί, πόσο μάλιστα όταν πρέπει να απαντήσω "εφ'όλης της ύλης" ξεσκονίζοντας όλη την παγκόσμια ιστορία. Οπότε μην αναρωτιέσαι γιατί δε δημοσιεύονται σχόλια σου που επανέρχονται διαρκλως σε γνωστά.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Τελικά παρότι πάλι αναγκάζομαι να χάσω χρόνο απαντώντας σε ανοησίες, θα το κάνω.
Θα απαντήσω μόνο σε ένα σημείο στο σχόλιο του ΣΤΕΦΑΝΟΥ.
Λέει:
"Σηκώθηκε βουλευτής της χρυσής αυγής και σε οχετό λάσπης προς τον Σύριζα περί μιασμάτων-κομμουνιστών κλπ, καθώς θύμωσε και ο Παφίλης του απάντησε: Δε τα έχω με εσάς κύριε Παφίλη ,με τους Συριζαίους τα έχω που είναι.... ψευτοκομμουνιστές!! Τιμητές των πάντων…
Όταν ο αντίπαλός μου με συγχαίρει πρέπει να αναρωτηθώ ότι κάπου έχω κάνει λάθος.. Λένιν.."
Η αλήθεια τώρα.
Ο Χρυσαυγίτης είπε: Δεν αναφέρομαι σε σας κ.Παφίλη. Εσας σας τιμώ!!..."
Ο ΠΑΦΊΛΗς ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ: "Δε μας τιμάτε. Μας φοβάστε"
Το πόσο μας τιμά η Χρυσή αυγή το έδειξε με τα ρόπαλα με τις πρόκες. Τόσο πολύ μας "συγχαίρει" Η Χ.Α. "δημοκράτη" Στέφανε που δε χ'ανεις ευκαιρία να προβοκάρεις.
Οσο για το Λένιν, άστον καλύτερα στην ησυχία του. Θέλει να νοιάζεσαι για να καταλάβεις τι είπε και τι δεν είπε.
Τα υπόλοιπα τα αφήνω για όποιον έχει χρόνο.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ευχαριστώ το Στέφανο που υπερασπίζεται το δικαίωμά μου να μιλάω

ShareThis