Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Το έγκλημα τραβάει το δρόμο του

Το έγκλημα τραβάει ακάθεκτο το δρόμο του σχεδόν ανενόχλητο.
Τα καθάρματα συνεχίζουν την εφοδό τους πάνω στο βιασμένο σώμα της κοινωνίας αρπάζοντας εισοδήματα και περιουσίες, αλλά και σκοτώνοντας οποιοδήποτε ίχνος ελπίδας κι αισιοδοξίας μπορεί να εχει απομείνει για ατομική ή συνολική διέξοδο.
Το νεο μέτρο των αποδείξεων -που και πάλι πρόχειρα ανακοινώθηκε- δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα νεο χαράτσι ντυμένο μέσα σε ένα αηδιαστικά ψεύτικο περιτύλιγμα.
Ενα νέο χαράτσι μάλιστα που ανακοινώνεται 3 μήνες πριν το τέλος της χρονιάς και ενω όλοι ξεραμε ως τωρα οτι βασει μεσοπρόθεσμου έπρεπε να μαζέψουμε αποδείξεις σε ποσοστό 25% και όχι 60% του εισοδήματος. Αν αυτό δε λέγεται φτωχοποίηση, απάτη και ξεκάθαρη κλοπή  τότε πως λέγεται;
Ο μόνος στόχος του μέτρου είναι να μην καταφέρουν οι πολίτες να συγκεντρώσουν τις αποδείξεις αφου εξαιρούνται όλα τα έξοδα (ΔΕΚΟ, ασφάλειες, δίδακτρα, δάνεια, ενοίκιο κλπ.) εκτός από το σουπερμάρκετ και την κατανάλωση σε εμπορικά μαγαζιά αν καταλάβαμε καλά, ή αν καταλαβαν κι αυτοί τι είπαν ή μάλλον τι τους είπαν.
Ειναι ολοφάνερο οτι  αποδείξεις σε ποσοστό 60% του εισδήματος είναι αδύνατον να συγκεντρωθούν.
Οποιος λοιπόν με εισόδημα π.χ. 20000 δεν μπορεί να ξοδέψει 12000 με τους παραπάνω τρόπους χαρατσώνεται. Αν όμως ξοδευε 12000 έχοντας πχ μια δόση δανείου 500 ευρώ, τοτε θα ΄χρειαζόταν άλλες 6000 για το δάνειο, φυσικά το λιγότερο 5000 για ενοίκιο και επίσης το ελάχιστο 2000-2500 για λογαριασμούς ΔΕΚΟ(Ξεχασα και ενα διχίλιαρο τα άλλα χαράτσια). Οπότε 12000+6000+5000+2000=25000, δηλαδή είναι μέσα 5000 χωρίς να υπολογιστούν μια σειρά από άλλα έξοδα τα οποια δεν είναι ασήμαντα(π.χ. φροντιστήρια 500Ε εισιτήρια 1000 Ε κ.α.) τα οποία  για μια διμελή ή 3μελή οικογένεια είναι αναπόφευκτα.
Αρα το αποτέλεσμα είναι η έξτρα φορόλογηση ήτοι νεο χαράτσι.
Τι εναλλακτικές έχει κάποιος λοιπόν; Να κόψει το φροντιστήριο Αγγλικών; Να μην πληρώνει το δάνειο και να χάσει το σπίτι του; Να πηδήξει από το μπαλκόνι; Εκτός αν πάρουμε δάνεια για να ξοδεύουμε όσο είμαστε υποχρεωμένοι. Δεν ξερω ειλικρινά...
Και εν πάση περιπτώσει, αφου τόσον καιρό εβριζαν τους Ελληνες οτι "ξόδευαν περισσότερα από όσα έβγαζαν" τώρα τι  τους λένε; Να πάνε να βρουν για να ξοδέψουν  αλλιώς θα χαρατσωθούν; Η απόλυτη ασυναρτησία, το απόλυτο μίσος για το λαό.

Αυτό βεβαια όπως έχουμε πει ξανα και ξανα ισοδυναμεί εκτός της ανέχειας με επι πλέον αφαίμαξη  της αγοράς από ρευστό,-αφου για να ξοδέψεις πρέπει και να έχεις- και επομένως κι άλλη βύθιση στο φαύλο κύκλο και τα μαύρα νερά της υφεσης.


Αυτό που βλέπω εγώ πάντως είναι οτι αυτό το μετρο οδηγεί σε νεα φοροδιαφυγή τους πλουσιότερους, αφού όποιος έχει μεγάλο εισόδημα π.χ. 100000 και παραπάνω με αποτέλεσμα να μην ξοδεύει φυσικά σε σουπερμάρκετ και ψώνια 60000 ευρώ αντί να φάει χαράτσι έστω 3000 θα προτιμήσει να δηλώσει τα μισά.
Οι μόνοι που και πάλι δεν θα μπορούν να ξεφύγουν θα είναι οι μισθωτοί σε δημοσιο και ιδιωτικό.
Συγχαρητήρια λοιπόν σε αυτούς και για τα καινούργια, αλλά και σε εμάς που τους ανεχόμαστε ακόμη από φόβο μήπως "χρεωκοπήσουμε".
Αυτό που παθαίνουμε με όλα αυτά πως λέγεται αραγε;

Υ.Γ.Ακουσα στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ οτι το 60% που λένε είναι στο φορολογητέο και όχι στο καθαρό εισόδημα, που περιλαμβανει φυσικά και το φόρο που πληρωνουμε!!
Απίστευτοι πραγματικά.

4 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ! Μα ολα τα μετρα που δηθεν παιρνουν εναντια στη φοροδιαφυγη, κανουν το ακριβως αντιθετο! Ειναι τοσο δυσβασταχτα που σε αναγκαζουν να φοροδιαφυγεις, οχι απο λαμογια, αλλα για την επιβιωση!

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ακουσα στη ΝΕΤ πως το 60% ειναι επι του φορολογητέου κι όχι του καθαρού!Οποτε πόσο γίνεται το 60%; 80%;
ΤΙ ΑΘΛΙΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

Μα αυτό συνέβαινε έτσι κι αλλιώς! ΦΠΑ π.χ. στα κινητά επιβάλλεται και επί του τέλους κινητής τηλεφωνίας (δείτε το λογαριασμό για να πεισθείτε). ΦΠΑ επιβάλλεται και επί του φόρου μισθωτών υπηρεσιών που παρακρατείται από ελεύθερους επαγγελματίες (δηλ. πάνω από το 50% μιας απόδειξης ελεύθερου επαγγελματία είναι φόρος!!!). Ούτε επί τουρκοκρατίας δεν υπήρχε τόσο μεγάλη φορολόγηση...

Ανώνυμος είπε...

και βέβαια ο ΦΠΑ επιβάλλεται επί όλων των κρατήσεων (ειδικοί φόροι, τέλη, εισφορές κλπ) μιας συναλαλγής. Φυσικά, ο άνθρωπος που πληρώνει για ένα αγαθό ή μια υπηρεσία δεν το ξέρει και νομίζει ότι πληρώνει υπέρογκο ποσό σε όποιον πουλάει κάτι. Στην πραγματικότητα όμως πληρώνει υπέρογκο ποσό στο κράτος... άντε μετά να μην υπάρχει φοροδιαφυγή.

ShareThis