Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Eurogroup: Θάλασσα-Ο σωζων εαυτόν...

Τα έχουν κάνει θάλασσα.
Αφου άφησαν να περάσόυν πάνω απο 20 μηνες λέγοντας πως το Ελληνικό χρεος ειναι βιώσιμο, τωρα ξαφνικα ανακαλύπτουν πως έκαναν λάθος και χρειάζεται γενναιο κούρεμα.
Εν τω μεταξύ έχουν καταστρέψει την Ελληνική οικονομία και τους Έλληνες εργαζομένους, με "αναγκαία" μετρα που  π΄΄αρθηκαν για να αποφύγουμε την "χρεοκοπία"-δηλ. το κούρεμα- που έπρεπε να εχει γίνει σωστά από την αρχή της κρίσης.
Ομως κι αυτό το γενναίο κούρεμα -που ούτε αυτό δεν δεχονται εθελοντικά οι πιστωτές- δεν φτάνει, αφού για παράδειγμα μες το χρονο που αφησαν να περασει οι Γαλλογερμανικες και άλλες τράπεζες ξεφόρτωσαν περι τα 50 δις στην ΕΚΤ και τα οποία τωρα εξαιρούνται από το κούρεμα.
Περα όμως από το πόσο κουρεμα και πως, το χρεος συμφωνα με την απόρρητη εκθεση βομβα που δοθηκε στους ΥΠΟΙΚ της ΕΕ, το χρεος θα φτασει στο 186% το 2013 και μετα, εφ όσον όλα πάνε καλά θα πέσει στο 150% το 2021!
Τωρα ειναι 146% ενω πέρσι ηταν 127% του ΑΕΠ. Οσο για το θέμα της βυθισης του ΑΕΠ, ας μην το θίξουμε γιατί ποναει.
Κι ακόμη πιο πολύ πονάει ο Ελληνικός λαός.Εσεις, εγω, οι συγγενείς, φίλοι, το μέλλον μας.

Τι συμπερασμα βγαζετε; Κοροιδία; Δουλεμα με άλλο στόχο; Ασχετοσύνη; Πανικός;

Οπως και να έχει, το ενδιαφερον ειναι οτι ακούμε όλες τις απόψεις πρωθυπουργών, αξιωματούχων, ειδικών, τραπεζιτών κλπ. αλλά για το τι άποψη έχει η Ελληνική κυβερνηση για όλα αυτά που μας καινε δεν έχουμε ιδέα. Θα τους βλέπουν και οι Ευρωπαίοι κόρακες και θα λένε:"Τι την χρειάζονται την Ανεξαρτησία οι Ελληνες αφού δεν ενδιαφερονται να την  χρησιμοποιήσουν ούτε καν για να πουν τη γνώμη τους"
Υπάρχει αυτη τη στιγμη ενα τεράστιο πρόβλημα που ειναι απολύτως αδιέξοδο. Μια εξισωση που το συστημα δεν μπορεί να λύσει.
Δεν γινεται κουρεμα σε τετοιο βαθμό που να κάνει το χρεος βιώσιμο, οι τράπεζες να μην έχουν τραγικό πρόβλημα χρεοκοπίας και συγχρόνως να μην υπάρξει πιστωτικό γεγονός.
Ο πυλώνας του καπιταλιστικού συστήματος που ειναι οι τράπεζες έχει καταρρευσει και προσπαθει απεγνωσμενα να σωθεί τραβωντας τους λαούς και τις οικονομίες των χωρων στο γκρεμό του.
Το μεγάλο πρόβλημα της Ευρωπης και του ΕΥΡΩ όσο κι αν προσπαθουν να το κρυψουν δεν ειναι η Ελλάδα. Ειναι η απειλούμενη κατάρρευση Ιταλίας,Ισπανίας και Γαλλίας!
Και αυτό δυστυχώς κάποιοι(Γερμανία-Γαλλία) θεωρούν οτι θα αποφευχθεί όχι αν σωθεί η Ελλάδα αλλά αν καταστραφεί ολοκληρωτικά(ειδικά ο λαός), και παραδωσει τα κλειδιά στην νεα μορφή που ετοιμαζουν για την Ευρώπη. Το πληρες και απόλυτο χάος...
Ειμαστε σε μια στιγμη όπου ο κανόνας ειναι το "Ο σωζων εαυτόν σωθήτω" και οι υπηρετες των τραπεζων πρωθυπουργοί μαζί με τα μεγάλα αφεντικά τους κοιτούν και πάλι προς το μερος μας διψωντας για αίμα.
Μάλιστα μόλις ακουσα τη Μερκελ να λέει πως "οταν μια χωρα βρισκεται σε τετοια κατάσταση(όπως εμείς), εννοειται οτι ειναι υπο επιτήρηση  και η ιδιωτικοποίηση περναει σε διεθνή χερια(!)"
Τι θα μας ανακοινωσουν λοιπόν; Κι άλλη σωτηρια; Τι άλλο θελουν να αρπάξουν;
Ε λοιπόν φτάνει!Οχι άλλο σωσιμο.

Αυτός ο τόπος είναι δικός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis