Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Πολύ μεγάλη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Συνταγμα- Επιστροφή στους δρόμους;

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ σήμερα το βράδυ ήταν από τις μεγαλύτερες που εχει κάνει τα 2 χρόνια της κρίσης το ΠΑΜΕ στην πλατεια Συνταγματος.
Επίσης ήταν η πρωτη ουσιαστικά πολύ μεγάλη συγκέντρωση-συλλαλητηριο μετά την ησυχία του καλοκαιριού.
Πιστεύω πως σηματοδοτεί την επιστροφή του κόσμου στους δρόμους.
Θα δούμε από αυριο και τα άλλα συλλαλητηρια.

Να πω οτι τελειώνοντας -στις 9 παρα 10- το δελτίο ειδήσεων του Mega θυμήθηκε να κάνει σύνδεση με το Συνταγμα και ενω η συγκέντρωση είχε τελειώσει από τις 8.30(άντε λιγο αργότερα) κι εκεινη τη στιγμη μαζευαν ότι ειχε μεινει. Ο ρεπόρτερ είπε πως "ολοκληρώνεται σε λίγο το συλλαλητητριο"(!) ενω η εικόνα φυσικά έδειχνε σκορποχωρι.

Ειδα το δελτίο σε βιντεάκι και γέλασα. Μπορειτε να το βρειτε.

Υ.Γ. Επειδή πολλοί ρωτούν πόσος κόσμος νομίζω πως ήταν χθες στο Συνταγμα. Απο την εμπειρία της πλατείας με δεδομένο οτι ηταν πυκνα γεματη όλη η Αμαλίας μπροστα στη Βουλή από Παν/μίου μεχρι Εθνικό κήπο(ως βαθιά στον Αγνωστο) και με πολύ ΄κοσμο στην Β.Γεωργίου μπροστα στα ξενοδοχεία, πρέπει να ήταν κοντά στις 20000 συντηρητικά εκτιμώντας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά: Η επιστροφή στους δρόμους είναι πραγματικά μια επιτακτική ανάγκη,πράγμα που διστυχώς δεν βλέπουμε να γίνεταιακόμα.Το ΠΑΜΕ είχε και έχει τη δυνατότητα να κάνει μεγάλες συγκεντρώσεις,ανεξάρτητα την τακτική που ακολουθεί(αυτό είναι μια άλλη συζήτηση).
Η χθεσινή συγκέντρωση δεν ήταν από τις καλύτερες που έχω δεί από αυτό το χώρο.Ήμουνα εκεί είδα αρκετούς απο τόυς έξω-ΚΚΕ χώρους και μερικούς με ένα πανώ του ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΚΥΗΣ.Κάποι συναγωνιστές από το ΚΚΕ εκφράζανε την άποψη οτι πράματι η συγκέντρωση ήταν κάτω από τα αναμενόμενα.Αυτά τα αναφέρω σαν μιά απλή ενημέρωση από κάποιον που παραβρέθηκε έκεί.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Aνωνυμε πραγματικά χαμογελάω με την άποψη. Αν πραγματικά ειναι από αριστερη πλευρά πρεπει να ξεπεράσουμε τα στενα μας ρουχα και να δουμε με ανοιχτό ματι. Η συγκεντρωση ήταν τεράστια και δεν σε καταλαβαίνω.
Δεν παίρνω θεση υπέρ ή κατα του ΠΑΜΕ αλλά εγω χαρηκα που ειδα τόσο κοσμο μετα από καιρό.

Και η πολλή απογοήτευση δεν κάνει καλό. Σε κυμματα είναι και οι κινητοποιήσεις. Νομιζω πως μετα την απογοήτευση και τη ζημιά εξ αυτης των πλατειών περνάμε σε φάση επιστροφής. Μακάρι να είναι μαζικη, ενωτική κι οργανωμένη.
Ο μεγάλος κινδυνος είναι η αλληλοσφαγή. Να μη βοηθήσουμε ούτε λίγο σ αυτό.(Δεν εννοω μόνο μεταξύ παραταξεων αλλα γενικά}

Γιώργος Σαρρής είπε...

Επειδή καλόπιστα νομιζω οτι παρεμβαίνεις λέω ακόμη κατι. Πρωτον μιλώντας με στελέχη του ΚΚΕ είδα οτι ΦΥΣΙΚΆ ΉΤΑΝ ΠΟΛΎ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΈΝΟΙ. Δευτερον το τι θεωρεί κανείς 'αναμενόμενο' ειναι προσωπικό θεμα. Εγω ας πουμε θα ήθελα να ειχε 100000 κοσμο και σήμερα άλλους τοσους στα άλλα συλλαλητηρια. Δεν ειμαστε όμως εκεί δυστυχως. Το χθεσινό λοιπόν μες τη μαυρίλα ήταν ανασα από όπου κι αν προερχόταν.
σΚΕΨΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕς "ΑΥΣΤΗΡΈς" "αντικειμενικές" εκτιμήσεις.
Τριτον: Ποτε δε λέω ψεμματα για τις συγκεντρωσεις. Αν ειναι μικρες απογοητευομαι και η δεν γράφω η δειχνω την απογοήτευσή μου. Αν ειναι μεγάλες τοτε το λεω γιατι πρεπει να το πω, όποιος κι αν κανει τη συγκέντρωση.

ShareThis