Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Χαλυβουργία: Απλώνει το "μικρόβιο" του αγώνα και στο Βόλο

Μεγάλο συλλαλητήριο συμπαράστασης στους Χαλυβουργούς αύριο και στο Βόλο.
Σωματεία εργαζομένων όλων των κλάδων αλλά και σύλλογοι δασκάλων, μαθητών και φοιτητών θα σταθούν στο πλάι των εργατών, και θα φωνάξουν πως ο αγώνας για τα εργασιακά δικαιώματα δεν μπορεί να κάνει διακρίσεις. Σε λίγο οι πόρτες όλων μας θα χτυπήσουν. Βήμα-βήμα οι απλοί άνθρωποι αυτού του τόπου μαθαίνουν και διδάσκουν την αλληλεγγύη.

Ο αγώνας που ξεκίνησε εδώ και 65 μέρες στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου(αλλά όχι και σε εκέινο του Βόλου) απειλεί να παρασύρει όλη την εργατική τάξη που παρακολουθεί συγκλονισμένη την ηρωική προσπάθεια των εργατών της Ελλ.Χαλυβουργίας. Ακόμη κι η παραμικρή συμπαράσταση, ένα απλό χτύπημα στον ώμο αυτών που κοιμούνται και ξυπνάνε έξω από την πύλη του εργοστάσιου μπορεί να έχει νόημα.
Η απεργία αυτή είναι αγώνας όλων μας.

Δείτε το πολύ όμορφο βίντεο αφιέρωμα "Μέρες Απεργίας" που ετοίμασαν 2 δημοσιογράφοι και που υπάρχει στο site της Ελληνοφρένειας εδώ
Αντιγράφω από σχόλιο:"είναι ανέντιμο να μην παλέψεις" μας λέει ο απολυμένος φύλακας της εισόδου, επίσης ανέντιμο, είναι να κλείνεις τα μάτια και τα αυτιά σα να μη σε αφορά!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis