Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Μην ανησυχείς!


Μην ανησυχείς!
Το PSI λεει τελικά πάει καλά.
Ετσι το κούρεμα θα γίνει ...και δεν πειράζει που το χρέος θα είναι βιώσιμο μόνο θεωρητικά, και στη συνέχεια θα αρχίσουν "διαπραγματεύσεις" για τη νεα δανειακή σύμβαση.
Τωρα τι διαπραγματευσεις είναι αυτές όπου δεν μπαίνουν κόκκινες γραμμές μπορείς να καταλάβεις φίλε μου.
Ομως μην ανησυχείς! Το θέμα δεν είναι το τί θα λέει η σύμβαση. Το θέμα είναι να υπογραφεί. Και θα υπογραφεί.
Και έτσι θα σωθούμε ξανά και ξανά αλλά μην ανησυχείς.
Θα ανησυχήσουμε ξανά στην επόμενη και μετά στην επόμενη και τη μεθεπόμενη δόση μέχρι να βγει η ψυχή μας.
Αλλα μην ανησυχείς!
Γιατί μετά θα αναλάβουν τα παιδιά μας.
Και θα τα πληρώσουν όλα μέχρι δεκάρας. Αντρίκια και εθνικά.
Μεχρι τελευταίας ρανίδος για το καλό της πατρίδας ...των τραπεζιτών.

2 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Γεια σου Γιώργη.
Η κατάσταση εξελίσσεται εφιαλτικά και πραγματικά είναι απορίας άξιος ο λόγος που έχει μεταβάλλει σε παθητικούς παρατηρητές τους ίδιους τους καταδικασμένους σε θάνατο δι΄απαγχονισμού(αυτός ο τρόπος εκτέλεσης επιβαλλόταν στους κατάδικους γιατί εθεωρείτο εξευτελιστικός )
Υπάρχει εξήγηση βέβαια, αλλά δεν είναι αρκετή για να δικαιολογήσει όλα όσα παίζονται σε βάρος του λαού.
Θυμάσαι πριν μερικά χρόνια, επικρατούσε η άποψη για την λαϊκή σοφία.
Άραγε ισχύει ακόμη, μήπως ο λαός με την σοφία του κάτι ξέρει κάτι αφουγκράζεται;
Ή μήπως έχει ανοίξει παρτίδες με την Ελπίδα κάνει μαζί της παιγνίδι επαναπαυμένος στις υποσχέσεις της , και έχει ξεχάσει την Σοφία

Γιώργος Σαρρής είπε...

Δεν ξερω τι ειναι αυτο που κραταει τον κοσμο σπίτι αυτό τον καιρό. Λογικα μιλώντας έχουμε συνεχόμενες μικρές ήττες(έτσι εχει μεταφράσει μεσα του ο πολύς κοσμος τις υπογραφές μνημονίου, μεσοπρόθεσμου, πολυνομοσχεδιου)αλλά και απογοητευσεις που του προσφερθηκαν π.χ. από το κίνημα ων "αγανακτισμένων" που δεν έβγαλε καπου ενω πολλές ελπίδες είχαν γεννηθεί.
Από την άλλη βλέπω οτι ολαός διαπιστώνει σιγά-σιγά ότι τελικά δεν ηταν εύκολη υπόθεση η ανατροπή όπως έλεγαν κάποιοι(ενα φυσημα έλεγε ο Μικης) και επομένως μαζευεται και το σκέφτεται καλύτερα. Αυτο δε σημαίνει οτι συμβιβάστηκε αφου ετσι κι αλλιώς δεν εχει τετοιο περιθώριο γιατι δε βγαινει ο λογαριασμός ενω η επίθεση συνεχίζεται. Τωρα λοιπόν μετρ'αει τα πράγματα που ακούει 2 και 3 φορές. Ο επόμενος γυρος που ερχεται σύντομα θα είναι πιο σοβαρός κι ίσως πιο σκληρός. Και μάλλον πιο οργανωμένος. Αν η ανυπομονησία φυγει κι αντικατασταθεί από το πείσμα τα πράγματα θα αλλάξουν πολύ ακόμη κι αν πέσουν κι άλλες υπογραφές που πάλι θα μετρηθούν για ήττες. Η τελική νίκη, που θα είναι πραγματικά μεγάλη, θα αποτελείται πραγματικά από πολλές μικρές ήττες. Μεχρι τότε δαγκωνόμαστε και ετοιμαζομαστε. Και περιμένουμε να φανεί από κάπου το πρωτο φως. Κάποια νίκη στους δρόμους ή στις κάλπες για να αλλάξει φορά η εξέλιξη. Θα εχει πολλά κεφάλαια αυτό το βιβλίο και πολλές αλλαγές ρυθμού κι ανατροπές. Δεν απογοητευόμαστε. Δε θα μας ξεφυγει αυτη τη φορά.

ShareThis