Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Πόσο Έλληνες;

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέρ Μπλανσάρ μιλώντας στο CNBC "εξέφρασε την ανησυχία του για τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους", λέγοντας πως "χρειάζεται μια σοβαρή μείωσή  του για να πάρει η Ελλάδα ανάσα". Δεν ήταν λοιπόν ο Λαπαβίτσας ούτε ο Μηλιός ούτε κάποιος άλλος κομμουνιστής οικονομολόγος, αλλά ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ! Στο ίδιο κλίμα ήταν και ο Κλέμενς Φούεστ σύμβουλος του Γερμανού υπουργού οικονομικών, που σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ είπε πως η μείωση κατά 50% δεν είναι αρκετή ενώ θα πρέπει να είναι υποχρεωτική και όχι εθελοντική!

Ηθελα να ξέρω πως αισθάνονται όλοι εκείνοι οι "Ελληνες" με πρωτους τους Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλο-Προβόπουλο και σία, αλλά στη συνέχεια και όλοι οι καλοπληρωμένοι αναλυτές τύπου Καψή, Μπ.Παπαδημητρίου κλπ, που κατασυκοφαντούσαν και χλεύαζαν όποιον μιλούσε για άρνηση πληρωμής και ανάγκη μεγάλης περικοπής του χρεους και δήλωναν βέβαιοι για τη βιωσιμότητά του. Τωρα φυσικά με την ίδια άνεση  θα μας λένε ότι εκείνοι τα΄λεγαν, και θα ξεχνούν οτι το μικρό τους λάθος στοίχισε μερικές δεκάδες δις επιπλέον χρέους, κάποιες δεκάδες χιλιάδες λουκέτα, εκατονταδες χιλιάδες απελπισμένους που πέρασαν στην ανεργία και μαζί άπειρη δυστυχία ανώνυμων, ασήμαντων "συμπατριωτών" τους.

Για τέτοια "αγάπη" και "πάθος για τη σωτηρία της πατρίδας" μιλάμε. Για τέτοια συνειδητή δουλοπρέπεια και υπακοή στις εντολές. Και   ας μη μας πουν ότι τότε δεν ήξεραν, γιατί αν είναι έτσι ας πανε να κάτσουν σπίτι τους και να πάψουν να παριστανουν τους ηγέτες  και τους ειδικούς παίρνοντας μαζί με τους extra-large μισθούς τους και ολόκληρη χώρα-για να μην πω ολόκληρη Ευρώπη- στο λαιμό τους.
Και κυρίως να πάψουν να παριστάνουν τους πατριώτες.
Ας βρούν άλλο παραμύθι ή άλλη πατρίδα. Ετούτη εδώ αηδίασε.

Κι ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας πως συνήθως όπου λαλούν πολλές πατρίδες... μάλλον κάποιοι ψάχνουν για ηλίθιους.

1 σχόλιο:

akrat είπε...

με την ψιλή ... ίσως έχουν μια μικροτάτηηηηη ελπίδα αν και ούτε με δαύτη έχουν μέλλον...

ShareThis