Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ωρα για μάχη - Ο φόβος δεν θα νικήσει

"Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο."

Τελικά έστω και προσωρινά, και με λιγότερο ουρανό θα ζήσουμε και κάτω απ'τα ξενα βήματα και με λιγότερο ήλιο και χωρίς το δίκιο που έχουμε ανάγκη και που μας αναλογεί.
Ο λαός εδειξε,  οτι δικαιολογημενα ή όχι, δεν έχει κατανοήσει τι είναι αυτό που φταίει για την ασφυκτική θέση που έχει βρεθεί. Και είναι φυσικό οτι στο βαθμό που δεν προσδιορίζει τον πραγματικό του αντίπαλο, που είναι η ΕΕ ως θεσμικός εκφραστής των συμφερόντων των μεγάλων ευρωπαικών μονοπωλίων και δεν τον στοχοποιεί, δεν μπορεί να κανει και τα βήματα που είναι αναγκαία.
Πιεσμένος αφόρητα από διλήμματα και εκφοβισμούς, ο λαός ΄στις χθεσινές εκλογές έκανε ένα καθαρό βήμα πίσω.









Το μύνημα που έστειλε ήταν εκτός των άλλων απόλυτα  θολό και συγκεχυμένο αφού έλεγε πως δεν θέλει τις σκληρές συνέπειες του μνημονίου, δηλαδή το αποτελεσμα, αλλά παράλληλα ότι δεν καταγγέλει το φορέα του, δηλαδή την αιτία. Ετσι:
  • Εδωσε στη ΝΔ την πρώτη θέση με μεγάλη άνοδο περίπου 10 μονάδων. 
  • Εδωσε συνολικά στα δεξιά και ακροδεξιά ή φασιστικά  κόμματα (ΝΔ,ΑΝΕΞ.ΕΛΛ.,Δημ.Ξανα, ΛΑΟΣ, Χ.Α.) ένα πολύ μεγάλο ποσοστό(47,3%) -ακόμη μεγαλύτερο από το Μάιο, ενω αν προσθέσουμε και το ΠΑΣΟΚ(που ως απόλυτα μνημονιακό κόμμα είναι πιο δεξιό κόμμα από τους ΑΝΕΞ.ΕΛΛ.) το ποσοστό φτάνει σε ύψη δυσθεώρητα για την κατάσταση που ζούμε. Ο λαός δείχνει έτσι πως επιχειρεί να κάνει τα ελάχιστα δυνατά πιστεύοντας στην πλάνη που ευχαρίστως του πουλάει η συστημική προπαγάνδα ότι θα βγεί ανώδυνα και χωρίς να παλέψει από αυτή την τρομερή καπιταλιστικη κρίση. 
  • Παράλληλα αποδυνάμωσε τρομερά τον πιο συνεπή εκφραστή των δικαιωμάτων του που είναι το ΚΚΕ 
  • Την ίδια στιγμή διατήρησε στις δυνάμεις της την ΔΗΜΑΡ, ένα κόμμα που είναι και φιλομνημονιακό και αντιμνημονιακό, και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ και που η κεντρική της θέση ήταν η προτεραιότητα σχηματισμού οποιασδήποτε κυβέρνησης είτε με άξονα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είτε ΣΥΡΙΖΑ!
  • Το γεγονός της μεγάλης ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ παρότι δείχνει θετικό, δεν το θεωρώ απόλυτα θετικό στο βαθμό που δεν σημαίνει και ριζοσπαστικοποίηση του λαού ή που σπέρνει αυταπάτες ανάθεσης της κρίσης σε κάποιο φορέα που θα νικησει στις εκλογές και όχι στην πάλη του οργανωμένου λαού. Ο Συριζα έκανε κι αυτός βήματα πίσω, υποτιμώντας φανερά την ανάγκη ριζοσπαστικοποίησης,  λειαίνοντας τις αριστερές του αιχμές, αφαιρωντας από το λεξιλόγιο και το πλαίσιό του έννοιες και πολιτικές που θεωρούσε επικίνδυνες να του προκαλέσουν εκλογική ζημιά και πλειοδοτώντας σε φιλοΕΕ θέσεις προκειμένου να κερδίσει συντηρητικές ψήφους και να γίνει γρήγορα "μεγάλο κόμμα". 
  • Απόλυτα αρνητικό τέλος είναι το γεγονός της σταθεροποίησης της Χρ.Αυγής σε σημαντικά ποσοστά πράγμα που δείχνει συσπείρωση των αντιδραστικων και φασιστικων δυνάμεων και επιρροών κρυμμένων ως τώρα σε άλλα κόμματα όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ
  • Εντυπωσιακό είναι και το ποσοστό αυτών που αδιαφορούν για διάφορους λόγους όπως δείχνει το πολύ μεγάλο 37,75% της αποχής.

Ετσι ο λαός πήγε στις κάλπες και ψήφισε έχοντας πιστέψει σε πλάνες όπως "το αδιαπραγμάτευτο της παραμονής μας στην ΕΕ"-που την ονόμαζαν όλοι εν χωρώ παραπλανητικά "Ευρώπη"- την "ανάγκη να κυβερνηθεί ο τόπος" και έχοντας δεχτεί τον εκβιασμό και  το φόβο "της έξωσης από το ευρώ".
Επίσης πίστεψε στα μεγάλα ψέμματα όπως ήταν η υπόσχεση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ κλπ. ότι θα διαπραγματευθεί το μνημόνιο και θα κερδίσει πόντους αξιοποιώντας ενα δήθεν καλύτερο κλίμα,πράγμα που ισοδυναμεί με το να λέμε "να αξιοποιήσουμε τις θετικές πλευρές του καρκίνου". Πίστεψε επίσης στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορούσε τάχα να σχηματιστεί μια "Αριστερή κυβέρνηση" και να ασκήσει παραγματικά αριστερή και φιλολαική πολιτική μεσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της ΕΕ και χωρίς να συγκρούεται με αυτήν.
Ειναι ολοφάνερο ότι ο λαός, με ευθύνη όλων αυτών που του το κρύβουν, δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι βαδίζουμε αναπόφευκτα προς σκληρή μετωπική σύγκρουση με τα συμφέροντα των μονοπωλίων μέσα σε συνθήκες τρομερής καπιταλιστικής κρίσης. Ειναι βεβαιο για μενα οτι μπορεί σε αυτή τη συγκρουση να νικήσει, αν σύντομα δει ποιός είναι ο αντιπαλός του και σταθεί αποφασιστικά απέναντί του, αν κατανοήσει πως είναι απόλυτα αναγκαίο να οργανωθεί, αν καταλάβει ότι δεν τον βοηθάει καθόλου να κλείνει τα αυτιά σε όσα δεν του αρέσουν δηλαδή σε όσα του λένε οι κομμουνιστές. Οι κομμουνιστές είναι οι μόνοι που παρά τις αδυναμιες τους  πιστεύουν πραγματικά στη δυνατότητά του να παλέψει και να συντρίψει τους αντιπάλους του, ειναι δηλαδή οι μόνοι που εκπέμπουν πραγματική αισιοδοξία για την τελική έκβαση, χωρίς να δειλιάζουν να τον βάλουν μπροστά στις συνθήκες και τις ευθύνες του.

Το ΚΚΕ είδε τα ποσοστά του να μειώνονται περίπου στο μισό πράγμα που αποτελεί ήττα χωρίς αμφιβολία.
Κατα τη γνώμη μου το Κομμουνιστικό κόμμα μεσα στις απαιτητικές συνθήκες, έθεσε όπως όφειλε έναν πολύ δύσκολο και υψηλό ποιοτικά στόχο ανοίγοντας τη συζήτηση για την πραγματική εξουσία στα χέρια του λαού. Ο στόχος αυτός ήταν πολύ βαρύς για τη δυνατότητα που είχε το ΚΚΕ και προπαγανδιστικά και οργανωτικά να τον στηρίξει και να τον σηκώσει στους ώμους του ειδικά αν σκεφτεί κανείς τι είχε να αντιμετωπίσει. Κάτω από την πίεση της αστικής προπαγάνδας λοιπόν αλλά και του πολέμου που δέχτηκε με τη διαστρέβλωση της θέσης του γυρω από θέματα όπως το αν "θέλει ή δεν θέλει να κυβερνήσει" και γύρω από το "αν ενδιαφέρεται ή οχι για το χτίσιμο μετώπου και συμμαχιών" -όλοι εν χωρώ έλεγαν ότι το ΚΚΕ "δεν μιλάει παρά μόνο με τον εαυτό του" κρύβοντας τη θέση του για την ανάγκη συμμαχιων μεσα στο λαό- δεν  κατάφερε να πείσει το λαό και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κι ένα ποσοστό αναλογο με το κύρος του, τις θέσεις του και τους αγώνες του. Πιο πολύ απ' όλα μεσα  στην "πολυφωνία", την πολυλογία και τον θόρυβο των ΜΜΕ και των αντιπάλων του, δεν κατάφερε να αναδείξει την απόλυτη σπουδαιότητα και ορθότητα της θέσης του ότι η ΕΕ είναι ο φορέας των προβληματων του λαού και ότι επομένως προς τα εκεί πρεπει να στραφούν τα βέλη και όχι απλά εναντίον του μνημονίου, πόσω μάλλον εναντίον κάποιων άρθρων ή παραγράφων. Ο αγώνας βεβαια όχι μονο δε σταματάει μετά τις εκλογές αλλα ξαναξεκινάει και συνεχίζεται με ένταση.

Οι συνθήκες στο επόμενο διάστημα θα οξυνθούν σε μεγάλο βαθμό. Ο λαός θα δεχτεί μεγάλη επίθεση όπως είδαμε και από τις δηλώσεις των Γερμανών και άλλων αξιωματούχων της ΕΕ περί της "ανάγκης εκπλήρωσης των δεσμεύσεων από την Ελλάδα". Η κυβέρνηση της ΝΔ που θα προκύψει, σαν ιδανικός πολιτικός εκπροσωπος και εκφραστής των μονοπωλιακών συμφερόντων στην Ελλάδα, θα δείξει χωρίς αμφιβολία ένα σκληρό αντιλαικό πρόσωπο σε όλα τα επίπεδα. Αυτό όμως παράλληλα δεν θα δώσει κανένα περιθώριο στο λαό για ψευδαισθήσεις αλλά θα αναδείξει την ανάγκη για αντίσταση και πάλη..
Μεσα στις συνθηκες αυτές το ΚΚΕ έχει το ιστορικό καθήκον να κάνει ό,τι απαιτείται για να δείξει το δρόμο και με πίστη και ψηλά τις σημαίες να σταθεί μπροστά στους αγώνες του λαού. Εχει την υποχρέωση να ξεπεράσει άμεσα τις όποιες αδυναμίες του, να ατσαλωθεί οργανωτικά, ιδεολογικά και πολιτικά και να βοηθήσει το λαό να κάνει γρήγορα τα βήματα ή τα άλματα που χρειάζονται.



13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάλεσε χτες η σ. Παπαρήγα -ανάμεσα σe άλλα- τα μέλη, στελέχη του ΚΚΕ
και της ΚΝΕ να συνεχίσουν μπροστά στους νέους αγώνες....λέγοντας ότι " είναι οι πρωτοπόροι των αγώνων". Στα λεξικά και την ετυμολογία πρωτοπόρος είναι αυτός που πηγαίνει μπροστά από τους άλλους. Όταν δεν υπάρχουν πίσω του άλλοι τότε λέγεται απομονωμένος ή ξεκομμένος. Στο πολιτικό λεξικό λέγεται σεχταρισμός.
Μήπως θα ήταν χρήσιμο να επιχειρήσει να δει κανείς και αυτή την ερμηνεία;
Καλοπροαίρετα
Θανάσης Χ

Γιώργος Σαρρής είπε...

Τι λες βρε Θανάση;
Το ΚΚΕ πρεπει να δειξει με καθε τροπο το δρόμο, πρεπει να φωτισει τις αιτιες και να διαλυσει τις ψευδαισθησεις περι "ανωδυνων" λύσεων.
Ετσι κι αλλιως οι αγωνες δεν μπορουν να περιμενουν

Ανώνυμος είπε...

Αυτό κατάλαβες φίλε Γιώργο από το αποτέλεσμα των εκλογών;
Λυπάμαι αλλά με αυτές τις ¨αναλύσεις¨ στις επόμενες εκλογές το κόμμα θα είναι εκτός βουλής!

Ένας κομμουνιστής που ψήφισε, και θα ξαναψηφίσει, ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ είπε...

πράγματι είναι δύσκολα τα πράγματα
κι όποιος δεν το αναγνωρίζει αυτό ίσως δεν καταλαβαίνει και πολλά.
Όμως απο το σημείο αυτό μέχρι το σεχταρισμό υπάρχει υπερβολή.
Σε κάθε περίπτωση όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους από τη στιγμή που βρίσκονται ή θέλουν να βρίσκονται στο κίνημα και να κάνουν την αυτοκριτική για το κακό αποτέλεσμα που έφερε το ΚΚΕ.
Το πισωγύρισμα στο κίνημα είναι συχνό φαινόμενο,πότε ένα βήμα μπρός
πότε δύο βήματα πίσω,να μην τα ξαναλέμε.
Όμως ό,τι ξεκινήσει στο κίνημα θα ξεκινήσει μόνο απο ριζοσπαστικές δυνάμεις.
Είναι νωρίς να δούμε τι έφταιξε-γιατί σίγουρα έφταιξαν πολλά-ας ψάξουμε καλά λοιπόν για να αλλάξουμε τα στραβά,γιατί δεν πάει παρακάτω.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ανωνυμε δεν λες τι καταλαβα λάθος; Προφανως διαφωνεις με το οτι δεν θεωρω απόλυτα θετικο το οτι ανεβηκε πολυ ο ΣΥΡΙΖΑ. η ΟΧΙ; εΓΩ το δικαιολόγησα. Αν νομιζεις οτι ειναι ριζοσπαστισμός το να θεωρεις οτι η ΕΕ μπορει να γινει ΕΕ των λαών επειδη καποιος παιρνει ενα καλυτερο ποσοστό σε τοπικες εκλογες πες το. Εγω ειμαι καθετος πως δε γινεται. Η ΕΕ ειναι θεσμός που φτιαχτηκε από τα μονοπώλια για τα μονοπώλια.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥς ΛΑΟΎς.ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ. ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΤΙΚΑ.ΕΧΕΤΕ ΜΑΤΙΑ ΚΙ ΑΥΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.ΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΗΤΑΝ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.Κι αυτη τη φορα ο ΣΥΡΙΖΑ με το διλημμα "Συριζα η καταστροφή"-αν ειναι δυνατόν!- παρεσυρε ριζοσπαστικοποιημενες μαζες με αντι ΕΕ θεσεις σε φιλοΕΕ στρατόπεδο. Μην φερεσαι σαν οπαδος χωρις κριτηριο γιατι αν εισαι όπως λες κομμουνιστης δεν μπορει να μην το βλέπεις.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Και κατι ακόμα.Δεν ξερεις εσυ σαν κομμουνιστης ότι βαδιζουμε σε αναπόφευκτη μετωπική με τα μονοπώλια; Δεν πρεπει να ετοιμαστει από ενα ριζοσπαστικό κόμμα ο λαός;Πως γινεται να μη λεει τιποτα ο Τσιπρας και οι άλλοι γι αυτό;Μονο οι εκλογες υπάρχουν πια; Εκανε ολόκληρη δήλωση χθες και ξεχασε να πει οτι ο λαός πρεπει να ειναι σε θεση μάχης; Οτι πρεπει να παλέψει και να νικησει γιατι δεν εχει άλλη επιλογη

Ανώνυμος είπε...

Ενα νεοφιλελεύθερο κόμμα στην εξουσία με δημοκρατικές διαδικασίες (και άσε αυτά περί τρομοκράτησης του κόσμου γιατί ο κόσμος δεν είναι πεντάχρονο παιδάκι) με το παλούκι που λέγεται Μνημόνιο και Χρέος στον κόσμο, αυτό ούτε ο Φρήντμαν που βρήκε δωρεάν Πινοσέτ δεν θα μπορούσε να το ονειρευτεί. Αλλοι μπορεί να είναι αισιόδοξοι, εγώ όχι. Ελλάδα καληνύχτα.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να πώ οτι το 'δημοκρατικές διαδικασίες' σε πολλά εισαγωγικά για το μπόνους των 50 βουλευτών. Ακου μπόνους, δωροκάρτες και λοιπά.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Οποιος δεν θελει να με διαβαζει επειδη αποφάσισε να γινει ακριτος οπαδός του Συριζα και δεν του αρεσει να κρινουμε όσα κρινουμε δεν τον πιέζει κανείς. Επίσης όποιος βρίζει τους άλλους που μας κανουν την τιμή να συζητουν και να διαβαζουν το μπλογκ κομματόσκυλα δεν ελπίζει να δημοσιεύονται οι χυδαιότητες και το μίσος τους για το ΚΚΕ. Ειναι κατάντια και ευχη του συστήματος το μίσος που έχετε (δε μιλάω για όλους φυσικά) για το ΚΚΕ συναγωνιστές του Συριζα. Εγω δε θα τολμουσα να βρισω κανεναν κομματόσκυλο, ειδικα αυτούς που βρισκονται μεσα στους αγώνες και το εχω αποδείξει.Δεν ντρεπόσαστε καθόλου να μοιάζουν τόσο πολύ οι απόψεις σας με παλιες γνωριμες ακροδεξιές θεσεις;;;
Αφου καμια φορά διαβαζοντας τετοια "καλοπροαίρετα" σχόλια σκεφτομαι οτι ειναι χρυσαυγίτικα που προσποιούνται αριστεροσύνη. Τι να πω...τέτοιο μίσος; Κι υστερα τολμούν και μιλανε δηθεν για συνεργασία. Με ποιους με τα κομματόσκυλα; Θα ξυπνήσουν πολύ άσχημα μερικοί "αριστεροί" μολυσμενοι απο δεξιούς και ακροδεξιούς ιούς.
Το κομματόσκυλο η Κανέλλη πάντως σηκώθηκε και υποστηριξε τη σ.Δούρου.Ποιος από σας που βριζετε έτσι θα έκανε το ίδιο άραγε; Γιατι στις 20/10 είδα μερικές δεκαδες χιλιάδες που κοιτούσαν τους μπάχαλοφασίστες να καίνε ανθρωπους και να σπανε κεφάλια αριστερών εργατών και δεν έκαναν τι-πο-τα.Αυτό ήταν κρίμα, πραγματικό κρίμα.Εκεί μου τελείωσε η "φρεσκάδα" που λες οτι είχα τοτε που με διάβαζες

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που με εντυπωσιάζει δεν είναι οι απόψεις σου – δικαίωμά σου να τις έχεις και απολύτως σεβαστές. Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι θεωρείς αδιανόητο να αφήσεις έστω ένα ελάχιστο ενδεχόμενο σε κάτι να κάνεις λάθος.
Σε πληροφορώ ότι χάνεις μια τεράστια ομορφιά που έχει η ανθρώπινη φύση. Χάνεις αυτό το υπέροχο φροντιστήριο της ζωής: Να μαθαίνεις από τα λάθη σου.
Και κάτι ακόμα. Δεν μπορείς να φανταστείς τι κόσμοι ανοίγονται μπροστά σου όταν ανακαλύπτεις την «αλήθεια του άλλου». Μόνο που για να το κάνεις αυτό πρέπει να αποδεχτείς ότι είσαι ένας άνθρωπος όπως όλοι μας, ότι έχεις μια άποψη όπως κάθε κοινός θνητός. Το πρόβλημα σου δεν είναι πολιτικό. Είναι το υπερφουσκωμένο σου εγώ.
Καλοπροαίρετα
Θανάσης Χ

Ανώνυμος είπε...

Όσο για το ΚΚΕ, επειδή στο σόι μου, όπως και σε τόσες άλλες οικογένειες, μεγαλώσαμε με εξόριστους, βασανισμένους, εκτελεσμένους, υπερήφανους και μπαρουτοκαπνισμένους κομμουνιστές, θα ήθελα να ξέρω τι σχέση έχουν με την παραγωγή, τι ξέρουν από μεροκάματο και αγώνα να τα βγάλεις πέρα και πότε δούλεψαν στη ζωή τους, πόσους ρόζους έχουν στα χέρια τους κάτι άκαπνοι, ισόβιοι
καρεκλοκένταυροι «ηγέτες» που ακούνε στο όνομα Παπαρήγα Αλέκα, Γόντικας Δημήτρης, Σπύρος Χαλβατζής, Μάκης Μαϊλης κλπ. Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτοί με το ανάστημα ενός Μπελογιάννη, ενός Άρη Βελουχιώτη (που είχαν το θράσος να τον …αποκαταστήσουν 60 χρόνια μετά) ενός Γληνού, ή ακόμα ενός Βασίλη Ευφραιμίδη, ή ενός Χαρίλαου Φλωράκη. Ηγέτες που ερωτεύτηκαν τη ζωή και όχι ανέραστοι, γραφειοκράτες, ιδιοκτήτες μιας τιμημένης ταμπέλας.
31 χρόνια οργανωμένος μα όχι πια
Θανάσης Χ
Υ.Γ Αυτή η πραγματικότητα δεν αλλάζει -είτε υπήρχε ο Σύριζα είτε όχι.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Θανασης Χ.
Φίλε Θαναση ευχαριστώ για την ψυχανάλυση, θα προσπαθησω να την αξιοποιήσω. Εκτός από "υπερφουσκωμένο εγώ" και οτι "δε δινω πιθανότητα να κανω λάθος" εδωσα στον εαυτό μου την ευκαιρία να πορευτεί αυτα τα 2 χρόνια πολύ λιγότερο μεσα στο χωρο του ΚΚΕ, και συντριπτικα περισσότερο μεσα στις περιοχές των άλλων Αριστερών.Κι αυτο γιατι "η αλήθεια των άλλων" παντα μου κινούσε το ενδιαφέρον.Επειδη δε νομιζω ότι άφησα καποια σπουδαια στιγμη να ξεφύγει απ'όσα έγιναν και τα οποια έχω περιγράψει εδω στο μπλογκ ως γεγονότα ειχα την ευκαιρία να δω και να συγκρίνω συμπεριφορές.
Εσυ όμως, και όλοι εσεις που απορρίψατε την αλήθεια του ΚΚΕ κυρίως ακολουθώντας την κυρίαρχη προπαγάνδα της τηλεόρασης, μήπως πρεπει να ριξεις με πραγματικό ενδιαφέρον μια ματια στην αλήθεια τη δική μας. Εκεί να δεις πο΄σα έχεις να μαθεις.
Συνεχιζω
1.Τα συντριπτικα περισσότερα στελέχη του ΚΚΕ δεν προέρχονται ούτε απο τον κρατικό μηχανισμό, ουτε διανοούμενοι είναι όπως συμβαινει αλλού,ούτε γόνοι πλουσίων οικογενειών είναι, αλλά είναι εργάτες κι εργαζόμενοι. Γι αυτό άλλωστε προκαλούν αισθητικά κι αυτή την "δυσάρεστη αίσθηση" στους μικροαστούς που προτιμούν λεπτεπίλετους μορφωμενους σοφούς και όχι "χοντροκομενους εργάτες".
2.Θα πρεπει να ξερεις οτι τα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ στελέχη του ΚΚΕ παιρνουν 900 ευρω-και οι βουλευτες- και ασχολούνται απ το πρωί μεχρι το βράδι με το κόμμα συνηθως.Πολλοί απ αυτούς βεβαια κανουν κι άλλες δουλειες όσο μπορούν για να επιβιώσουν. Αντιθετα πολλοί άλλοι-άλλων χωρων- δεν εχουν καμια αναγκη να κανουν οτιδήποτε, γιατι έχουν φροντισει να "τακτοποιηθούν" όπως ξερεις εξαργυρώνοντας την πορεια τους μεσα στην πολιτική(και καποιοι την πορεια τους στο ΚΚΕ πριν αποχωρήσουν, τη σχέση τους με τέως συντροφους των τεως σοσιαλιστικων χωρων κλπ) Στο ΚΚΕ δεν υπάρχουν τετοιοι παροτι στον καπιταλισμό οι άγγελοι σπανίζουν.(Εννοειται οτι δεν προκειται να αναφερθω σε ονοματα και να κιτρινισω απο κουτσομπολιό εδω, ουτε βεβαια θα δημοσιευσω αναλογες "πληροφορίες" άλλων)
3. Ας μη μιλάμε για καρεκλοκένταυρους, εγωισμούς και γραφειοκράτες επειδη "έτσι λένε όλοι". Απο την άλλη να δεις τι γινεται(φυσικα δε χρειαζεται να μιλησουμε για πασοκ νδ γιατι γι αυτους ειναι δευτερο ειναι)
4. Μπορεις να μου πεις τι δουλεια έκανε ο Φλωράκης, ο Μπελογιάννης κι ο Βελουχιώτης γιατι δε θυμαμαι; Τι σόι ακροδεξιό επιχείρημα ειναι αυτό το "δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους"; Δε σ'ενοχλεί οτι με κατι τέτοια βρίσκει ακροατηριο αναμεσα σε απελπισμένους ανθρώπους η ΧΑ;
Επίσης αυτους τους ανθρώπους που λες απο το ΚΚΕ τους ξερεις;(π.χ. το Σ.Χαλβατζή που έκανε εξορία σχεδόν παιδακι στη δικτατορία;) Στη θεση σου θα ζητούσα συγνωμη. Εραστες της ζωής ειναι αυτοί που όταν ερθει ή ωρα θυσιάζουν τα πάντα ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΟΛΩΝ κι οχι μονο τη δικη τους αντι να μεινουν στη θεση του δηθεν "εραστη της ζωής" bon viveur.
Σου προτεινω καλοπροαίρετα να κατεβασεις την αντιΚΚΕ ασπιδα σου κ να ριξεις μια ματια με καρδια απο τη μερια μας. Οσο για μενα ουτε ειχα ουτε εχω τετοιες ασπιδες ή παρωπίδες.Εχω πολυ καλους φιλους στις αλλες αριστερες παραταξεις και κομματα και αναγκαστικα ακουω και συζηταω τα παντα μαζι τους.
Επίτρεψέ μου αν γίνεται όμως να έχω δικη μου άποψη για τα πράγματα.Σας έχει πιασει μια μανια όλους να μας αλλάξετε γνωμη, για την ακρίβεια δεν θελετε να υπάρχει η γνωμη μας. Ενοχλεί,χαλάει τη σουπα του συμβιβασμού και του μονόδρομου της απελπισίας και του "δεν αλλάζει τίποτα".
Ευτυχως όμως για όλους μας, υπάρχουν κι αυτοί οι μονόχνωτοι,"ανέραστοι" του ΚΚΕ που έχουν με σιγουριά και πίστη βαλει στόχο την ανατροπή ό,τι και να γίνει. Γι αυτό κατέληξα εδώ και σε βεβαιωνω πως μ'αρέσει.
Καλοπροαίρετα γιώργος

Γιώργος Σαρρής είπε...

Θανασης Χ.
Εισαι μαλλον απ'αυτους που δεν εχουν τι να κανουν και τρωνε τη ζωή τους σχολιάζοντας άλλους.Εισαι τυχερός.Εγω παλι δεν έχω όλο το χόνο του κόσμου. Επίσης επειδη θες με το ζορι να λεμε αυτα που πιστευεις εσυ σου λεω πως δεν...
Αν ξερεις κανενα αλλο κόμμα επίσης που να κάνει τοσο μεγάλη πλατιά συζήτηση από την Κυριακή το βράδυ που καλεσε φίλους και μέλη για το αποτέλεσμα σε παρακαλώ κανε με σοφότερο. Οταν καταλήξουμε σε συμπεράσματα θα μαθεις όσα γίνεται. Τα άλλα θα τα κρατήσουμε για μας. Το ΚΚΕ δεν είναι λέσχη, είδα φως και μπήκα, αλλά κομμουνιστικό κόμμα όπως ξερεις. Αν δεν είσαι δε 80 χρονών και εισαι καλά θα διαπιστώσεις τι σημαίνει αυτό τα επόμενα δύσκολα χρόνια. Χαιρετώ, με αγάπη

ShareThis