Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Συζήτηση στο Βαθύ κόκκινο - Παναγιώτης Βωβός(Σύριζα)-Γ.Ραχιώτης(ΑΝΤΑΡΣΥΑ)-Γιωργος Σαρρής




 Μια  πολύ ενδιαφέρουσα κουβεντα που έγινε χθες με πρωτοβουλία του μπλογκ "Βαθύ κόκκινο".Συμμετείχα εκπροσωπώντας την άποψή μου που όπως διαβάζουν όσοι παρακολουθούν τελευταια το μπλόγκ ταυτίζεται με την αποψη του ΚΚΕ.
Ηταν μια συζήτηση σε πολύ καλό επίπεδο όπου και οι άλλοι 2 συζητητές δεν είχαν έρθει ως εκπρόσωποι των κομμάτων τους. Ο Γιάννης Ραχιωτης ειναι υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Α’ Αθήνας  και ο Παναγιώτης Βωβός μέλος της Κ.Π.Ε. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

Για όσους δεν έχουν χρονο να δουν όλη τη συζήτηση νομίζω ότι ένα από τα πιο ενδιαφεροντα σημεια όπου συνοψίζονται θεσεις είναι στο 1:07.30 σε μια από τις τελευταίες ερωτησεις.
Εκεί προσωπικα προσπαθω να συνδεσω το ζητημα της σημασίας της διεκδίκησης των επιμερους στόχων, όχι όμως σαν αυτοσκοπών αλλά σε άμεση και απ'ευθείας σύνδεση με τη σύγκρουση και την πάλη για ανώτερους ποιοτικά στόχους μέχρι και τη διεκδίκηση της εξουσίας από το λάο, που φυσικά δεν πηγαίνει καθόλου στο μακρινό απώτερο μέλλον αλλά μπαίνει σαν ένα κύριο ζήτημα που δεν γίνεται μια ζωή να μετατιθεται και να μην απασχολεί τους εργαζόμενους.
Αυτη ειναι και η ελπίδα αυτης της τεραστιας κρίσης. Οτι μπορεί ο λαός μεσα από τον αγώνα που κάνει και θα κανει και στη συνεχεια να πιστέψει στη δύναμή του και να ξεκινησει έναν αγώνα πραγματικής ανατροπής.
Ευχαριστώ το "Βαθύ κόκκινο" για την ευκαιρία που μας έδωσε να κάνουμε αυτη η κουβέντα (πάντα σε καλό είναι το να συζητάμε) αλλά και τους άλλους 2 συζητητές για το καλό επίπεδο της αντιπαράθεσης.

Στην αρχή της κουβεντας συζητάμε για το θεμα του ευρω ενω στο τέλος κλείνουμε με το ζήτημα του φασισμού.

(Στην αρχή μιλάμε για το ζήτημα του ευρώ, στο 18.30 "τι είναι η ΕΕ και τι η Ερώπη", στο 35.45 "τι ειναι αυτη η κριση ή στη μονή γραμμη μιας προδιαγεγραμμένης σύγκρουσης λαού και μονοπωλίων, το δύσκολο ζήτημα της λαικής εξουσίας", στο 1.28.30 τελευταίες τοποθετήσεις και η άποψη για το φασισμό)


1 σχόλιο:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

ΤΟ ακουσα, καλό και διαφωτιστικό....

ShareThis