Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Χαλυβουργοί: "Δεν είμαστε για τα δόντια τους"!

Η βάρβαρη τραμπούκικη επίθεση που έγινε σήμερα το πρωί στη Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο, έδειξε καθαρά τις προθέσεις της εργοδοσίας αλλά και του συστήματος συνολικά σε ότι αφορά τις εργατικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, αλλά και πιο ειδικά την ηρωικη Απεργία των Χααλυβουργών που συνεχίζεται εδώ και 235 μέρες συγκλονίζοντας την εργατική τάξη όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και όλου του κόσμου.
Τα πράγματα έχουν με λίγα λόγια ως εξής. Μια ομάδα από περίπου 40 άτομα επιτέθηκε στους απεργούς που βρίσκονταν στην πύλη του εργοστασιου πριν το μεσημέρι επιχειρώντας να μπούν στο εργοστάσιο. Οπως μου είπαν ήταν μια ομάδα από τους γνωστούς διοικητικούς που προσκεινται στην εργοδοσία Μάνεση από τα κεντρικά, ενισχυμένη από άγνωστους ετοιμοπόλεμους και μπραβους(είπαν και πιο συγκεκριμένα πράγματα περί πολιτικών χώρων που δεν αναφέρω αφου δεν μπορούν να διασταυρωθούν  ή να αποδειχθούν). Οι απεργοί αντέδρασαν, δημιουργήθηκε επεισόδιο όπου η ομαδα των 40 χτύπησε άγρια στέλνοντας 3 στο νοσοκομείο και ανάμεσά τους τον γραμματέα του σωματείου, και κατάφερε να μπεί στο εργοστάσιο. Αμέσως οι απεργοί κινητοποιήθηκαν  και ήρθε κόσμος στο εργοστάσιο. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν ενω΄ζητήθηκε από τους απεργοσπάστες και τη συνοδεία τους να αποχωρήσουν. Αυτοί δεν αποχώρησαν και η ένταση συνεχίστηκε πολλές φορές με μαχες σώμα  με σώμα, μέχρι που το απόγευμα μαζεύτηκε πολύς κόσμος στο χωρο της πύλης και τα πράγματα ηρέμησαν. Οπως μας είπαν η ομάδα των απεργοσπαστών δεν έφυγε(δεν ξερω τι έγινε μετα τις 6.30-7μμ) και είχε μείνει μέσα στο εργοστάσιο αποκλεισμένη σε κάποιο χώρο.
Οι απεργοί περίμεναν ειδικά μετά το αποτέλεσμα των εκλογών ότι θα δεχόντουσαν αυτή την επίθεση αφού ξέρουν οτι η εργοδοσία καίγεται να σπάσει την Απεργία με κάθε τρόπο.
Ζητούν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων και τους καλούν να τους βοηθήσουν στην περιφρούρηση της απεργίας τους.Από το πρωί στις 6πμ περιμένουν οτι μπορεί να δεχτούν και νεα επίθεση.
Η ανακοίνωση του σωματείου λέει τα εξής:
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟYΡΓΙΑΣ " Η ΕΝΟΤΗΤΑ"
21-6-2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καταγγέλουμε την τραμπούκικη επίθεση του απεργοσπαστικού μηχανισμού του Μάνεση στην Ελληνική Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο με πρωτοπαλίκαρα διευθυντές, προϊστάμενους και πληρωμένους απεργοσπάστες, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών απεργών χαλυβουργών - ο ένας σοβαρά.
Έχει τεράστια ευθύνη ο Μάνεσης για τη δολοφονική επίθεση που οργάνωσε. Αντίστοιχα ευθύνη έχει και το Υπουργείο Εργασίας, που εδώ και 8 μήνες δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση για τις 119 παράνομες απολύσεις, λίγο πριν την επίθεση στην πύλη.
Τους λέμε καθαρά, οι Χαλυβουργοί δεν είμαστε για τα δόντια της εργοδοσίας και για τα τσιράκια της. Δεν μας λύγισαν εδώ και 8 μήνες, έχοντας μαζί τους θεούς και δαίμονες (κράτος - αστυνομία -βιομήχανους). Δε θα μας λυγίσουν και τώρα.
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Δίνουμε έναν περήφανο αγώνα για να υπερασπίσουμε τη ζωή και την αξιοπρέπεια των οικογενειών μας.
Εμείς, μαζί με την εργατική τάξη, είμαστε περισσότεροι,έχουμε τη δύναμη. Εμείς παράγουμε όλον τον πλούτο. Δε μας τρομάζει μια πληρωμένη μειοψηφία του Μάνεση και των αφεντικών.
Συνεχίζουμε ενωμένοι αποφασιστικά την ηρωική μας απεργία με βάση τις αποφάσεις της μαζικης πλειοψηφίας των γενικών μας συνελεύσεων.
Καλούμε την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα τώρα πιο δυνατά να ενισχύσουν την αλληλεγγύη στον αγώνα μας.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ



Οσοι μπορούν ας δώσουν παρόν το πρωί στις 6πμ. Οι Χαλυβουργοί τους έχουν ανάγκη

3 σχόλια:

Gryzor είπε...

Ναι, αλλά ο ΣΚΑΙ άλλα λέει! Γιατί δεν γράφεις αυτά που λέει η "εκπρόσωπος των εργαζομένων";

Ανώνυμος είπε...

Απο το ΣΚΑΙ ακούστηκε η πλεύρα των πλειοψηφούντων βαση γ.σ απεργών;Απο την αρχή της απεργίας,ο αγώνας τους έχει αποσιώπηθει οσους υπηρετούν το "λειτούργημα" της δημοσιογραφίας.Ειναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα για το οτι οι δημοσιογράφοι υπηρετούν τα συμφέροντα των εργοδοτών τους και συνολικά την πολιτική που στέλνει στα ταρταρα το βιοτικό επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας,προς τερψιν των προαναφερθέντων.

Gryzor είπε...

Για όνομα του Θεού, ειρωνικό ήταν το σχόλιο! :D

ShareThis