Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ποιός δέχτηκε πόλεμο τελικά;- Ο Συριζα ή το ΚΚΕ;



Το λένε πλέον πολλοί και όχι μόνο εγώ.
Αξίζουν συγχαρητήρια στα ΜΜΕ για το κατόρθωμά τους να δημιουργήσουν ένα δίπολο με 2 κόμματα του 30% μέσα σε ένα μήνα. Γιατί βέβαια δεν θα υπήρχε κανένας δικομματισμός και κανενα δίπολο με 17% και 19% που ήταν το αρχικό αποτέλεσμα του Μαίου που παρ'ότι κι αυτό ήταν αποτελεσμα πίεσης , σιγουρα ήταν πιο αυθεντικό από το εκβιαστικό του Ιουνίου.
Το να δέχονται αυτοί που τους βολεύει αυτή την κατάσταση, που δημιουργήθηκε και που θα γίνει προσπάθεια να επιβληθεί, και συγχρόνως να θεωρούν τους εαυτούς τους αυθεντικούς εκπρόσωπους της δημοκρατίας, της πολυφωνίας και της πολυχρωμίας ενάντια στο μονολιθικό ΚΚΕ απλά δεν κολλάει πια καθόλου. Το κακό είναι βεβαια ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο την δέχονται αλλά την σπρώχνουν και στα άκρα.
Δεν είναι καθόλου λίγοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που λένε οτι το ΚΚΕ τους στέρησε την πρωτιά!
Τι εννοούν δηλαδή; Μα τι άλλο; Οτι το ΚΚΕ θα έπρεπε λίγο πολύ να σταματήσει να υπάρχει μέχρι να σώσει τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ! Οχι άλλους σωτήρες παιδιά. Ελεος, δώσαμε! Οπως σωστά είπε και η Α.Παπαρήγα "ο λαός δεν έχει ανάγκη απο σωτήρες, Μόνος του θα σωσει τον εαυτό του"
Βέβαια κι αν ακόμη το ΚΚΕ έχανε κι άλλο ένα 2% κάτω από την τρομερή πίεση που δέχτηκε από την "πρόταση συνεργασίας", που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά πρόταση προς τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να εγκαταλείψουν το κόμμα τους, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε και πάλι μικρότερο ποσοστό από τη ΝΔ(ηταν τελικά 2,7% πίσω) και το πολυ 5-6 έδρες ακόμη, το δε ΚΚΕ δεν θα είχε κανενα βουλευτή για να του τσοντάρει κι επομένως δεν θα του "χρησίμευε" σε τίποτα. Οπως και να 'χει "κυβέρνηση της Αριστεράς" ακόμη κι αν δεχόταν (από λάθος) το ΚΚΕ δεν μπορούσε να γίνει ουτε το Μάιο ούτε τώρα. Πόσω μάλλον που όπως αποδεικνύεται σήμερα η ΔΗΜΑΡ στην οποία επίσης απήυθυνε πρόταση o Σύριζα δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την Αριστερά. Ολο αυτό πλέον φαίνεται πως δεν εχει κανενα απολύτως νόημα  εκτός από το να πυροβολεί  το ΚΚΕ για τους γνωστούς λόγους αγάπης.
Θα έπρεπε λοιπόν τα στελέχη του ΣΥριζα να εξηγήσουν στους εαυτούς τους πρώτα και μετά στους άλλους τι ακριβώς θέλουν. Ειναι εντελώς αδιανόητο ένα κόμμα του 4% να επταπλασιάζει(7φορές!)  μεσα σε 2-3 μήνες τη δύναμή του και να "απαιτεί" να ειχε ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό εξαφανίζοντας αν γίνεται όχι μόνο κόμματα αλλά και εντελώς διαφορετικές απόψεις! Αυτό δε λέγεται δημοκρατία αλλά μαλλον για το αντίθετό της μοιάζει.
Εννοείται βεβαια ότι και αυτό που λένε (οτι το ΚΚΕ τους στερησε την κυβέρνηση) δεν το πιστεύουν γιατί και οι τρελοί ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακουφίστηκε που δεν κέρδισε τις εκλογές. Δεν υπάρχει κανεις λογικός άνθρωπος, ακόμη και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που να πιστεύει πραγματικά οτι μπορούσε ο Συριζα να κυβερνήσει. Ενοιωθαν απόλυτα αγχωμένοι αν όχι τρομοκρατημένοι -και δεν το λέω καθόλου κακοπροαίρετα αλλά το θεωρώ απόλυτα λογικό- μπροστά στην προοπτική του να βρεθούν τόσο γρήγορα και τόσο ξαφνικά στην κυβερνηση για να αντιμετωπίσουν μια τόσο δύσκολη κατάσταση. Και μάλιστα με ένα ποσοστό που αποτελούνταν από ψηφοφόρους άλλων που δεν τους είχαν βεβαια και τόση εμπιστοσύνη, με οργανώσεις που αντιστοιχούσαν σε ένα ποσοστό  της τάξης του 4% και καθόλου του 30% και με 12 συνιστώσες που είχαν λίγο πριν διαφορές σε πολύ βασικά ζητήματα όπως είναι το θεμα της ΕΕ και του ευρώ!
Στο ερώτημα πόσο κοντα αισθανεστε με το κόμμα που ψηφίσατε οι απαντήσεις για ΝΔ και Συριζα έδιναν κατω από 50%, που σημαίνει οτι  πολύ εύκολα θα μπορούσαν να τους εγκαταλείψουν ή να μην τους στηρίξουν σε μια ενδεχόμενα δύσκολη επιλογή για την οποία φυσικά κανείς δεν τους είχε ετοιμάσει..
 
Γιατί λοιπόν συνεχίζουν όλη αυτή την επίθεση στο παρασκήνιο πιά; Οι χυδαίοι σχολιασμοί περι Ιεχωβαδων του ΚΚΕ και τα "Περιττός ο Περισσός" δείχνουν το ειλικρινές κλίμα "φιλίας"  που προβλήθηκε πράγματι πολύ επιτυχημένα στα ΜΜΕ με τη βοήθεια φυσικά των τηλεπερσόνων που δεν έχαναν ευκαιρία να καταδικάζουν το ΚΚΕ έμμεσα ή άμεσα η απλά να το χλευαζουν χωρις καν να μπαίνουν στον κόπο να βρουν επιχειρήματα.. Αντίθετα το ΚΚΕ δεν μπόρεσε να κρύψει το θυμό του για το ντου που γινόταν στο ίδιο και στους ψηφοφόρους του με όλα τα μέσα και έχασε επικοινωνιακά σ' αυτόν τον πολεμο.

Και μια που μιλήσαμε για πολεμο ας σκεφτούμε το εξής. Αν δεν κάνω λάθος όταν ψάχνουμε να βρούμε ποιός δεχτηκε τα πυρά ακολουθούμε την κόκκινη γραμμή στο χώμα.
Εκ του αποτελέσματος λοιπόν ποιος προκύπτει ότι δέχτηκε πόλεμο τελικά αυτες τις λίγες εβδομλαδες των μεγάλων ανατροπών;
Αυτός που πήγε από το 8% των γκάλοπ στο 16,5% κι από εκεί στο  27,5% ή αυτός που έπεσε από το 8,5% στο 4,5%
Χασαμε 4% των ψηφοφόρων όχι το 100% του μυαλού μας.
Πραγματικά, μετα από όλα αυτα τι θα κάνουν; Θα ξανατείνουν "χείρα συνεργασίας προς τους αγωνιστές του ΚΚΕ"; Προσοχή μόνο στο σανίδι που βαδίζουν, γιατί και κούφιο είναι, και παλιό, αλλά κι  όσο επιμένουν να βαδίζουν  διαρκώς προς την ίδια επικίνδυνη μεριά στο τέλος θα καταφέρουν να τους έρθει στο κεφάλι.

16 σχόλια:

resistencia-desobediencia είπε...

ακριβώς έτσι Γιώργο!!
το 4% των "πρώην" ψηφοφόρων μας ας κοιταχτεί λιγάκι στον καθρέπτη!

ippoliti_ippoliti είπε...

Οχι μόνο εγώ Γιώργο αλλά και πολλά άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αισθανθήκαμε βαθιά λύπη για το ποσοστό του ΚΚΕ.
Πότε ήμουν αριστερή και πότε έπαψα να είμαι; όταν ήμουν στην ΚΝΕ ήμουν και τώρα δεν είμαι;
Πολύ καλοπροαίρετα

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ippoliti
Δεν θεωρώ οτι τα μελη ή αυτοί που ψηφιζουν Συριζα δεν ειναι αριστεροί. Αριστερή δεν είναι η γραμμη του Συριζα, που θεωρεί οτι η ΕΕ έχει ρόλο της και σκοπό της την ευημερία των λαών.Εκεί μεχρι τωρα διαφωνούσε και ο Λαφαζάνης κ.α..Αυτό είναι το κυρίαρχο ζήτημα σήμερα. Δεν ειναι δυνατόν η Ελλάδα και όλοι εμείς να δεχόμαστε αυτή τη λεηλασία που έχει πηγη της την ΕΕ, και ο Συριζα να λεει οτι η ΕΕ ειναι η Ευρωπη των λαών 'η να θεωρεί οτι ο μηχανισμός αυτός θα αλλάξει προς το συμφερον των λαών αν πάρει η Αριστερα περισσότερες εδρες.Ειναι μια τρελά λάθος και επικίνδυνη θεση όσο την πιστευει ή δεν της δινει τη σημασία που πρεπει ο λαός.Αν δεν προσδιορίσουμε τον αντίπαλό μας που θεσμικά είναι η ΕΕ δεν μπορούμε να εχουμε αποτέλεσμα.Θα ριχνουμε τουφεκιες στον αερα κ δεν θα ξερουμε τι μας φταιει και δεν πετυχαίνουμε κατι.
Σιγουρα θα υπάρχουν άνθρωποι στον Συριζα που δεν χάρηκαν για την πτώση του ΚΚΕ όπως εσύ.ΑΛΛΟΙ ΌΜΩς ΈΧΟΥΝ ΤΡΕΛΉ ΧΑΡΆ.Ξερω τι λέω.Δεν θα το έλεγα στην τυχη επειδη το υποθέτω.Ο ΣΥΝ εχει μεσα του την ταση που αποχώρησε από το ΚΚΕ ΜΕΤΆ ΤΟ '91 (π.χ.Δραγασάκης) που ειχε σαν θεση τη διάλυση του ΚΚΕ και την ενσωμάτωσή του στις οργανωσεις του Συνασπισμού τότε.Δεν εχει αλλάξει αυτη η θεση. Ο ΣΥΝ προφανως ειδικα τωρα απαιτεί τον αφοπλισμό και την αποστράτευση του ΚΚΕ υπέρ του Συριζα.Αν κοιταξεις πιο καλά θα το δεις.Ειναι φανερό. Ελα όμως που στο επόμενο διάστημα θα δημιουργηθούν συνθηκες πρωτοφανούς συγκρουσης αναμεσα στο λαό και τα μονοπώλια κι εκεί η έκβαση θα κριθεί από το πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚ(ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΜΟΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΆ).Εκει λοιπόν οι δρόμοι μας χωρίζουν εντελώς. Η δική μας σκεψη ειναι παραγωγο του Λενινιστικού τρόπου σκέψης περι πρωτοπορίας και αναγκαιότητας ύπαρξης κόμματος νεου τύπου δηλ. ΚΚ. Του Συριζα αντιθετα η θεση ειναι διαχειριστική και τωρα πια το εκανε εντελως φανερό μιλώντας πια ανοιχτά για ισοσκελισμο του πρωτογενούς ελλείμματος, για ανικανους των προηγούμενων κυβερνησεων, για τη διαφθορά κλπ. Η συγκρουση όμως δεν θα είναι γι αυτά τα επιμέρους μόνο που δεν μπορούν πια να λυθούν υπέρ του λαού.Θα είναι κυρίως για τα κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα. Ειναι μια συγκρουση που πρεπει να τοποθετηθούν όλοι στο ερώτημα "Η με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες" Το ΚΚΕ τοποθετήθηκε και είπε με τους εργάτες με όποιο κόστος. Ο Συριζα τα μπερδευει με αποτέλεσμα να καθυστερεί την τοσο αναγκαια ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου και τωρα πια μετά την άνοδο θα τα μπερδεψει ακόμη περισσότερο προκειμενου να παραμείνει "μεγάλο κόμμα". Εκει διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ που ήξερες με το αντισυστημικό προφίλ τελείωσε.Αλλαξε. Θα το δεις στο επόμενο διάστημα.Ελπίζω να εχεις ανοιχτη πορτα επικοινωνίας με το ΚΚΕ και τα όσα λεει πολλές φορές τόσο χοντροκομμένα που να ακούγονται λάθος ενω δεν είναι.Ολοι πρεπει να έχουμε αυτιά και ματια ανοιχτά.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα φίλε
Σε διαβάζω συχνά, όχι από βίτσιο αλλά από ενδιαφέρον.
Που το βλέπω να χάνεται όχι με υπαιτιότητά μου.

Και νομίζω ότι μαζί μου συμφωνεί όχι μόνο το 4% που εκλογικά έφυγε από το ΚΚΕ αλλά σχεδόν το 99% της νύν εκλογικής του δύναμης.

Υπάρχει καιρός ακόμη. Να επανέλθει η σκέψη στο χέρι που γράφει, στο στόμα που εκφωνεί, στο μυαλό που αδράνησε.

Kimkar είπε...

Δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγάλη πτώση του ΚΚΕ. Το Twitter φταίει, όπως είπε η Αλέκα.


ΥΓ. Το επίπεδο του σχολίου βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με αυτό της ανάρτησης.

Γιώργος Σαρρής είπε...

kimkar
Ευχαριστώ για το περασμα απο το μπλογκ.Δεν προσφερες καποια άποψη όμως.
Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε με πολύ σωστη επικοινωνιακη πολιτικη και προπαγάνδα που παιρνει 10 με τονο να πεισει με το καταπληκτικό και έξυπνο "Για όλα φταιει ο Συριζα", δε σημαινει οτι πρεπει να πειστουμε όλοι μας. Ακουστε την κριτικη που γινεται και μη ταυτίζεστε με τις όποιες αποφασεις, δηλωσεις της ηγεσίας. Ειμαι σιγουρος οτι ουτε κι εσενα σου αρεσε η δηλωση νομιμοφροσυνης του Αλ.Τσιπρα. Τωρα για το επιπεδο, κανω ο,τι μπορώ.

Γιώργος Σαρρής είπε...

ΑΝΩΝΥΜΟΣ
"Το μυαλό που αδράνησε"
Δεν το πιστεύεις,ειμαι βεβαιος. Εχουμε να συζητήσουμε πολλά. Βαδίζουμε σε τρομερή μετωπικη συγκρουση με την εξουσία. Δεν έχουμε καμια ευκαιρία να "αδρανήσουμε" κι εγω το εχω πολυ καλα στο μυαλό μου. Δεν πασχω από καμια εμπαθεια για το χωρο του Συριζα, αλλά άσε με να βλέπω απ' έξω αυτα που δεν θελουν να δουν όσοι είναι μεσα επειδη κρίνουν συναισθηματικά "ΤΟ ΚΌΜΜΑ ΤΟΥς". Η "παράταξη" όλων μας είναι ο λαός κι αυτός από τη μια θα τραβηξει πάθη, από την άλλη θα έχει την ευκαιρία να παλέψει για τη δικη του εξουσία και στην Ελλάδα και αλλού.Αυτη ειναι η πραγματικη ελπίδα και η ευκαιρία που δεν πρεπει να χαθεί. Τουλάχιστον οι Αριστεροι και οι κομμουνιστές θα πρεπει να ειναι με την πλευρά της ανατροπής κι όχι της διαχείρισης, της νομιμότητας, της υπευθυνότητας και της σύνεσης. Αυτα βρωμανε χειραγώγηση και το ξερουμε όλοι μας. Στους ίδιους δρόμους περπατήσαμε, τα ίδια βιβλία διαβάσαμε, ας μην τα ξεχάσουμε λοιπόν όλα γεματοι από "καλές διαθέσεις" και "εμπιστοσύνη".Η καχυποψία θα μας χρησιμέυσει περισσότερο. Αυτό λεει η ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

ασασ

Ανώνυμος είπε...

γεια σου γιωργο.νομιζω οτι κανεις δεν εφυγε απο το κκε επειδη τα λεει χοντροκομμενα, αλλα κυριως επειδη ηταν απεναντι σε οποια προσπαθεια εκαναν οι ελληνες να σπασουν τα δεσμα τους π.χ συνταγμα.αν παρουμε ως παραδειγμα τις εκλογες τις 6ης μαιου για τους λογους που σωστα ειπες θα δεις οτι βγηκαν κερδισμενα τοα κομματα που ηταν στο συνταγμα(συριζα, ανταρσυα και δυστυχως χρυση αυγη).επισης το κκε δειχνει οτι δεν το ενδιαφερει η αμεση ανακουφιση του λαου μας, αλλα η επιβεβαιωση οτι εχει δικιο.μεχρι τοτε ομως ποσοι θα εχουν αυτοκτονησει?

Γιώργος Σαρρής είπε...

Απορώ πως μπορεί καποιος να λεει οτι το ΚΚΕ δεν θελει ανακουφιση του λαού.ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΙΚΟ! Ξεπερναει τη λογική.Τι ειναι ρε παιδια το ΚΚΕ;Τοιχοι καιπορτες γραφείων; Σελιδες χαρτιών και αποφάσεις χωρίς ανθρώπους; Υπάρχει πιο μαζικός και ζωντανός οργανισμός που αποτελείται από εργάτες, ανεργους, καταπιεσμένους από το ΚΚΕ; Ολοι αυτοί τι κανουν εκεί;Αποφασίζουν εναντίον της ζωής τους; Σκεφτείτε λίγο λογικά. Κατανταει ρατσισμός να λεει κανεις με αυτον τον τροπο οτι οι περίφημοι "αγωνιστες του ΚΚΕ" ειναι ηλίθιοι και ρομποτάκια που ακολουθούν συστημικούς κωλόγερους.ΕΛΕΟΣ!Δε χρειάζεται να είναι καν αριστερη η σκεψη.Ανθρωπινη απλα χρειαζεται να είναι.
Επίσης στις πλατείες ήταν και η ΧΑ και ωφελήθηκε και αυτή ενω οι πλατείες τελικα όπως ειδες δεν κατέληξαν πουθενά πέρα από το τι έκανε το ΚΚΕ. τΕΛΟς ΌΠΩς ΕΙΔΕ ΌΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΊ στις απόπειρες του ΚΚΕ να ενωθεί σαν Εργατικό κίνημα με τις πλατείες στις 28-29/6 και στις 19 κ 20/10 αντιμετώπισε έως και άγρια δολοφονική επίθεση. ΜΗΝ ΤΑ ριχνουμε όλα στο ΚΚΕ αν θελουμε να είμαστε δικαιοι.
Στις πλατειες οι Ελληνες δεν εκαναν προσπαθεια να σπασουν τα δεσμα τους.Εκαναν ενα δειλό βημα συμμετοχής από τον καναπέ στο δρόμο και σε λίγο έκαναν πίσω όταν πια όλο το θεμα πήγε λάθος και δεν έδειξε οτι μπορεί να φερει αποτελέσματα αφου δεν ειχε τα στοιχεια οργάνωσης που έπρεπε. Και η παρέμβαση αυτων που συμμετείχαν εκεί από τα Αριστερά ήταν η ελαχιστότερη που μπορούσε.Ηταν συμμετοχή ενσωμάτωσης καιχωρίς διάθεση να οδηγήσει καπου. Αν δεν το ξερουν καποιοι δεν έλειψα μερα και παρακολούθησα από πολύ κοντά τα όσα έγιναν

Ανώνυμος είπε...

Αφετηρία.

Η παράταση που κέρδισε η άρχουσα τάξη, από την MARFIN μέχρι τις εκλογές, τρέχει υπέρ της συνέχεια. Οι νόμοι εφαρμόζονται ενώ η ευθύνη βαρύνει κάπου, αορίστως.

Την δεκαετία του ’80, το ΚΚΕ θα ήταν υπεύθυνο αν δεν βοηθούσε να φύγει η επάρατος. Πολλοί κομμουνιστές ψήφιζαν το ΠΑΣΟΚ τότε, ανάμεσά τους, έμπειροι αγωνιστές ζυμωμένοι στο σίδερο και την φωτιά του ΕΑΜ και του Δημοκρατικού Στρατού. Επίσης, όταν προέκυπτε δεύτερος γύρος Δημοτικών εκλογών μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, δεν υπήρχε αμφιβολία στον απλό κομμουνιστή ποιον να επιλέξει.

Έφτασε το ΠΑΣΟΚ να είναι το πλέον αντικομμουνιστικό κόμμα. Κήρυξε έγκαιρα τον πόλεμο ο Πάγκαλος και πήραν την σκυτάλη πολλοί πρόθυμοι. Ανάμεσά τους, αστικά ΜΜΕ, επώνυμοι, ανώνυμοι, ιστότοποι που λογόκριναν κομμουνιστές, νετσαγεφικοί, παρακράτος, αγανακτισμένοι, πολύχρωμοι ακτιβιστές, λούμπεν διάφοροι, «αριστεροί», η «πρωτοπορεία». Επιστρατεύτηκε λοιδορία, χλευαστικός, επιθετικός, φασιστικός λόγος εναντίον μας, κλιμακώθηκε μέχρι την ίδια μέρα των εκλογών μέσω twitter.

Για την ταμπακιέρα τίποτα. Ξέχασαν ορισμένοι το αντιμνημονιακό μένος και περάσαμε στην συζήτηση. Η κοινωνία επέλεξε τους καλύτερους διαπραγματευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, εφόσον αυτό ήταν το νέο διακύβευμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ εζυγίσθη με αυτούς ακριβώς τους όρους και ευρέθη ελλιπής. Ελπίζουν οι ψηφοφόροι του σε καλύτερη ρητορική του στο (κοντινό) μέλλον. Το ΚΚΕ και μαζί η Αριστερά που συνειδητοποίησε την συσχέτιση ΕΕ-Μάαστριχτ-Ευρώ-Μνημονίου στήκονται.

Μιας και δεν είχα πιστέψει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΕΛΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μου κάτσει τόσο βαριά η ζωή μου, τώρα που αυτό δεν συνέβει.

Ταύτα και Μένω.
Ορεινός.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν βέβαια κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν χάρηκαν για την πτώση του ΚΚΕ, άλλοι όμως έχουν τρελλή χαρά, και όχι μόνο.Έχουν τρελλή λαχτάρα για την εξουσία.Φαντασιώνονται εαυτούς κυβερνητικά στελέχη με διεθνείς επαφές, συναντήσεις με ισχυρούς,με τους οποίους θ'αλλάξουν την Ευρωπαική πολιτική, προς όφελος των αδύναμων(!).Βεβαίως εκεί στο ΚΚΕ δεν το καταλαβαίνουν και το πληρώνουν με οδυνηρή ήττα.Ελάτε μαζί μας ν'αλλάξουμε το σύστημα , να το εξανθρωπίσουμε,μην το απειλείται με ανατροπές και επαναστάσεις.Απ'τον ίδιο το λαό θα το βρείτε, που το θέλει το σύστημα,αλλά στο πιό light, γι'αυτο ψηφίζει εμάς που του τα λέμε γλυκά, κι'οχι εσάς.Συμβιβαστείτε ρε, όπως οι παλιοί σας σύντροφοι το 91, και σας περιμένουν προνόμια,θέσεις,ονειρεμένη ζωή.
Διατηρώντας το απόλυτο δικαίωμα να μιλώ εξ ονόματος των 277.000 που ψήφισαν το ΚΚΕ,ως φορέα της μοναδικής επαναστατικής ιδεολογίας,ευχαριστώ το Ν. Μπογιόπουλο για το σημερινό του άρθρο, και τα λόγια του ήρωα του Ιονέσκο, που οι περισσότεροι ξεχνούν: «Ενάντια σε όλο τον κόσμο! Θα υπερασπίσω τον εαυτό μου ενάντια σε όλον τον κόσμο δεν θα καθίσω με σταυρωμένα χέρια, θα πολεμήσω. Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος και μέχρι να 'ρθει το τέλος θα παραμείνω άνθρωπος! Οχι δεν θα συνθηκολογήσω! Δεν θα γίνω σαν και σας!».
Alone

Ανώνυμος είπε...

επειδη ημουν στο συνταγμα το παμε ερχοταν για 15 λεπτα και εφευγε.καιοταν ο κοσμος εξαγριωνοταν με αυτη τη κινηση,καποιοι απο το παμε ειχαν το θρασος να λενε απεργοσπαστες τους υπολοιπους σαν να τους ηξεραν εναν-εναν προσωπικα.οι πλατειες σαν ενα πρωτο "δειλο βημα συμμετοχης" εχουν την αξια τους.φυσικα και ειναι ζωντανος οργανισμος το κκε αλλα λογω των μελων του που δινουν και τη ζωη τους για το κομμα τους.πες μου ομως γιατι οι πιο "δοσμενοι" ψηφοφοροι κομματος στην ελλαδα το εγκαταλειπουν ?δε τα ριχνουμε ολα στο κκε.απλως το blog σου βοηθαει στο να συζητιουνται τα "ενδωαριστερα ζητηματα".ευχαριστω για τη φιλοξενια των αποψεων μου.

Ανώνυμος είπε...

και ενα τελευταιο και δε σε κουραζω αλλο.θα ηθελα ενα σχολιο στη κινηση της κανελλη να δωσει συνεντευξη στο κωστοπουλο.αν νιωθεις οτι δε κολλαει με το αρθρο σου και τα υπολοιπα σχολια μην το αναρτησεις.ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

προ συριζαιους το αναγνωσμα ποιανου στρατιγηκη εξηπερετησαται στις δευτερες εκλογες εκβιασαται το κοσμο του κκε για να του παρεται το ψηφο το πηραται και βγηκε ο Κουβελης μετα ο Σαμαρας και μετα ο Βενιζελος και μετα εσεις αντιπολυτευση και μετα εγω ο μαλακας που θα ειμαι καθε μερα στους δρομους γαιτι εσεις εισασταν μαζι με τους χρυσαυγητες στην πλατεια και τ αλλα τα καλοπαιδα που καψαν την Μαρφιν ολοι οι καλη παρεα και το κκε στη γωνια αυτο το εργο το εχω ξαναδη ΕΝΑ ΩΡΑΙΟΣ ΑΝΟΝΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

dhmhtrhs είπε...

Κάποιος ανώνυμος είπε πως το ΚΚΕ δεν είπε τίποτα για τις άμεσες ανάγκες του λαού
Το ΚΚΕ είπε πως μόνο με αγώνες θα λυθούν αυτές κι αυτή είναι η σκληρή αλήθεια.
Και πρακτικά ότι περνούσε απ’ το χέρι του το ‘κανε.
Επεμβάσεις για επανασύνδεση με τη ΔΕΗ όταν κόβανε το ρεύμα, απεργίες όταν απολύονταν κάποιος, τόνοι τρόφιμα κάθε Πέμπτη στην απεργία στην χαλυβουργία, κλπ
Δεν είναι και η αδερφή Τερέζα ρε παιδιά, φτωχοί εργαζόμενοι είμαστε!
O Τσίπρας έταξε κάποια ανακουφιστικά μέτρα και παράλληλα είπε πως θα μείνουμε στην Ευρωζώνη πάση θυσία. Αυτό δεν είναι εκμετάλλευση της εξαθλίωσής μας;
Πώς δηλαδή θα έπαιρνε αυτά τα μέτρα σε συνθήκες έσχατης κρίσης;
Με το που θα έδινε το πρώτο € στον άνεργο, θα του έλεγαν απ’ την Ε.Ε. μην το κάνεις γιατί σε διώχνουμε απ’ την Ευρωζώνη κι απ’ το €. Τότε τι θα υπερίσχυε γι’ αυτόν, το μέτρο ή η πάση θυσία παραμονή;
ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΙΠΕ!
Και πείτε μου πότε στην ιστορία 2ο κόμμα που διεκδικεί στις εκλογές την πρωτιά και την κυβέρνηση, βγήκε πάλι 2ο κι έκανε πανηγυρικές συγκεντρώσεις;!
Πανηγύριζε δλδ που δεν θα σώσει το λαό!
Κι αυτό για το νέο ΕΑΜ που ακούγεται γοητευτικό από πολλούς..
Θα μπορούσε το ΚΚΕ να κάνει στην κατοχή ΕΑΜ με φιλογερμανικά κόμματα;
Κάντε μια σύγκριση με το σήμερα, εφ’ όσον θεωρείτε πως η αιτία του κακού είναι η Ε.Ε. (αν όχι, αφήστε το).
Κι αν γινόταν μια συνεργασία ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ και στο πρώτο φιλολαϊκό μέτρο η Ε.Ε. μας έδιωχνε (γίνεται να κάνουμε τις ύαινες vegetarian ρε παιδιά και μάλιστα σε συνθήκες κραχ;) τι θα συνέβαινε τότε;
Οι του ΣΥΡΙΖΑ θα κατηγορούσαν το ΚΚΕ από δεξιά, αριστερά, μπρος και πίσω με την γνωστή ‘συμπαγή σταθερότητα’ των θέσεών τους κι η κυβέρνηση θα κατέρρεε..
Θα έρχονταν μετά νουδουπασόκ με αυτοδυναμίες να σώσουν την Ελλάδα απ’ την αριστερά!
Πόσα χρόνια πίσω θα πήγαινε το κίνημα τότε;
Παρ’ όλα αυτά το ΚΚΕ έχασε 250.000 ψήφους απ’ τη σάρκα του που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ..
Με το γνωστό δόλωμα της συνεργασίας της αριστεράς.
Είπε κάτι για συνεργασία πάλι ο Τσίπρας μετά τις 18-6 ή εγώ δεν τ’ άκουσα;
Το σάρωθρο δούλεψε καλά..
Και για ευχαριστώ βγαίνουν στελέχη του και λένε πως φταίει το ΚΚΕ που δεν βγήκαν πρώτο κόμμα!
ΕΛΕΟΣ! ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠ’ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΙ ΟΛΑΣ!
Άντε ρε παιδιά να οργανωθούμε να κάνουμε ένα κίνημα της προκοπής, να τελειώνουμε μ’ αυτό το κίνημα της πατάτας..

ShareThis