Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Θα φάνε τα μούτρα τους! -Όλοι το πρωί στο πεδίο του Άρεως και στα Δικαστήρια


Τελικά τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια συγκρούσεων μικρότερης κλίμακας, όπως ήταν φυσικό βάζουν φωτιά με μια κίνηση στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αυτή τη φορά όμως η σύγκρουση δεν είναι ούτε χωρίς ουσία, ο'υτε χωρίς λόγο, ούτε μεταξύ προσώπων. Αυτή τη φορά αντιμέτωποι βρίσκονται από τη μια η κυβέρνηση ως σκληρός εκφραστής των συμφερόντων των μονοπωλίων και της ΕΕ, κι από την άλλη ο εκφραστής της Ανατροπής και της φωνης των εργαζόμενων και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που είναι το ΚΚΕ.
Συνεχίζοντας την επίδειξη πυγμής η κυβέρνηση Σαμαρα, με τις αδύναμες  αλλά χρησιμότατες πλάτες του σοσιαλκάτι ΠΑΣΟΚ και της "Αριστερής" ΔΗΜΑΡ, πέρασε σε άγρια επίθεση κατά του πιο δυναμικού, οργανωμένου και με καθαρό ταξικο προσανατολισμό κομματιού του συνδικαλιστικού κι εργατικού κινήματος. Ξέροντας τι νεες ριπές και ομοβροντίες μέτρων που πρόκειται να εξαπολύσει, και μετρώντας φυσικά την οργή με την οποία φυσιολογικά θα βρεθεί αντιμέτωπη, αλλά και εκτελώντας εντολές και οδηγίες, περνά πρώτη σε μιά άγρια επίθεση ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα με σκοπό να τρομοκρατήσει το λαό και να περιορίσει τις αντιδράσεις του σε ανώδυνα και ελέγξιμα πλαίσια.
Αυτό που έγινε σήμερα με τις 35 προσαγωγές επώνυμων συνδικαλιστικών εκπροσώπων μόνο σε προσχεδιασμένη κίνηση παραπέμπει αφού πραγματική αιτία δεν  υπήρξε. 35 προσαγωγές που γίνονται όλες συλλήψεις(!) δεν έχουμε δει ούτε στις μεγάλες διαδηλώσεις απ' αυτές που λένε πως "κάηκε η Αθήνα". Κι αυτό σε μιά φυσιολογική παράσταση διαμαρτυρίας, που όφειλε να κάνει το συνδικαλιστικό κίνημα, σαν απάντηση στις θρασύτατες και προκλητικές δηλώσεις Βρούτση, ότι οι εργαζόμενοι δεν δικαιούνται τίποτα αφού οι κατακτήσεις τους ήταν αποτέλεσμα πελατειακών λογικών! Μάλιστα το ξύλο που έπεσε στο Υπ.Εργασίας ήταν τόσο άγριο που κανείς δεν το περίμενε, αφού τίποτα δεν έδειχνε ότι μπορούσε να υπάρχει μια τετοια εξέλιξη. Υπάρχει βίντεο που τα μέλη του ΠΑΜΕ έχουν πέσει πάνω από κάποιο λιπόθυμο σύντροφό τους για να δούν αν αναπνέει!

Ειναι λοιπόν μάλλον φανερό ότι η κυβέρνηση είχε προαποφασίσει ότι θα χτυπήσει αλύπητα στην πρώτη ευκαιρία εκείνο τον πολιτικό φορέα που πεντακάθαρα και χωρίς περιστροφές έχει δείξει ότι θα μπει μπροστά και θα υποστηρίξει κάθε δίκαιη διεκδίκηση και διαμαρτυρία χωρίς να υπολογίσει συνέπειες ή πολιτικά κόστη, όπως έκανε πάντα σε όλη την ιστορία των 94 χρόνων του, ακόμη και με θυσίες όποτε χρειάστηκε.
Φαίνεται όμως πως η κυβέρνηση βλέπει το μπόι της πολύ πιο ψηλά από όσο είναι πραγματικά.
Γι αυτό και θα φάει τα μούτρα της χωρίς αμφιβολία. Αν νομίζουν ότι θα φοβίσουν το ΚΚΕ κάνουν βέβαια τεράστιο λάθος. Αν υπάρχει ένα κόμμα γεμάτο αποφασισμένους και δηλωμένους εχθρούς του καπιταλισμού και των πολιτικών του εκπροσώπων, αυτό είναι το ΚΚΕ. Αυτό βέβαια το ξέρουν. Αυτό που δεν ξέρουν όμως, αν και το φοβούνται ή το υποψιάζονται, είναι το τι μπορεί να κάνει το ΚΚΕ, βασισμένο στην εμπειρία του, τη θεωρία του, την πίστη και την αυτοθυσία μελών και φίλων, αλλά και τους βαθιούς δεσμούς που έχει με το λαό και τους εργαζόμενους.
Ενα πράγμα επίσης που δεν έχουν υπολογίσει, ζώντας μακριά από τα προβλήματα του λαού, είναι ότι οι ίδιοι άνθρωποι- οι συντηρητικές μάζες- που ενδεχόμενα επιδοκιμάζουν την "πολιτική πυγμής", θα συνταχθούν σύντομα με το ταξικό εργατικό κίνημα και θα στραφούν αργά ή γρήγορα εναντίον τους, αφού έτσι κι αλλιώς με πυμή ή χωρίς η κυβέρνηση αυτή σαν πιστός υπηρέτης της πλουτοκρατίας τους κλέβει τη ζωή και το μέλλον τους.
Η συνέχεια λοιπόν αναμένεται καυτή, ιδιαίτερα όσο τα μικρά και τυχαία συμβάντα θα πυκνώνουν κάθε μέρα και οι μικρές συγκρούσεις θα συναντιούνται μεταξύ τους αναγνωρίζοντας στα χαρακτηριστικά τους τη βαθύτερη αιτία όλων αυτών που βέβαια δεν είναι τα συντεχνιακά συμφέροντα.
Είναι ο καπιταλισμός ηλίθια κτήνη!

Ενοείται ότι αυριο από τις 8 το πρωί θα είμαστε στο πεδίο του Άρεως. Αυτό που πρέπει να πάρει πρώτα φωτιά είναι η αλληλεγγύη, ειδικά σ' αυτούς που βρίσκονται μπροστά και παλεύουν.


Αφήσαμε για το τέλος τη δήλωση της Αλ.Παπαρήγα έξω από τη ΓΑΔΑ σήμερα το απόγευμα:
"Όταν μια κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να κάνει την παραμικρή υποχώρηση σε ένα λαό που υποφέρει, τότε δεν έχει άλλη λύση πέρα από το ξύλο. Ο λαός όμως έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη και μπορεί να κάνει στην πάντα την κρατική καταστολή. Οσοι κι αν είναι οι μηχανισμοί του κράτους ο λαός είναι πολλαπλάσιος. Γι αυτό να μη φοβηθεί. Να φοβηθεί τα βάσανα που έρχονται κι όχι την καταστολή"

2 σχόλια:

Antonxxx είπε...

εχω την ιδια αισθηση και νομιζω οτι σημερα εκαναν ενα λαθος που κατω απο προυποθεσεις μπορει να αποδειχθει στρατηγικα μοιραιο.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο βλακες τελικά μπορεί να είναι ,έσπασαν τα τσιράκια του βρουτση το γραφείο ,φωτογράφισαν της ζημιές και έδωσαν φωτογραφίες στην δημοσιότητα που αποδεικνύουν ότι μόνο από το ΠΑΜΕ δεν έγιναν οι καταστροφές ,πόσο επικίνδυνα βλακες είναι ?
Αυτοί που δεν είναι ικανοί να στήσουν μια προβοκάτσια είναι ικανοί να σώσουν μια χώρα ?
Μάλλον το σενάριο δεν τους το έδωσαν γραμμένο τα αφεντικά τους οι κεφαλαιοκράτες …

ShareThis