Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Ας κρυφτούν τουλάχιστον


Γιατί κινδυνεύουν οι τράπεζες παρά την αισχρή κερδοσκοπία; Γιατί ανησυχούν για ενδεχόμενη έλλειψη ρευστότητας;
Μήπως γιατί τζογάρουν τα χρήματα που πήραν στις αγορές υποκύπτοντας ενίοτε προ υπερτέρων αντιπάλων;Μήπως γιατί δε βρήκαν τρόπο να ξεφορτώσουν στα ψηλά, η λόγω απληστίας έμειναν μέσα στην αγορά και τώρα χρειάζονται κι αλλο αίμα;Το ότι ενα τεράστιο κομμάτι των πακέτων διάσωσης πήγε στα χρηματιστήρια πάντως είναι γνωστό και βέβαιο.Γι αυτο και η πορεια από τις 1450 στις 2900 μονάδες.Μετά χάλασε το παιχνίδι. Πάμε παρακάτω όμως.
Ειπε η κ.Κατσέλη πως από τα 28 δίς τα 9 πήγαν στην αγορά κρατικών ομολόγων.Δηλαδή πήραν ουσιαστικά άτοκα τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων απο το κράτος( δηλαδή των μισθοσυντήρητων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, και όχι αυτά που οι φίλοι και συμπαίκτες τους στις αγορές, καταθέτουν στις offshore), και αγόρασαν κρατικά ομόλογα π.χ. πρόσφατα με 6,2%, κερδοσκοπώντας εις βάρος αυτών που τους διασώζουν.Τώρα θέλουν κι άλλα μέτρα κατά των δανειοληπτών, και σκληρά μέτρα κατά του λαού που θα πληρώσει το λογαριασμό της διάσωσης.
Και κάποιοι τολμούν να μιλούν για συναίνεση;
Ας ανοίξουν οι λογαριασμοί των 25δις των offshore που φοροδιαφεύγουν με την άδεια του κράτους, και μετά να συζητήσουμε.
Ας επιστραφούν κάποτε στα ταμεία λίγα από τα κλεμμένα από Siemens, Βατοπέδια κλπ.
και μετά να συζητήσουμε.
Ας συλληφθεί κάποτε ένας έστω για δείγμα, έστω και σαν εξιλαστήριο θύμα και μετά ας το ξαναπούν.
Ας φορολογηθούν τα 4.050.000 που εισπράτει ο κ.Προβόπουλος αφορολόγητα μέσω της αυτοτελούς φορολόγησης, και παρόμοια όλοι αυτοί που τρωγοπίνουν γελώντας εις βάρος των φουκαράδων που τους ανέχονται να δίνουν μαθήματα πατριωτισμού , αλληλλεγγύης, και εθνικής ενότητας, και μετά...
Μεχρι τότε όμως ας κρυφτούν τουλάχιστον, γιατί πλέον όλοι όσοι δεν είναι ηλίθιοι, ξέρουν ότι σ'αυτήν την κρίση οι πρωταγωνιστές είναι οι τράπεζες και οι αγορές.Αυτοί έφταιξαν, αυτοί να πληρώσουν! Καμία συναίνεση.Λεφτά υπάρχουν.Και αυτοί είναι οι πρώτοι που ξέρουν που βρίσκονται.Απ' τα χεράκια τους πέρασαν όλα όπου και να έχουν καταλήξει.Σιγά το χάος!Μια γειτονιά είμαστε.
Και κάτι άλλο.Κάποιοι μεγάλοι της δημοσιογραφίας αγχώνονται πολύ για το αν θα υπάρξουν άμεσα μέτρα μετά την διάθεση συναίνεσης ΝΔ, ΛΑΟΣ προς την Κυβέρνηση.Ειναι ευκαιρία φώναζαν!!
Σιγά παιδιά, καρφωνόσαστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis