Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Κατάληψη στο Χρηματιστήριο από το ΠΑΜΕ!


Χαμός!Το ΠΑΜΕ έχει καταλάβει από το πρωί τους χώρους έξω από το ΧΑ στη λεωφόρο Αθηνών, και απειlείται λέει η σημερινή συνεδρίαση.
Δεν άκουσα τους εκπροσωπους του ΠΑΜΕ, αλλά υποθέτω οτι η κινηση είναι συμβολική και προσπαθεί να δείξει την τεράστια ευθύνη των αγορών στην παγκόσμια κρίση ,αλλά και στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εδώ στην Ελλάδα.Το τι βλακείες άκουσα όμως πρωινιάτικα από την τηλεόραση δε λέγεται.Για την κρισιμότητα που εχει το να είναι ανοικτή η αγορά, για το ότι ειναι εδώ το "ανακριτικό" της ΕΕ και θα δουν το πόσο κακά παιδιά είμαστε και θα μας χαλάσουν τη διαγωγή ,το ότι δεν μπορεί μια μειψηφία.... κλπ και πολλά άλλα.
Η γνώμη μου πάντως είναι ότι για πρώτη φορά η διαμαρτυρία στρέφεται προς τη σωστή κατεύθυνση που είναι οι αγορές χρήματος.Εκεί βρίσκεται ο πυρήνας του κακού αυτή τη στιγμή, και απο εκεί μέσω εντελώς νόμιμων αλλά αδιαφανων τρόπων, κάνουν εφόδους οι ελίτ του χρήματος κατά των οικονομιών και απειλούν με κατάρρευση τους πάντες.
Και για όλα αυτά δεν αξίζει ούτε μια τυπική,συμβολική διαμαρτυρία;Τόσο σκλάβοι, φοβισμένοι και υποτελείς;
Οσο για τις μειοψηφίες...
Η κίνηση της ιστορίας προς τα μπρος και το διαρκώς καινούργιο ,και ότι καλό έχει γίνει σ'αυτό τον κόσμο ξεκινούσε πάντα σαν όραμα κάποιας μειοψηφίας πριν γίνει καθολικό αίτημα.Και αυτή τη στιγμή οι αγορές είναι το φίδι που κρύβουμε στον κόρφο μας.

ΥΓ.Βέβαια αν θέλουν να γίνει η συνεδρίαση, θα γίνει.Η εποχή της Σοφοκλέους έχει περάσει και η συνεδρίαση δεν γίνεται σε ένα σημείο ,αλλά στα γραφεία και τα dealing rooms των χρηματιστηριακών εταιρειών.Οσο για τους εμπλεκόμενους , δεν θα χαθεί ο κόσμος ακόμα κι αν μείνει κλειστή η αγορά.Σιγά την αγορά!Και μεταξύ μας , όσο λιγώτερο ασχολείσθε τόσο καλύτερα.
Οι μόνοι που θα στεναχωρηθούν είναι οι σημερινοί κερδοσκόποι, και οι τζογαδόροι που δεν θα έχουν ασχολία.Ε, σήμερα ας παίξουν στοίχημα..
(Kάντe κλικ στη γελοιογραφία ,ειναι καλή)

4 σχόλια:

Ηλίας είπε...

Mήπως τόσα χρόνια που δούλευε είδαμε τίποτα καλό;
Μπουρλότο θέλει το "πούστικο"

Γιώργος Σαρρής είπε...

Σωστός ο παίκτης.Το χρηματιστήριο πουλήθηκε σαν εργαλείο ανακατανομής,αλλά δεν μας ξεκαθάρισαν υπέρ ποιών.Τώρα πια που μάθαμε ειναι πια αργά για την τσέπη μας.

Ηλίας είπε...

Στο μέλλον θα κοροιδέψουν άλλους πάλι.

Unknown είπε...

Ωραίο! Συμφωνώ απόλυτα ότι η διαμαρτυρία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση!

Πάλι καλά που τα γράφεις εδώ! Έχω καταλήξει να ενημερώνομαι για τα ελληνικά πεπραγμένα αποκλειστικά από το blog σου!

ShareThis