Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ετσι βγαίνουν οι δημοσκοπήσεις

Πολύ καλό και διαφωτιστικό άρθρο από το blog σκέψεις -περισκέψεις.
"Δείτε ποια μέτρα θεωρει σωστά η πλειονότητα και ποια απορρίπτει.
Κατα τ άλλα ειναι έτοιμη,τάχαμου,να υποστεί προσωπικές θυσίες.Θυσίες ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ εννοει.Γι αυτό λέω.Στις δημοσκοπήσεις το θέμα ειναι ΠΩΣ τιθενται τα ερωτήματα.
Θετεις συγκεκριμένα ερωτήματα;Παίρνεις συγκεκριμένες απαντήσεις.
Η πλειοψηφία των πολιτών που απαντά στην έρευνα εκτιμά ότι μάλλον/σίγουρα δεν αρκούν τα μέτρα που ελήφθησαν και χρειάζονται επιπλέον (53%), θεωρεί δε ότι όσα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση ήταν μάλλον/σίγουρα κοινωνικά άδικα (64,3%).
Το 58,7 % δηλώνει πρόθυμο να υποστεί θυσίες ώστε η χώρα να ανακάμψει, και θεωρεί ότι μάλλον/σίγουρα η χώρα δεν αντέχει απεργίες!
Την εντονότερη διαφωνία σε φημολογούμενα μέτρα συγκεντρώνουν οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό με μείωση των συντάξεων (87,4%), η κατάργηση του 14ου μισθού (86,4% στον ιδιωτικό τομέα, 75,4% στο δημόσιο), η επιβολή φόρου στην ενέργεια της ΔΕΗ κ.λπ. (75,8%) και η νέα αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα (78,4%).
Τα μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής συγκεντρώνουν η περαιτέρω περικοπή των λειτουργικών δαπανών στο δημόσιο τομέα (75,1%), ο φόρος πολυτελείας (70,3%), η νέα αύξηση του ΕΦΚ σε οινοπνευματώδη και τσιγάρα (69,6%) αλλά και η άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων (64,4%).
Οι εκτός δημοσίου σου λένε πάρτα απ τους δημοσιους.Α,και απ το φορο στα ειδη πολυτελείας.Δε με αφορούν σου λέει.Αλλά μη μου πειράξεις σύνταξη,14 μισθό,μη μου κάνεις αύξηση στη ΔΕΗ,μη μου αυξήσεις τα καύσιμα.Τόσο απλό.
Για να ξέρουμε τι έρχεται και κατά πόσον ο λαός είναι έτοιμος,λέει για θυσίες.Θυσίες ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ εννοεί βρεεε."

Αυτό που είναι ολοφάνερο συμπληρώνω εγώ, είναι οτι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δεν συμφωνούν μεταξύ τους.Δεν γίνεται να είσαι πρόθυμος να υποστείς θυσίες και να διαφωνείς με 75%-90% σε όλα τα βασικά σκληρά μέτρα.Αλλη μια καραμπινάτη περίπτωση σικέ δημοσκόπησης με στόχο την διαμόρφωση της κοινής γνώμης.
Γι αυτό απλά μην τους πιστεύεις, σε ότι κι αν σου λένε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis