Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Ανθρωποι στη θάλασσα...


''Το θρήσκευμα, η φυλή, η γλώσσα δεν δύνανται να θεωρηθούν ως βέβαιαι ενδείξεις εθνικότητας. Ο μοναδικός αλάνθαστος παράγων είναι η εσκεμμένη θέλησις των ατόμων, όπως καθορίσουν την τύχη των και αποφασίσουν εις ποίαν εθνικήν οικογένεια επιθυμούν να ανήκουν'' Ελ. Βενιζέλος

Ξεχασμένα λόγια που τώρα πια και σε καιρό κρίσης δεν "εξυπηρετούν" και πιο πολύ δεν πουλάνε στην αγορά του λαϊκισμού και της απανθρωπιάς.Για να μην νομίζει κανείς ότι όλη η υποστήριξη πρός τους ξένους είναι εφεύρεση των κομμουνιστών και των αντιεξουσιαστών.
Δεν είναι λαθραίοι, μαύροι, κακοποιοί, βρωμεροί η οτιδήποτε άλλο.Είναι άνθρωποι πρώτα απ' όλα.Από κει και μετά να αρχίσουμε τη συζήτηση.

Και μόλις 2 μέρες πριν, όταν άλλη μια βάρκα βούλιαξε, κι η παγωμένη θάλασσα κατάπιε άλλα 8 κορμιά απελπισμένων σκούρων μεν, ανθρώπων δε, ίσως κάποια δελτία να αφιέρωσαν 30-40 δευτερόλεπτα από τον "πολύτιμο" τηλεοπτικό τους χρόνο. Οι περισσότεροι ούτε καν αυτό.
Αυτή τη φορά ήταν μάλλον Παλαιστίνιοι, ίσως από αυτούς που κρατούν φυλακισμένους οι Ισραηλινοί στην αποκλεισμένη λωρίδα της Γάζας.Ανάμεσά τους ένα ανήλικο κοριτσάκι.

Υ.Γ.Η ΝΕΤ πάντως είχε ρεπορτάζ έστω 2 λεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis