Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Για πόσο ηλίθιους μας περνάνε;


Αρχίζει λοιπόν η νέα πλύση εγκεφάλου με τις δημοσκοπήσεις.Εκανε λέει το Βήμα δημοσκόπηση που έδειξε ότι το 64% είναι υπέρ σκληρών μέτρων.Δηλαδή ο λαός που βαδίζει προς το "χώμα η τη φυλακή" είπε να πάρουν σκληρά μέτρα εναντίον του!Αυτό λέει η δημοσκόπηση;Ητοι δέχεται ότι έφταιξε κι αυτός για την κρίση και διατίθεται με γεναιότητα να πληρώσει;Καλά ρε παιδιά,αυτά δεν τολμάει ούτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να τα πεί, και τα είπε ο λαός;Ο Γιώργος παραδέχτηκε οτι δεν είναι δυνατόν να πληρώσει ο λαός το λογαριασμό που στο κάτω-κάτω δεν έφταιξε.
Αλλά τότε το Βήμα έτρεξε αμέσως και ρώτησε τον ίδιο το λαό!Και ο λαός είπε "Σε παρακαλώ ,ούτε να το σκεφτεί κανεις να βάλει χέρι στην τσέπη!Το λογαριασμό εμείς!Τέλος" Για μια περηφάνεια ζούμε.Τι στο καλό;
"Οι πολίτες θεωρούν αναγκαίες τις ρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο κ. Γ. Παπανδρέου..." λέει ο αρθρογράφος!"Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση δήλωσαν επίσης ότι συμφωνούν σε όλα τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός,με εξαίρεση δύο..." γράφει με bold(έντονα γράμματα) αλλά δεν λέει ποια δύο.Το λέει πιο κάτω στα ψιλά..
Στο ίδιο μήκος κύματος το Εθνος, που αναπαράγει την δημοσκόπηση, γράφει πάνω πάνω."Αναγκαίες τις ρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, θεωρούν οι πολίτες..." κλπ, ενω μετά τη μέση αναφέρει τα συγκεκριμένα στοιχεία
Τώρα πως γίνεται 64% να είναι υπέρ των σκληρών μέτρων και 60,5% κατά της αύξησης της τιμής της βενζίνης, πέστε μου εσείς.Το 64% υπέρ σκληρών μέτρων και το 51% κατά της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης,όποιος το βρεί ας μου το εξηγήσει.Αλήθεια για πόσο ηλίθιους μας περνάνε;Η γιατί δεν λένε καθαρά πως ο λαός ζήτησε σκληρά μέτρα κατά της πλουτοκρατίας ,που είναι και η μόνη αλήθεια της δημοσκόπησης;Πχ 93% ζήτησε σκληρή φορολογία στις offshore!!!Aυτό όμως δεν θα το ακούσουμε πουθενά στα σίγουρα!
Βέβαια ο στόχος είναι προφανής.Οποιος αντιδρά (βλέπε απεργία της Τετάρτης κ.α)θα είναι κατευθυνόμενη μειοψηφία απο τη συνήθη ύποπτη αριστερά, και θα κατακεραυνώνεται η θα χλευάζεται αναλόγως.Γιατί αν δεν πληρώσει το λογαριασμό ο κοσμάκης πρέπει κάποιος άλλος να βάλει το χέρι στην τσέπη.Κι εκεί είναι το πρόβλημα.
Υ.Γ.Παρακαλώ διαβάστε μόνοι σας τα στοιχεία της δημοσκόπησης, χωρίς μεταφράσεις "ειδικών".Βλάπτουν σοβαρά την υγεία

2 σχόλια:

Kirki είπε...

Μα γιατί το λες Γιώργο;Εγώ πάντως όπου κυκλοφορώ βλέπω έναν άπλετο ενθουσιασμό.Ακούω κόσμο να φωνάζει.Τι ωραία μέτρα!Φέρτε μου κι άλλα!Θέλω κι άλλα!
Α,και κάτι άσχετο αλλά θέλω να στο πώ.Ξέρεις πόσες φορές με συντρόφεψε,πόσες φορές χόρεψα την αγάπη του καλοκαιριού;Ακόμη και σήμερα μετά από τόσες ακροάσεις,παραμένει ένα απ τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια.Και το είπες υπέροχα.Σορρυ αλλά ήθελα να στο πώ-)

Γιώργος Σαρρής είπε...

Σ΄ευχαριστώ.Αλλά κι εγώ ξέρεις πόσες υπέροχες ώρες έχω περάσει στο κανάλι σου στο youtube (το kirkh70 ),ακούγοντας την Κατερίνα Γώγου, η το Ρίτσο, η τον Κατράκη να απαγγέλλει Λόρκα...Αυτός ο σταθμός είναι η πιό καλή ίσως και πιό χρήσιμη όψη του youtube.Κάποια στιγμή θα κάνω ένα ωραίο post γι αυτό.Να είσαι καλά, και χαιρομαι που περνάς από εδώ.

ShareThis