Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Το video απο τα σημερινά συλλαλητήρια στην Αθήνα

Οτι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε στους δρόμους όλης της Ελλάδας και πιο πολύ της Αθήνας.
100.000 λαού και μέ όλα τα μεταφορικά μέσα να απεργούν, τα είπαν καλά!Πόσο κόσμο θα είχε σήμερα στην Αθήνα αν μονο το μετρό δεν απεργουσε;

Τα μέτρα αυτά ειναι φανερό πως δεν έχουν πια υποστηρικτές.Κι όποιος δεν το καταλάβει, θα το πληρώσει ακριβά και για πάντα.Θυμόσαστε εκείνο το χρονοντούλαπο της ιστορίας;Ανοίγει κι έχει κάτι θέσεις κενές.Οσο για τη δική μας θέση την ξέρουμε.Είναι εκεί έξω...
Δείτε το βίντεο(Ευχαριστώ απο την καρδιά μου, τη μικρή ομάδα που βοήθησε σήμερα, να δούμε τι έγινε στην Αθήνα)

9 σχόλια:

Γιώργος Σαρρής είπε...

Μεγάλε ανώνυμε εαμβ, ότι είναι εκτός θέματος δεν παίζει εδώ.Αν έχεις πρόβλημα μίσους ενάντια σε αριστερούς οποιασδήποτε απόχρωσης δεν είσαι ευπρόσδεκτος στην παρέα.Τέτοια σχόλια θα σβήνονται.Αυτό το μπλογκ αν θέλει κάτι να προσφέρει ειναι στην ενότητα της αριστεράς .ΤΕΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Πρώην σύντροφοι, θλιβομαι για την καταντια της Αριστεράς!!Εχω φύγη απο το κομμα εδω και χρόνια και τα βλέπω ποιο καθαρα πλέον!! Σας αρεσει αυτή η εικόνα του ΠΑΜΕ?? Τι στρατηγική έχει? Τι σκοπευει? Πέρα απο καμνια κατάληψη και πεζοδρομιακή γυμναστικη, μετα τι??
Πιστεύετε οτι χωρίς συμμετοχή σε προγραμμα εξουσιας μπορει να επειρεαση κατι?? Αντε και εκανες και 2 και 3 και 5 απεργίες, μετά τι?? Πως θα δανιστεί η Ελλαδα?? Θα κυρίξουμε πτώχευση?? ειτε το θέλουμε ειτε δεν το θέλουμε ειμαστε σε μια οικονομία παγκοσμειοποιημένη, αρα παιζουμε με ορους αγορας!! Αυριο το πρωι, αν δεν πληρωθουν μισθοι και συνταξεις τι προταση έχει το ΚΚΕ??
Μην παμε στην λαικιστικη βλακεια να πληρωση η πλουτοκρατεια, αλλα για να πληρώση έστω η πλουτοκρατεια, πρεπει να συμετεχεις στην διαμορφωση κυβερνητικης προτασης, δεν γινεται απέξω!!Εκεί πασχει η Αριστερα με όλα τα συνδρο μα της, δηλαδη αδιεξοδο!!Δεν λέω χρειαζονται οι διαδηλώσεις,αλλά το σπρεντ, πως κατεβαινει που επειρεαζει την συνταξη του πατερα μου??η τους μησθους των υπαλληλων, που αν χτυπιση πτώχευση το κρατος αυτός και αυτοίτελειωσαν?? Συντροφοι, το πρόβλημα ειναι πολυσυνθετο και δυστηχώς η Αριστερά ειναι στο απεξω!!Τι προτείνει η Αριστερα απεναντι σ'αυτά τα μέτρα? Αδικα? χαίρω πολυ, μα και ο ιδιος ο Παπανδρέου το ίδιο λέει, είναι αδικα!!
Εμενα ομως με ενδιαφέρει τι λέει η αριστερα και μαλιστα κατακερματισμενη σε δουβλετια!!
Εκτός απο πορείες και πεζοδρομεια και καταλιψεις, τι αλλο λεει ο χωρος? Τίποτα-τιποτα και παλι τίποτα!! Αρα κατσε στο 7% και μια χαρα!! Μήπως τελικα, αυτο θέλει κατα βάθος?? Διαμαρτηρία χωρίς κόστος και καλά να κρατήσουμε το μαγαζί!!Ναι, αλλα καποια στιγμή ετσι θα κλείση!! Το απευχομαι αλλα εκεί παει!! Εγώ θέλω αριστερά ενωμένη και με κυβερνητική πρόταση!! Τέρμα τα αστεία, δεν χωράμε σε μια αριστερα μονο διαμαρτηρίας και μηζέριας!!
Προβληματιστειτε και θα δείτε οτι εχω δικαιο!!

Ανώνυμος είπε...

Δέν πείθουμε συντροφοι!! Σε ένα λεκανοπέδιο των 5 εκατ, δεν ειναι διαδληλωση τα 25 η 50 χιλιάδες ατομα!! Συμφωνω με τον προηγούμενο, δεν εχει στρατηγική η Αριστερα!!
Δεν λύνετε το πρόβλημα μόνο με διαδηλώσεις!! Ηρθε η ώρα για κυβερνητική πρόταση ολης της Αριστεράς και ενοώ ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ και ναι, και μεγαλο τμήμα του ΠΑΣΟΚ για να γίνεις πλειοψηφικο ρεύμα!!
Αυτο προυποθέτει άλλη στρατηγικη και αλλες ηγεσίες, αυτή είναι η αλήθεια!! Είστε ευχαρηστημένοι ετσι όπως ειναι σημερα?? Τι εκπροσωπεί η Αριστερα? Κόμμα διαμαρηρίας?? Τι εμπνέι?? Τι κάνει το ΠΑΜΕ εκτός απο καποιες καταλήψεις και συγκεντρώσεις διαμαρτηρίας?? Αυτός ειναι ο σκοπός της Αριστεράς?? Τι στρατηγική έχουμε εποτέλους για την αναπτυξη τησ Ελλαδσς?? Ειμαι πολυ προβληματισμένος και πραγματικά κουράστηκα και δεν συμμετέχω πλέον σε τέτοιες πρακτικές!! Θα αναπτύξη κυβερνητική πρόταση η Αριστερά?? Αυτο ειναι το ζητούμενο! Απέξω δεν αλλάζεισ τίποτα!!

Γιώργος Σαρρής είπε...

Αριστερά με κυβερνητική πρόταση διαχείρισης του καπιταλισμού δεν υπάρχει.Δες τι έγινε στην Ιταλία που το ΚΚΙ εξαφανίστηκε κάνοντας μάγκα τον Μπερλουσκόνι.Η αριστερά μόνο σαν δύναμη ανατροπής έχει λογο ύπαρξης.Οσο για τα σπρέντς φίλε που τα ξέρεις ολα, αστο , έιναι μια θλιβερή ιστορία.Και πάντως δεν πέφτουν με παρακάλια.Το να παιζεις με όρους αγοράς είναι πάλι μια άλλη λυπημένη ιστορία.Ο τζογαδόρος με τα δις και ο φτωχός απένταρος δεν παίζουν σε καμμια περίπτωση στο ίδιο τραπέζι.Οι αγορές αυτή τη στιγμή παίζουν 10 φορές το παγκόσμιο ΑΕΠ(!) κατ εντολήν αυτών που στο τέλος δεν θα αφήσουν λέπι σε κανένα κράτος.Η αριστερά δεν γίνεται να το δέχεται αυτο.Δες την Ισλανδία που 3 τράπεζες έχασαν 2-3 ΑΕΠ στις ΑΓΟΡΕΣ.
"πΩς ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΊ Η ΕΛΛΑΔΑ"
Δηλαδή τώρα δανείζεται;Με 6,5%;Στα 55 δις που θέλουμε φέτος πληρώνουμε 8 δις τόκους πιο πολύ απο την Ισπανία που δανείζεται με 3%!!Αυτό εσύ το λές δανεισμό;ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΛ. 2 ΠΑΚΕΤΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ!ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 2,5 ΕΥΡΩ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ 40% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΜΑΣ; ΕΧΕΙΣ ΤΡΕΛΑΘΕΙ;
Θέλουν να μας βουλιάξουν σιγα σιγά και να πάρουν ότι πλούτο, εταιρεία κρατική(ΟΤΕ, ευδαπκλπ), πορους κ.α.και μείς να υποχωρούμε λίγο λιγο, μέχρι που;Για σκέψου.Εδω λοιπόν τους λές στοπ.Ας βουλιαξουμε εδω και τώρα όλοι μαζί.ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΟΣΟ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ.Ο καπιταλισμός είναι σε τρομερά δύσκολη θέση και μη ζητάς απο την αριστερά να τον βγάλει απο κεί πατώντας πάνω σε πτώματα φτωχών ανθρώπων που δεν έχουν τίποτα άλλο πια να δώσουν.
Το ότι έχεις εσυ και μπορείς να δώσεις παραπάνω δεν παει να πει οτι μπορούν όλοι.Αλλος δεν έχει προταση λοιπόν κι οχι η αριστερά.Στη ΓΕΡΜΑΝΊΑ η Μέρκελ έβαλε χάκερς να ξετρυπώσουν φοροφυγάδες που είναι και λιγ΄τεροι απ ότι εδώ!Εδώ ειναι ταμπού;Και γελοίο συνθημα "να πληρώσει η πλουτοκρατία" και το ειρωνεύεσαι;Ομως δυστυχώς τα λεφτά για να εκλέγονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα έχει πληρώσει η πλουτοκρατία, γι αυτό και δεν την αγγίζει κανείς.ΤΑ 7 δις που φοροδιαφεύγουν λόγω offshore και ο μη αποδιδόμενος αλλά πληρωμένος ΦΠΑ που είναι άλλα τόσα περίπου, δεν είναι σοβαρό ζήτημα επειδή το προτείνει η αριστερά; Για σκέψου;Δεν σε πειράζουν όλα αυτά; Ο ίδιος ο Γιώργος τα έλεγε, τώρα τι έγινε;Οπως βλέπεις λοιπόν αλλού είναι η κατάντια κι οχι στην αριστερά.Ας κόψουμε λίγο την πολλή tv και τους πλούσιους μέντορές μας που η δουλειά τους είναι να τα λένε ωραία κι ας σκεφτούμε μόνοι μας για μας!Φιλικά και καλοπροαίρετα πάντα.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Η προταση της αριστεράς που λές για ενα μέτωπο προοδευτικό έχει νόημα αν είναι με στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού.Και ας μη φαίνεται βαρύ κι ασήκωτο γιατί σύντομα θα το λενε κι οι γιαγιάδες στα καφενεία και στις λαικές.Ειναι απλό.Αυτο το σύστημα τέλειωσε.Ας σκεφτούμε κατι άλλο πριν τελειώσει κι εμας μαζί.
Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα στη γραμμη των αριστερών κομμάτων.ΑΛΛΆ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΜΌΝΟΙ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΌΤΗΤΑ ΤΗς ΜΑΧΗς ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ
Και μη λες κουραστηκα φίλε μου.Σήκω και παμε να βρούμε την άκρη μαζί.Ετσι κι αλλιώς δεν ειναι επιλογή μας.Θα αναγκαστουμε απο τα πράγματα να το κάνουμε,Και πιστεύω κι εσύ όπως κι εγώ δεν έχεις διάθεση να αφήσεις σε άλλους να αποφασίσουν για σένα.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Και κατι άλλο.Αφού λέγονται τόσο ενδιαφέροντα πράγματα, γιατί η ανωνυμία; Κάντε ένα προφίλ να συνεννοούμαστε καλύτερα

ippoliti_ippoliti είπε...

Καλησπέρα.Είδα το βίντεο από το blog της cynical και μπήκα. Σε πολλά θα συμφωνήσω για το τι παλεύουμε. Ευελπιστώ μόνο σε μία ενιαία Αριστερά έστω σε επίπεδο κινήματος.
Καλό σας βράδυ

Ηλίας είπε...

Γιώργο μια χαρά τα λες,γράψε κι'αλλα τα έχουμε ανάγκη.

Kirki είπε...

Τα λέει τέλεια και αποστομωτικά.

ShareThis