Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Τίποτα δεν τελειωσε-Βίντεο των συλλαλητηρίων.



Για να πω την αλήθεια σήμερα κατέβηκα στο κέντρο με πολύ χαμηλές προσδοκίες.Η για να είμαι ακόμη περισσότερο ειλικρινής κατέβηκα σίγουρος οτι θα απογοητευθώ.Είμαστε σχεδόν στα μέσα Ιουλίου ενώ και πάλι το σωματείο οδηγών του ΜΕΤΡΟ(απ ότι μου είπαν) επέμεινε σε 24ωρη απεργία και όχι στάσεις εργασίας έτσι ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κατέβει στο συλλαλητήριο.
Τελικά δεν απογοητεύτηκα καθόλου.Οι δρόμοι παραμένουν καυτοί παρά τα προβλήματα που υπάρχουν.Και τα 2 συλλαλητήρια-πορείες ήταν πολύ μαζικά και το αποδεικνύει και το σχετικό βιντεάκι που ανεβάζω.
Και ξαναλέω και θα το λέω συνέχεια πως αν είχαμε κοινές συγκεντρώσεις-πορειες σίγουρα δεν θα είχαμε άθροισμα αλλά πολλαπλασιασμό των συγκεντρωμένων.
Και είμαι ακομα πιο βέβαιος πως τα μέτρα και η απαξίωση και το γδάρσιμο της ζωής μας δεν πρόκειται να περάσουν.Ευτυχώς υπάρχουν χιλιάδες αποφασισμένοι και πολλοί περισσότεροι που απλά δεν έχουν κάνει ακόμα τα πρώτα κρίσιμα βήματα.Ισως μάλιστα πολλοί από αυτούς να ανήκουν στο μαχητικότερο κομμάτι του λαού που θα κρίνει τελικά και τον πόλεμο.

Και κάτι ακόμη.Δεν θα βαρεθούν επιτέλους καποια "σοβαρά και μεγάλα" sites τις "φτιαγμένες φωτογραφίες που δείχνουν άδειους δρόμους;Και λίγο τσίπα δεν βλάπτει...
Eυτυχώς είμασταν εκεί και είδαμε με τα μάτια μας.Ακολουθεί σχετικό βίντεο*



*Στο βίντεο φαίνεται ο κόσμος που είναι συγκεντρωμένος στο Σύνταγμα μπροστά στη Βουλή όταν το τελευταίο κμμάτι της πορείας απο την Πλ.Κλαυθμώνος(ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.) ανεβαίνει μροστά απ΄τη Μεγ.Βρεττανία προς την πλατεία.Ακολουθεί το ΠΑΜΕ που έρχεται από Ομόνοια.Το ΠΑΜΕ πέρασε από την Φιλλελήνων και έφυγε προς την Συγγρού χωρίς να μπεί σην πλατεία μπροστα στη Βουλή.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ;;ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΝΗ...ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΣΟΠΑΝΩΝ;;ΚΑΙ ΕΝ ΤΟΙΑΥΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,ΧΟΛΕΡΑ;;ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ;;

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που συνεχίζεις να είσαι αισιόδοξος γιατί εγώ σήμερα που κηδέψαμε ό,τι είχε απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση και δεν είδα να βουλιάζει η Αθήνα τουλάχιστον, απογοητεύτηκα...Όλοι λένε "κάτσε και θα δεις το Σεπτέμβρη τι έχει να γίνει...". Κι εγώ σκέφτομαι ότι τότε θα είναι ήδη πολύ αργά για όλα. Οι εργατοπατέρες που συνηγόρησαν να οδηγηθούν τα πράγματα ως εδώ είχαν και μούτρα να παρευρίσκονται!!! Το ΠΑΜΕ πέρασε για άλλη μια φορά από κάτω και συνέχισε στη... Συγγρού- είναι για γέλια αν δεν είναι για κλάματα. Η μόνιμη ερωτο-απάντησή τους είναι " τι με τον Παναγόπουλο;" Δεν ήταν ο Παναγόπουλος έξω από τη Βουλή. Η ΓΕΣΕΕ και τα παρακλάδια προχώρησε στην Πανεπιστημίου και έμειναν τα σωματεία μέχρι το μεσημέρι έξω από την Βουλή...
Την άλλη φορά το ΠΑΜΕ είχε πάει στην Πειραιώς, τώρα πήγε στη Συγγρού, η επόμενη πορεία πού θα είναι, στη Βουλιαγμένης;
Πολιτικός αυτισμός και ιδρυματοποίηση, λέγεται αυτό, αλλά αυτοί σίγουρα ξέρουν καλύτερα.
Εμείς οι υπόλοιποι μένουμε στο συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων και συνυπογράφουμε την έκκληση για διάλογο και κοινή δράση.
Hasta la victoria siempre!

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα είχε για τα δεδομένα πολύ κόσμο, τουλάχιστον στην πορεία του ΠΑΜΕ που ήμουν. Μην ξεχνάμε την ημερομηνία και το ότι δεν είχε ΜΜΜ. Δεν έχω και καμιά φοβερή αισιοδοξία για το φθινόπωρο βέβαια, γιατί δυστυχώς βλέπω μεγάλη αδιαφορία και απογοήτευση. Τώρα για το που πάει η πορεία κλπ, όχι ότι έχει σημασία αλλά γιατί σήμερα τα πρωτοβάθμια άλλαξαν τόπο συγκέντρωσης και πήγαν στα Προπύλαια? Μήπως επειδή η ΓΣΕΕ ήταν Κλαυθμώνος? Γιατί αν είναι να συζητάμε για γεωγραφία να τα λέμε όλα. Το θέμα είναι ότι το Μάιο ο κόσμος κατέβηκε μαζικότατα αλλά η ίδια κατάσταση επικρατούσε όσον αφορά την ενότητα ή μη του κινήματος, αλλού είναι τα θέματα δυστυχώς...

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα.Παιδιά δεν ξέρω τι λέτε, εκείνο που ξέρω είναι εγώ που κατεβαίνω με το ΠΑΜΕ,τι με το ΠΑΜΕ με το ΚΚΕ δηλαδή,είναι ότι όχι μόνον δεν έχω καμιά διαφορά με τους εργαζόμενους του απάνω δρόμου,αλλά θεωρώ,ότι έιναι απαίτηση των καιρών να συμπορευτούμε, με μίνιμουμ συμφωνίες και όχι να παρουσιάζουμε την εικόνα των σημερινών αλλά και των προηγούμενων συγκεντρώσεων. Κατακερματισμένοι σε ομάδες.Στο τέλος τέλος αν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε και εκφράζουμε το πρωτοπόρο κομμάτι της εργατικής τάξης,ότι είμαστε ο πολιτικός της φορέας,τότε πέφτει και στις πλατες μας η ιστορική ευθύνη για την μετατροπή του ενστικτου της εργατικής τάξης σε εργατική συνείδηση.Πότε θα συναντιθούμε με όλους τους εργαζόμενους και που,αν όχι στο πεζοδρόμιο και στους καθημεριούς αγώνες.'Εχω την αίσθηση ότι σε λίγο καιρό οι εργαζόμενοι θα συνειδητοποιούν και θα μας χρεώνουν αυτήν την ευθύνη γυρίζοντάς μας τις πλάτες.Ας πιέσουμε με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο προς αυτήν την κατεύθυνση της συμπόρευσης.

ένας στρατολάτης είπε...

Γιώργο μου αρέσει που είσαι αισιόδοξος, εγώ δεν είμαι καθόλου. Η αποφασιστικότητα ξέμεινε σε καμια δεκαριά χιλιάδες, οι άλλοι κουράστηκαν πριν ακόμα κάνουν δυο βήματα.
Εμείς πάντως συναντηθήκαμε στο δρόμο, όχι όμως στις εκτιμήσεις μας. Εγώ είδα μια ισχνότατη συγκέντρωση ΓΣΕΕ-πρωτοβάθμιων-εξωκοινοβουλευτικών και μια όχι ικανοποιητική για τα δεδομένα του ΠΑΜΕ.
Κι όσον αφορά στην ενότητα, τι να πω; Εγώ πάντα πάω και στις δύο συγκεντρώσεις αλλά αδυνατώ να καταλάβω πως τα πρωτοβάθμια και οι εξωκοινοβουλευτικοί συμπορεύονται με τα πουλημένα τομάρια της ΓΣΕΕ, κι ας τό'χω κάνει δυο-τρεις φορές μαζί τους. Φαίνεται ότι μεγαλύτερη φαγούρα έχουν με το ΠΑΜΕ και αυτό είναι κάτι που δεν το αξιολογώ γιατί πιθανόν να έχουν σοβαρότερους λόγους από το σε ποια γωνία στρίβει ή δε στρίβει το ΠΑΜΕ.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Η κοινή δράση ειναι παραπάνω από απαραίτητη και πρέπει με κάθε τροπο να επιτευχθεί.Ξέρω με βεβαιότητα ότι πάρα πολλοί μέσα στο ΚΚΕ δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι κάθε φορά που καποια παράξενη απόφαση στέλνει την πορεια κάπου αλλού απο΄εκεί που είναι αυτονόήτο ότι θα έπρεπε να πάει.Το να ανακαλύπτονται καθε φορά "σοβαροί" λόγοι που δεν μπορεί αυτό να γίνει προσωπικά δεν με πείθει και αυτό δεν είναι καθόλου πολεμικη προς το ΚΚΕ.Αν θέλουν θα βρούν τρόπους συννενόησης θα τους βρούν.Αν δεν θέλουν πρέπει να τους πιέσουμε ΟΛΟΥΣ.Γιατί η ευθύνη ποτε δεν είναι μόνο στη μια πλευρά. Η κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι αποτέλεσμα διαδικασιών για τις οποίες όλοι έχουν μικρή η μεγαλύτερη ευθύνη.Αυτό όμως είναι απόλυτα σε δευτερη μοίρα τώρα.Η πολυδιάσπαση απογοητεύει τον κόσμο.Αυτό είναι σιγουρο κι όποιος ενδιαφέρεται ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΑΛΛΙΩς ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Aκόμη και για λόγους σοβαρότερης περιφρούρησης των διαδηλώσεων που ειναι σίγουρα αναγκαία-δεν μιλάω για υστερίες- το ΠΑΜΕ πρέπει να είναι μαζί με όλους τους άλλους.Τι σημασία έχει το που θα γίνε η προβοκάτσια;Τα γεγονότα στις 5 ΜΑΗ επηρρέασαν όλο το κίνημα και μούδιασαν ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου.
Επίσης μου φαίνεται παράλογο να επιδιώκει κανείς την πόρτα με πόρτα πολιτική ζύμωση και να μην επιδιώκει να βρίσκεται ανάμεσα στους πολλούς που ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ.Ειναι δυνατόν κάποιοι να αποκαλούνται "δήθεν ανένταχτοι".Δεν ξέρουν ότι το τεράστιο κομμάτι που διαδήλωσε στις 5 ΜΑΗ πχ. δεν είναι ικανοποιημένο από κανέναν απόλυτα χωρίς απαραίτητα να τους βρίζει;Εγώ πάντως είμαι άνας από αυτούς.Αναγνωρίζω την αναγκαιότητα και την προσφορά τους αλλά όχι και την παντογνωσία τους.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γιώργο αυτό που ακούω πολλούς να αναμασάνε ''απο Σεπτέμβρη,θα γίνει τούτο,θα γίνει το άλλο'',μου θυμίζει το ''απο Δευτέρα δίαιτα''που λέμε.Έχουν περάει 500 Δευτέρες και δίαιτα δεν ξεκίνησα ακόμα.
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΓΙΑ ΕΓΕΓΕΡΣΗ ΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΜΑΣ.
θα ήθελα αν ξέρεις να μου αναλύσεις την στρατηγική του ΚΚΕ.Με ποιόν τρόπο θα γκρεμίσει το σύστημα;;Me κομματικές παρελάσεις;;Δυστυχώς οφείλουμε να παραδεχτούμε οτι το κόμμα αυτόείναι ακόμα μια βαλβίδα ασφαλείας του συστήματος.

ένας στρατολάτης είπε...

Πρώτη φορά βλέπω χύτρα να κοπανά με τέτοια λύσσα τη βαλβίδα της.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Δεν νομίζω πως ωφελεί η προσπάθεια να κατατάξουε τις αριστερες δυνάμεις σε κάποιες κατηγορίες η να τις ορίσουμε ως βαλβίδες η οτιδήποτε άλλο.Το ΚΚΕ και τα άλλα αριστερά κόμματα εκτός από τις ηγεσίες τους είναι και ζωντανοί οργανισμοί όπου φυσικά δεν περνάνε εύκολα και στο ντούκου ειδικά τα σοβαρά ζητήματα.Υπάρχει πάντα η βάση με την οποια μπορεί κάλλιστα κανε΄ς να είναι σε επαφή.Τις προθέσεις όλων αυτών ας μην τις αμφισβητούμε έτσι εύκολα ειδικά όταν είναι απ τους πρώτους που βγαίνουν στο δρόμο.Επίσης η ανυπομονησία δεν είναι καλός σύμβουλος στις κρίσιμες εποχες.Η αντίδραση θα έρθει στην ώρα της.Δεν είμαι αισιόδοξος , ειμαι βέβαιος.Ο κόσμος μπορει να μην έχει αντιδράσει σε διάρκεια, δεν έχει όμως δεχτεί τα μέτρα,Η μεθοδος του άρα πολλές φορές δίνει λάθος απαντήσεις.Πιστευω πως ο κόσμος έχει υποστει ένα σοκ μέτρων και δεν το έχει ακόμα χωνέψει.Όταν όμως πιστέψει ότι μπορεί η αντίσταση να φέρει αποτελέσματα θα είναι εκεί.ΘΑ ΤΟ ΔΟΎΜΕ ΣΎΝΤΟΜΑ.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Πρωτη φορά συμβαίνουν τόσες έντονες διεργασίες μέσα στο λαικό κίνημα.Δεν είναι δυνατόν να μην εχουν αποτελεσμα.Ακόμα ο πολύς κόσμος έχει φάει το δίλημμα μέτρα η χρεοκοπία, ενώ δεν έχει κατανοήσει την εναλλακτική της άρνησης του χρέους και την προοπτική μάχης διαρκείας για την επιβίωση και την ανατροπη.Δεν έχει άλλο δρ΄μο άπό το να το δεί όμως.Ο ΔΡΌΜΟς ΤΩΝ ΜΈΤΡΩΝ ΠΕΡΝΆΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ ΑΠΟ ΚΕΊ

ShareThis