Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Το "Παραμύθι" μας

Πέμπτη βράδυ στου Ψυρρή.Τα πέτρινα δρομάκια αδειάζουν σιγά-σιγά.Κάτι σκόρπιοι περαστικοί περνάνε έξω απο το "Παραμυθι" (το παλιό Tango) στην Αγ.Αναργύρων.Τους βλέπουμε από τα τζάμια του παλιού αρχοντικού απέναντι από την πλατειούλα  που έχει γίνει τώρα το στέκι μας.Με κοντομάνικα φυσικά αφού ο χειμώνας φέτος δεν έρχεται με τίποτα.
Μεσα παιζουμε διάφορα δικά μας και άλλα.Από "Φύσηξε έρωτας" και "Νάι-Νάι" μέχρι Τσιτσάνη,Σαββόπουλο, Πλέσσα. Άκη Πάνου, αλλά και κανένα πιο καινούργιο από ό,τι καλό υπάρχει στη σκηνή και τα ραδιόφωνα.Είναι τελευταία πρόβα βλέπεις αφού ανοίγουμε σήμερα Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου.
Κάποιοι σταματάνε απ' έξω και κοιτάζουν στο πάλκο.Να μπουν να μην μπουν, μήπως ενοχλήσουν...
Ξαφνικά σκάει μια παρέα καμια δεκαπενταριά άτομα 20-25 χρονών το πολύ.Φωνάζουν, τραγουδάνε, χορεύουν...
Δεν μπορώ να καταλάβω τι τρέχει...κάποιο ποδόσφαιρο μόλις τέλειωσε...
Μπουκάρουν μέσα, τραγουδάνε μαζί μας, ανεμίζουν ρούχα στον αέρα,φωναζουν συνθήματα, πάει η πρόβα...
Ο Ζμπέκος τους κάνει τα κέφια, τραγουδάει μαζί τους!Φοράνε μαύρα, κάνουνε κύκλο, χορεύουν, κατι γιορτάζουν.Οι μουσικοί συνεχίζουν κανονικά κι από τα λαικά το γυρίζουν σε Ray Charles έτσι για τη φάση.Χαμός!Απ' έξω σταματάνε κι άλλοι και κοιτάζουν από τα τζάμια  τον ξαφνικό χαμό.
Σε 3-4 λεπτά το τραγούδι τελειώνει.Χαιρετάνε σαν να μην έγινε τίποτα και φευγουν!Ωραίοι!
Ο δρόμος συνεχίζει να αδειάζει.Τελευταία πρόβα...

Ξεκινάμε σήμερα ξανά.Σε αυτό το τρελό στέκι στην πλατεία Αγ.Αναργύρων.Μαζί με το φίλο μου το Δημήτρη το Ζμπεκο, τη φοβερή μας μπάντα τους "ΚΥΚΛΟΣ" με τον Κίμωνα, το Γιώργο, το Τζονυ, τον Ηλία και το μπουζούκι μας τον Αλέξη το Μαρίνο.Και βέβαια την Ειρήνη την Ψυχράμη με τη φωνάρα της.Α, ξέχασα εμένα!Να συστηθώ Γιώργος Σαρρής!Μουσικός-τραγουδιστής και μπλόγκερ!

Σκεφτομαι χειμώνα να τρέχει στο δρομάκι κι εμείς μέσα να τραγουδάμε.Να κτυπάει βροχή στα τζάμια, να βλέπω κόσμο με ομπρελες απ' έξω και μέσα να χορεύουμε χορούς κυκλωτικούς!Και τα μεσημέρια της Κυριακής με τις τζαμόπορτες ανοιχτές, να αναλυονται όλα τα θέματα σε "κρασοκατανύξεις"  με φαγητό και ποτό, σε μια ατμόσφαιρα "όπως παλιά"!
Θέλει κι η κρίση το γλέντι της, τι να κάνουμε.
Το παραμύθι τους αυτοί, το δικό μας "Παραμύθι" εμείς...

Ενα από τα παλιά σχέδια για ένα όμορφο απλό, φθηνό και καλό λαικό στεκι, σε μια ωραία γραφική γειτονιά σαν του Ψυρρή ειναι από σήμερα σε πλήρη εξέλιξη.
Αντε και καλό χειμώνα ρε παιδιά-όποτε έρθει.
Θα τα πούμε εκεί στην πλατειούλα απέναντι από τη μεγάλη εκκλησία στου Ψυρρή...

3 σχόλια:

marianaonice είπε...

Καλή επιτυχία Γιώργο!
Θα είμαστε εκεί!
Θα το κάνουμε στέκι των μπλόγκερ!
:))

Aνεμος είπε...

καλη επιτυχια γιατι στις δυσκολες μερες μετραει η ζεστασια

dyosmaraki είπε...

Καλή επιτυχία και από μένα Γιώργο

(Είσαστε κάθε Κυριακή μεσημέρι εκεί?)

ShareThis