Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΕΝΘΥΜΙΟΝ"


Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ με έδρα τη ΧΙΟ ξεκινά τον κύκλο των δραστηριοτήτων του για την περίοδο 2010-2011 με την παράσταση “Ενθύμιον”. Μια νυχτερινή περιπλάνηση στις γειτονιές του Μάνου Χατζιδάκι.
Η παράσταση αυτή, αφορά σε ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο, με όχημα το έργο του μεγάλου δημιουργού.
Μικρές ιστορίες ανθρώπων που μέσα στη δυσκολία στης καθημερινότητας και την υπαρξιακή τους αναζήτηση βρίσκουν διέξοδο στη λυτρωτική μουσική του Χατζιδάκι και στο λόγο των ποιητών.
Μουσικές από όλες τις περιόδους του συνθέτη, με έμφαση στα τραγούδια που έγραψε για το θέατρο, τον κινηματογράφο και φυσικά τις μεγάλες στιγμές από την ανεκτίμητη δισκογραφία του. Η αγωνία του “Οδοιπόρου” για τη ζωή και το Θάνατο, συναντώνται με τις περιπέτειες του “Κεμάλ”, του “Ορέστη” και της “Μαριάνθης των ανέμων”, στην “Οδό Ονείρων” κάτω από ένα “Χάρτινο Φεγγάρι”.
Την παράσταση ερμηνεύει και επιμελείται ο Χιώτης τραγουδιστής-τραγουδοποιός Γιώργος Περαντάκος. Η Ευαγγελία Μαυρίδου στο πιάνο και στη μουσική επιμέλεια.  Τη μικρή ορχήστρα
συμπληρώνουν η Τατιάνα θεολόγου (τσέλο) και η Σοφία Μουλακάκη (Μπαγιάν).
Τα κείμενα που ακούγονται, έχει γράψει η Σοφία Παναηλίδου, ενώ τα βίντεο και τις εικόνες έχει αναλάβει ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔηΠε.Θε  Γιάννης Ζαφείρης.

Συμμετέχουν με τις φωνές τους (αφήγηση), ο Γιάννης Ζαφείρης και η  Μαρκέλλα Φραγκομίχαλου σε κείμενα της Σοφίας Παναηλίδου.

Η παράσταση θα διεξαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό κέντρο του Δήμου Χίου, στις 21:00.

Την ίδια ημέρα στο φουαγιέ του Ομηρείου (από τις 17:30) θα παρουσιαστεί έκθεση με αυθεντικό
Υλικό (θεατρικά προγράμματα, αφίσες, σπάνιες φωτογραφίες), σχετικό με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Το υλικό προέρχεται από συλλογές του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης (Ε.Λ.Ι.Α.- Μ.Ι.Ε.Τ. ).
Την έκθεση διοργανώνει ο Σύλλογος Καλαμωτούσων Χίου Αττικής και το Φεστιβάλ “Αξάνεμος”.

Συμμετέχει και συμβάλει το Υπουργείο Πολιτισμού και ο Δήμος Χίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis