Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ο φασισμός της Ελευθεροτυπίας και ο Πλεύρης σε ρόλο μαριονέτας

Aπό το Κατερίνα


"Πιασάρικος τίτλος...
«
Ρατσιστικό παραλήρημα από δικαστίνα - μπλόγγερ».
Για να δούμε τι έγινε πάλι με τους bloggers…
H mariana on ice…τα ύστερα του κόσμου που θα αναφωνούσε η συχωρεμένη η γιαγιά μου.

Διαβάζω έκθαμβη. Πρώτον μαθαίνω το κατά κόσμον, ή μάλλον το κατα Ελευθεροτυπία, όνομα της mariana. Πηγαίνω στο blog της. Δεν βρίσκω όνομα. Να το έβγαλε; Ξαδιαβάζω το άρθρο. Όχι. Από ότι φαίνεται, το όνομα της συνάγεται από κάποια φωτογραφία. Τι παίζει; Τι έγινε; Από πότε τα blogs ταυτοποιούνται;

Πιθανότατα θα έκανε κάποιο έγκλημα, ένα κακούργημα, θα ζητήθηκε η άρση του απορρήτου και θα ταυτοποιηθηκε το όνομα της με εισαγγελική παραγγελία. Θεέ μου, είχαμε μια κακούργα ανάμεσα μας!!!! Το μόνο που ξέρω για την Mariana on Ice είναι μια παιδική φωτογραφία, που συνοδεύει το nick name της.

Ήταν πολύ γλυκό παιδάκι στη φωτογραφία. Τι έγκλημα έκανε γαμώτο; Παραληρεί ρατσιστικώς εναντίον των Εβραίων λέει το δημοσίευμα. Αν υποψιαστώ ότι έκανε καμιά τρομοκρατική ομάδα η Marianna on Ice, και σκοτώνει Εβραίους- στο εξωτερικό φαντάζομαι, γιατί στο εσωτερικό, δεν θυμάμαι να σκότωσαν κανέναν- θα πω ότι σε αυτή τη ζωή τα έχω δει όλα.

Όχι, δεν σκότωσε κανέναν. Το άρθρο είναι σαφές. Μειοψήφησε λέει, στη δίκη του Πλεύρη για το βιβλίο του, «Εβραίοι όλη η αλήθεια» υπέρ της αθώωσης του.

Μπράβο της! Αν αυτό το κοριτσάκι της φωτογραφίας, είναι η δικαστής που αναφέρει το δημοσίευμα, προφανώς γνωρίζει πολύ καλά ότι χύθηκε πολύ αίμα στον κόσμο, για να φτάσουμε να μην καταδικάζεται σήμερα κανείς για τις όποιες ιδέες του.Με αφήνει παγερά αδιάφορη η πολιτική θέση ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ. Αλλά βγάζω το καπέλο, υποκλίνομαι, σε όποιον μπορεί να κατανοήσει ότι αλίμονο στη Δημοκρατία, που φοβάται, χέζεται από τον κάθε Πλεύρη, και τον δικάζει για την όποια άποψη του.

Ή μήπως βολεύει η καταδίκη ιδεών;
Γιατί σήμερα καταδικάζουμε τον Πλεύρη για αυτό του βιβλίο, αύριο καταδικάζουμε τον Χ Κομουνιστή για εκείνη την θέση του, μεθαύριο τον Ζ αναρχικό για αυτή το άρθρο του, και αντιμεθαύριο ...καταδικάζουμε σε ποινή φυλάκισης όποιον τολμήσει να σκεφτεί ή να διατυπώσει κάτι διαφορετικό από την ...κρατούσα άποψη.

Και ενώ ξεκινάω με την περιέργεια της κουτσομπόλας να δω το έγκλημα, το κακούργημα της blogger με την παιδική φωτογραφία- ο πατέρας μου επιμένει ότι μόνο σε περίπτωση ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ επεμβαίνει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος- θυμώνω!!!
Ποιος γαμώτο το κέρατο μου είναι τόσο φασίστας, που χρησιμοποιεί την «πολιτική ορθότητα», το χαΐδεμα του...αντιρατσισμού, σαν πολιορκητικό κριό κατά της Δημοκρατίας; Η Ελευθεροτυπία.
Ασφαλώς ο Πλεύρης ωχριά μπροστά της.

Ή για να βάλουμε τα πράγματα στο σωστό τους πλαίσιο. Ο Πλεύρης χρησιμοποιείται σαν μαριονέτα από μια καθαρά φασιστική τακτική εφημερίδας, που χοντρικά μας λέει να καίμε όποιο βιβλίο διαφωνούμε και να φυλακίζουμε όποιον διαφωνεί με την κρατούσα άποψη. Ανοίξτε τον ασκό του Αίολου... Τι εύκολο! Τι βολικό! Ο καιρός ...κατάλληλος!

Και τότε τι διαφορετικό από την Ελευθεροτυπία λέει η Χρυσή Αυγή; Μα τίποτα!
Αλλά τουλάχιστον η Χρυσή Αυγή, δεν διεκδικεί δημοκρατικές ευαισθησίες!
Αυτή φασιστική είναι και το λέει.

Η κονσέρβα της Χρυσής Αυγής αναγράφει πάνω ότι το προϊόν είναι χαλασμένο, σάπιο, επικίνδυνο για τη Δημοκρατία.
Η κονσέρβα της Ελευθεροτυπίας, περιέχει το ίδιο ακριβώς χαλασμένο, σάπιο, επικίνδυνο προϊόν για τη Δημοκρατία, αλλά τυλιγμένο με ...δημοκρατικούς φιόγκους.

Η Χρυσή Αυγή προσφέρει τις σιδερογροθιές στα ξυρισμένα... «παλικάρια» της, αυτούς τους ψευτόμαγκες της συμφοράς, και τα χειροκροτεί όταν ματοκυλάνε ότι δεν γουστάρουν.
Η Ελευθεροτυπία, ντύνεται ...κομψά, με τρύπιες πορφύρες δημοκρατίας, «ταυτοποιεί» προσωπικές σελίδες, και ...ματοκυλάει πολίτες. Δείχνει με το δάχτυλο κουκουλοφόρου δήμιου, πιθανούς δικαστές που επιμένουν να φωνάζουν ότι η Δημοκρατία είναι ισχυρή, ΑΚΡΙΒΏΣ γιατί αντέχει την διατύπωση ΚΑΘΕ άποψης...
Είτε μας αρέσει, είτε όχι. Είτε είναι η κρατούσα, είτε όχι. Είτε είναι πολιτικά ορθή, είτε όχι.

Ακόμη κι αν η marianaonice είναι δικαστής, κάτι που προσωπικά εγώ δεν γνωρίζω, ούτε είδα κάτι δημοσιευμένο εκεί από κάποιον με την ιδιότητα του δικαστή, ποιος υπέρμαχος της ...Ελευθεροτυπίας, χρησιμοποιεί σαν όπλο την καθαρά προσωπική άποψη ενός blogger, εκφρασμένης σε καθαρά ιδιωτικό χώρο για να στήσει λαϊκό δικαστήριο εις βάρος του; Ποιοι Νόμοι, ποιοι κανόνες δεοντολογίας επιτρέπουν σε εφημερίδες, τόσο λάσπη, τόση ανομία, τέτοιο ξέσκισμα;
Από πότε η θέση του όποιου σχολιαστή, ενοχοποιεί (;;;;;;) τον ιδιοκτήτη ενός blog, που εικάζεται ότι είναι δικαστικός;
Αν αυτό δεν είναι βαρβαρότητα, τότε τι στο διάβολο είναι; Αυτός είναι ο Τύπος που καταρέει, που καλούμαστε μαθές οι πολίτες να προστατεύσουμε, μπας και ...εξαφανιστεί. Τι συμφορά!
Τι ακριβώς προοιωνίζουν τετοιες αθλιότητες στην... «ελευθεροτυπία»; Τι άλλο θα δούμε να καίγεται μπροστά στα μάτια μας; ;


Δεν έχει έννοια να θυμώσω. Αηδία νοιώθω. Μια τεραστία αηδία. Ανάμικτη με φόβο. Γιατί θυμώνω με τους φασίστες. Αηδιάζω με τους φασίστες που υποδύονται τους δημοκράτες, αλλά φοβάμαι τις ...φασιστικές «ελευθεροτυπίες» που χρησιμοποιούν τους Πλεύρηδες σαν μαριονέτες, στην εργολαβία υποστήριξης του πιο χυδαίου φασισμού. Αυτου του ντυμένου με τρυπιες ...δημοκρατικές πορφυρες.

Υ.Γ. Διαβάστε καλά το άρθρο της ...Ελευθεροτυπίας. Αποκρυπτογραφήστε το. Και ...στοιχηματίζω συχωριανοι του bloggo-χωριου, για τα λόγια του ποιητή
Μην αμελήσετε
Πάρτε μαζί σας νερό
Το μέλλον μας θα έχει πολλή ξηρασία

4 σχόλια:

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ο λόγος που αναδημοσιεύω αυτό το ποστ είναι η ανάγκη να στηριχτεί με κάθε τρόπο η ελευθερία της έκφρασης.Και εξηγούμαι.
Δεν ξέρω ούτε με ενδιαφέρει η ταυτότητα της μπλόγγερ mariannaonice.
Δεν μου αρέσει όμως το κάρφωμα και το "ξεμπρόστιασμα" χαμηλού επιπέδου τύπου κουτσομπολίστικων εκπομπών, που κάνει το άρθρο της "Ε".
Δε μου αρέσει το ψάξιμο στα "σκουπίδια" για ενοχοποιητικά στοιχεία, μόνο και μόνο για να εκτεθεί ο 'αντίπαλος'.Το τι λέει κάποιος σε ένα σχόλιο πάνω σε μια στιγμή θυμού δεν σημαίνει οτι τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή απλά και μόνο επειδή τα γραπτά μένουν.Και απο ένα κοίταγμα στα άρθρα και τη στάση του μπλογκ mariannaonice αυτό που φαίνεται είναι ευαισθησία και ανθρωπιά και όχι μίσος όπως λέει το άρθρο.
Δε μου αρέσει επίσης αυτή η άκομψη επίθεση(ακόμη μία) στην ανωνυμία των μπλογκς που μάλλον θα είναι πολύ χρήσιμη στη συνέχεια σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, όπου το οικονομικό ζήτημα γίνεται άμεσα πρόβλημα δημοκρατίας και ελευθερίας.

Left Liberal Synthesis είπε...

Αγαπητέ Γιώργο

Απευθυνομαι γιατί κρατάς ΕΠΩΝΥΜΟ ΙΣΤΟΛΌΓΙΟ και σε τιμώ γι' αυτό

Επιτρεψε μου να σου πω ότι έκανες σοβαρό λαθος να αναμεταδώσεις αυτό το άρθρο.

Αν κατάλαβες ένας επώνυμος Δημοσιαγράφος με τεράστιο μητρωο αποκαλύψεων ο Δ.Ψαρράς έκανε ρεπορτάζ και με τεράστιο ρίσκο ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΙΩΞΗΣ του αποκαλύπτει ότι μια Δικαστικός παραβιάζει όλους τους Ηθικούς Κώδικες.

Δεν έγινε ανώνυμο Outing αλλά δημοσιογραφική επώνυμη καταγελία .

Η απόδοση "φασισμού" στην ΕΠΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

Δεν διασύρεται καποιος από ανώνυμους κύκλους αλλά καταγγελεται.

Η καταγγελόμενη για τόσο βαρύ Ηθικό και ίσως τελικά Ποινικό αδίκημα έχει όλα τα μέσα να ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ τους υποτιθτεμενους συκοφάντες.

Δεν το κάνει

Και τελικά ιδιοτελείς ή ανιδιοτελείς βάλλουν κατά του Δ.Ψαρρά από τα Αριστερά

Την στιγμή που ο "Ιος" σιώπησε για πάντα.

Θα σε καλούσα να σκεφτείς καλύτερα τι έκανες με αυτή την απερίσκεπτη αναπαραγωγή.

Η δε καταγγελόμενη παραμένει Σιωπηλή.

marianaonice είπε...

Γιώργο σ' ευχαριστώ
Απόψε στο μπλογκ μου οι απαντήσεις της marianonice.

Nefelovatis είπε...

Καλησπέρα, ή μάλλον καλημέρα φίλε μου..

Θέλω να παραθέσω κι εδώ το το σχόλιο που έκανα στο μπογκ της marianaonice:

«Όσα γίνονται έχουν ένα στόχο.. Κι αυτός είναι εκείνο για το οποίο μιλάμε πολλοί από μας εδώ και καιρό..
Θέλουν να φιμώσουν, όσους έχουν κάτι διαφορετικό να πουν, όσους μαρτυρούν εκείνο που φοβούνται.. Όσους μιλάνε Α-ληθινά..

Είμαι κι εγώ δίπλα σου Μαριάνα, έτσι απλά..

Αναδημοσιεύω το σχόλιο που έκανα στους enomenoiblogers, και προσθέτω το link για την ανάρτησή που έχει σχέση με όσα γύρω μας, το σκοτάδι πυκνώνουν.. : http://nefelovatis.blogspot.com/2010/12/blog-post_08.html

«Οι Ελεύθερες φωνές τους «επικυρίαρχους» (Γιωργάκηδες, Ντομίνικους, και όλους όσους είναι πίσω απ’ αυτούς) Φοβίζουν. Ότι κι αν κάμουν όμως, η Αλήθεια και το Δίκιο, πάντα νικούν.

Ας θυμούνται, μπορεί να νομίζουν πως δεμένους μας έχουν, μα έτσι θαρρούσαν πάντα.. Από τα αρχαία ιερατεία που έλεγαν να «φοβόμαστε» την οργή των «θεών», μέχρι τους ιεροεξεταστές, και τους μακελάρηδες κάθε είδους κι εποχής..

Αυτοί έχουν φύγει, ότι κι αν έκαναν, εμείς είμαστε ακόμα εδώ, και για Δίκιο μιλάμε.

Εκφράζω κι εγώ τη συμπαράστασή μου στην Μαριάννα, τη συντάκτρια, τη φίλη, την Ελεύθερη ψυχή που κατασυκοφαντείται από εκείνους που θέλουν σε κλουβιά φιμωμένους να μας έχουν.

Είμαι κι εγώ Εδώ, δίπλα σε εκείνη και σε όλους όσους αγωνίζονται ακόμα μια φορά για την Ελευθερία. Ο καθένας μας μπορεί να φαίνεται πολύ μικρός από μόνος του για να παλέψει το σκηνικό της σκλαβιάς μας, αλλά..

Μαζί, ενωμένοι μπορούμε!

Υ.Γ. Για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Κι εγώ έχω γράψει μια ανάρτηση τότε που οι Ισραηλινοί δολοφόνησαν τόσους αθώους όταν χτύπησαν το στόλο της Ελευθερίας που πήγαινε στη Γάζα, με τίτλο «Ισραήλ, το Θύμα που Θύτης έχει γίνει».

Αυτό τι σημαίνει, ότι είμαι οπαδός του Αδόλφου.;;;;

Ή μήπως ρατσιστής;;; Έλεος δηλαδή!!!

Τις ηγεσίες μπορεί κάποιος να τις στηλιτεύσει όταν δολοφονούν και μάλιστα αμάχους, και μάλιστα υποχρεούται να το κάνει, ασχέτου φυλής, χρώματος και ιδεολογίας.

Μια κι έχουμε καταλάβει πια πως τίποτα από αυτά δεν έχουν, μια και θεός τους το χρήμα και το κέρδος είναι..»


Καλό ξημέρωμα και

Καλή Λευτεριά να έχουμε..»

Υ.Γ. Χάθηκα μια και είχα να αντιμετωπίσω κάποια θέματα υγείας που αφορούσαν τους γονείς μου.. Όλα πήγαν καλά πάντως. Ελπίζω να σε δω σύντομα, αν μη τι άλλο θα περάσω να σ’ ακούσω.. Να είσαι καλά φίλε μου!

ShareThis