Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Η χτεσινή πορεία-Φωνες εντόμων




Πολύς κόσμος χτες στις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.Δεν θα ρισκάρω να πω νούμερα αλλά από το πρωί διαρκώς πορείες μικρες η μεγάλες ανεβαιναν τη Σταδίου και κατεβαιναν την Παν/μίου.Κι αυτό μέσα σε ένα κλιμα παραπληροφόρησης που ενημέρωνε διαρκώς τον κόσμο οτι το κέντρο της Αθήνας είναι αποκλεισμένο, απροσπέλαστο, οτι απαγορευεται η κυκλοφορια και άλλα τέτοια.
Μπαίνοντας στο μετρό πριν τις 4 νόμισα οτι ήμουν μόνος σε έρημη πόλη, αφού 3-4 άνθρωποι όλοι κι όλοι ήταν μες το βαγόνι για να μπουν μερικοί ακόμα στους επόμενους σταθμούς.Οταν κατεβήκαμε στο Συνταγμα η πόλη ήταν άδεια.Στα Προπύλαια γινόταν ένας μικρός χαμός ενώ η μεγάλη πορεία ανέβαινε εκείνη την ώρα τη Σταδίου.Πυκνή, μαχητική, με τις μικρές ηλικίες να είναι η τεράστια πλειοψηφία και περικυκλωμένη από ΜΑΤ σε βαθμο ασφυξίας.
Τα φοιτητικά μπλοκ ήταν περιφρουρημένα σε ικανοποιητικό βαθμό ενω διάφοροι σκόρπιοι περίεργοι ήταν έξω από τις περιφρουρήσεις χωρίς όμως να δημιουργείται κάποιο σοβαρό επεισόδιο.
Γύρω στις 5 η πορεία μπήκε στο Σύνταγμα.Η κορυφη της πέρασε την κάτω μεριά της πλατείας, έστριψε στην Οθωνος και βγήκε στον Άγνωστο.Τότε άρχισαν τα πρώτα μικροεπεισόδια.
Μόλις έφτασε το μεγάλο μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ άρχισε ο χαμός (χωρίς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να έχει σχέση με τα επεισόδια).Το γνωστό έργο πετροπόλεμος, δακρυγόνα, κρότου λάμψης, μολότοφ κλπ. παίχτηκε μέσα στα επόμενα 5 λεπτά. Ενα σύννεφο από χημικά και καπνούς γέμισε τον αέρα ασφυκτικά.Πολύς κόσμος έφυγε προς τις σκάλες με τα ΜΑΤ να κάνουν επικίνδυνα ντου στην πλαινή σκάλα μπροστα απο το King George ρισκάροντας τραυματισμούς από τον πανικό.Ενα μεγάλο κομμάτι της πορείας συνέχισε την πορεία προς τα Προπύλαια. Ο βομβαρδισμός με χημικά συνεχιστηκε με την ατμόσφαιρα να βαραίνει επικίνδυνα.Γυρω στις 6.30 η πόλη θύμιζε κατάσταση πολιορκίας.Διμοιρίες ΜΑΤ σε σχηματισμούς παντού, Δελτάδες σε κονβόι με τις σειρήνες αναμένες, καπνοί, δακρυγόνα και άνθρωποι τυλιγμένοι με κασκόλ στο πρόσωπο ήταν αυτό που έβλεπες παντού.Εφυγα εκείνη την  ώρα προς Μοναστηράκι για να ξαναγυρίσω αρκετά αργότερα ΄κατα τις 8.30.
Φτάνοντας χαμηλά στη Σταδίου είδα την κυκλοφορία να γίνεται κανονικά ενώ η πορεία είχε τελειώσει από ώρα.Κι όμως η ατμόσφαιρα ήταν σκέτο δηλητηριο.Τα αυτοκίνητα που περνούσαν σε Παν/μίου και Σταδίου προφανώς σήκωναν απο την άσφαλτο όσα χημικά χρειαζόντουσαν για να μην μπορείς να κυκλοφορήσεις χωρίς μάσκα.Ανέβηκα με τα μάτια και το πρόσωπο να καίνε μέχρι τα ΄Προπύλαια και έφυγα προς Σύνταγμα αφού με τέτοια ατμόσφαιρα δεν μπορούσες από εκεί να πας προς Εξάρχεια εκτός αν ειχες εξοπλισμό Ματατζή.
Πόσα χημικά έπεσαν χθες; Πόση επικίνδυνη και αλόγιστη η υπερβολική χρηση εγινε;Τι θα γίνει με αυτό το αίσχος όπου δίνουν σε παιδιά που προηγουμένως έχουν φανατίσει επικίνδυνα όπλα με εντολή να ρίχνουν όσο θέλουν;
Ας γίνει επιτέλους κάτι πιο συγκεκριμένο  γι αυτό.
Ας κάνουμε ότι μπορούμε κι ότι δεν μπορούμε για να σταματήσει ο σιχαμερός αυτός ψεκασμός λες και είμαστε κατσαρίδες, η βρωμερή αυτή τακτική επικίνδυνου πολέμου εναντίον άοπλων διαδηλωτών.
Τι σοι δικαίωμα στο να διδηλώνουμε είναι αυτό, όταν ψεκαζόμαστε με επικίνδυνες καρκινογόνες ουσίες που φυσικά έπεπε να εχουν απαγορευτεί!
Τι Δημοκρατία είναι αυτή που αντιμετωπίζει τη φωνή μας σαν "φωνή εντόμου":
Ποιος θα έχει την ευθύνη για το όλο και μεγαλύτερο θυμό που γίνεται οργή ανεξέλεγκτη;

4 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

ΔΕΝ ειναι δημοκρατια! Σε καμια αλλη χωρα δεν νομιζω να αποκλειουν για 2 μερες το κεντρο της πολης (η να διαδιδουν κατι τετοιο) επειδη θα γινει πορεια! Επισης, απο οσο καταλαβα, τα επεισοδια εγινα απο την ιδια την αστυνομια και οχι απο τους διαδηλωτες. Οσο για τα χημικα, θα επρεπε οντως να εχουν απο χρονια απαγορευτει, αν ειναι δυνατον να τα ριχνουν σε νεους και παιδια! Ειναι τραγικη η κατασταση και διαφαινεται καθε μερα και περισσοτερο οτι πρεπει να ανακτησουμε τη δημοκρατια μας, γιατι αυτο ειναι δικτατορια και μαλιστα υπουλη!

www.aksioprepeiakantoxh.com είπε...

Φίλε Γιώργο, ρίξε μια ματιά και εδώ:

Στη "Δημοκρατία" που βρωμάει δακρυγόνο...

http://www.aksioprepeiakantoxh.com/thematikes/diadiloseis/329-6-dekembri-2010.html

Γιώργος Σαρρής είπε...

Πολύ καλό "αξιοπρέπεια και αντοχή"!
2-3 φωτο είναι από μένα μάλλον.Ηταν ακριβώς έτσι χωρίς την παραμικρή υπερβολή.

Nefelovatis είπε...

Αντί άλλου σχολίου, θα αναδημοσιεύσω την καταγγελία της Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, που μιλά για «φονική πρόθεση» εκ μέρους των κατασταλτικών δυνάμεων του υπουργείου «προστασίας» του πολίτη στις πορείες..:

«Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 7 Δεκεμβρίου 2010
Α.Π:2095
ΠΡΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την ωμή βία που εξαπολύθηκε από τις
αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, χθες 6 Δεκεμβρίου 2010, απέναντι
σε φοιτητές και εργαζόμενους που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις
διαμαρτυρίας για την επέτειο της εν ψυχρώ δολοφονίας του Αλέξανδρου
Γρηγορόπουλου πριν από δύο χρόνια και ενόψει των επισκέψεων των
Ντομινίκ Στρος Καν και Όλι Ρεν.

Ιδιαίτερο αποτροπιασμό προκαλούν όχι μόνον η έκταση των
αστυνομικών επιθέσεων και ξυλοδαρμών (δεκάδες χτυπημένοι στα
εφημερεύοντα νοσοκομεία, αλλά και στο ΤΕΠ του Ευαγγελισμού που
δεν εφημέρευε), αλλά και η ιδιαίτερη βαρύτητα ορισμένων από τα
περιγραφόμενα τραύματα (π.χ βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, δύο
περιπτώσεις εκ’ των οποίων νοσηλεύονται στο ΚΑΤ), που μαρτυρούν
ουσιαστικά φονική πρόθεση. Καλούμε την κυβέρνηση να διερευνήσει
άμεσα τα σχετικά περιστατικά. Απαιτούμε όχι μόνον πλήρη διαλεύκανση
των συγκεκριμένων περιστατικών και την παραδειγματική τιμωρία των
υπευθύνων, αλλά κυρίως, καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να
κινείται στον ολισθηρό δρόμο του αυταρχισμού και της απροκάλυπτης
βίας, προτού θρηνήσουμε κι άλλες ανθρώπινες ζωές.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ»

Όσο και να συκοφαντούνται, οι περισσότεροι γιατροί είναι λειτουργοί και όχι απλά "φακελάκηδες" ή υπάλληλοι φαρμακευτικών και άλλων εταιρειών..

Καλό ξημέρωμα, και

Καλή Λευτεριά να έχουμε..

ShareThis