Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Αισιοδοξία...για τους δανειστές

Χαρές σήμερα για τους δανειστές μας αφου συνεδριάζει το ΔΣ του ΔΝΤ για την έγκριση της εκταμίευσης της τρίτης δόσης του μνημονιακού δανείου.Ανάλογα θα κινηθούν και οι Ευρωπαίοι εταίροι.
Για να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε εξηγούμε τι σημαίνει αυτό και για ποιόν οι χαρές.

Από τα 38 δις των δανεικών που πήραμε φέτος από το συνολικό δανειο των 110 δις τα 19,5 είναι χρεωλύσια και τα 13 τόκοι!Σύνολο 32,5 δις για να κοιμούνται ήσυχοι οι διεθνείς τοκογλύφοι.Γιατί μπορεί αυτοί να προκάλεσαν την κρίση με το τζόγο στις αγορές,  εμείς όμως θα ματώσουμε αλλά θα τους πληρώσουμε κανονικά σαν κύριοι.
Οσο για την επόμενη χρονιά από τα 46 δις που θα πάρουμε (και για τα οποία θα ξαναματώσουμε) τα 44 θα πάνε ομοίως για αποπληρωμή χρεών!(28 για χρεωλύσια και 16 για τόκους όσων διακρατούν ελλ.ομόλογα)

Κατα τα άλλα το δάνειο λαμβάνεται για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.Οι μισθοί και οι συντάξεις είναι περίπου 20 δις(δηλαδή λιγότερα από τα μισά αυτών που θα πάρουν οι δανειστές), και θα πληρωθούν από τον προυπολογισμό.
Φυσικά θα μας πουν οτι πρέπει να πούμε κι ευχαριστώ που δεν τα παίρνουν όλα και μας αφήνουν και 1-2 δις για τη "σωτηρία" της οικονομίας και την "ανάπτυξη".
Αλλά αν δεν είμαστε καλά παιδιά...

 Δεν ξέρω γιατι κάτι παράξενα στιχάκια μούρχονται στο στόμα μ' όλα αυτά.
"Ως πότε παλληκάρια... "
"Ποτε θα κά-, ποτέ θα κάανειιιι ξαστερια, ε ποτε θα Φλεβαρίσει..."

Λες ναναι ο Φλεβάρης το σημείο μηδέν;
Καμμια φορά τα τραγούδια ξέρουν περισσότερα από μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis