Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Διαστρέβλωση και συκοφάντηση από τον Π.Τατσόπουλο-Απληροφόρητος και ο Ν.Δήμου για το τι συμβαίνει στις πλατέιες

Κάποιοι που παριστάνουν τους σοβαρούς λόγιους και διανοούμενους και κρατούν αποστάσεις από την πλέμπα καλά θα κάνουν να προσέχουν τι λένε.
Ο συγγραφέας Π.Τατσόπουλος το πρωι στη ΝΕΤ είπε πως χθες κάποια στιγμή η Χρυσή Αυγή μετα την δική της εκδήλωση στη Μητρόπολη εν σώματι(!!) μάλιστα ήρθε και ενώθηκε με τους υπόλοιπους που ηταν στην πλατεία Συντάγματος.
 Το μόνο που έλειπε ήταν να μας πει οτι τους αποθέωσε και ο κόσμος...
Βρωμερό ψέμμα.
Η αλήθεια ειναι αυτή.
Τα παιδιά που συντονίζουν τα της πλατείας στη Γραματεία χθες το απόγευμα ήταν σε διαρκή εγρήγορση για το θέμα αυτό. Σε επαφή με την αστυνομία πηραν τη διαβεβαίωση ότι δεν θα αφήσουν τη Χρυσή Αυγή να περάσει στο Συνταγμα και ότι αν γινόταν κάποια πορεία θα την σταματούσαν στη Νικης, πράγμα που φαίνεται να έγινε αφού ποτέ δεν μπήκε η Χρυσή Αυγή εν σώματι στην πλατεία. Αν κάποιοι προσωπικά ήρθαν για δικούς τους λόγους δεν μπορούμε να το ξέρουμε.
Είναι εντυπωσιακό πάντως κάποιοι σοβαροί άνθρωποι να βγαίνουν στις οθόνες και να επαναλαμβάνουν πράγματα που κάποιος κάπου κάποτε τους είπε χωρίς να τα επιβεβαιώνουν.
Να πω οτι από τις 7 οι ομάδες περιφρούρησης ήταν χαμηλά στην πλατεία προς τη Μητροπόλεως για κάθε ενδεχόμενο.
Πιστεύω οτι το λιγότερο που απαιτείται  είναι να ζητήσει συγνώμη από όλους.

Οσο για τον άλλο διανοούμενο της παρέας τον Ν.Δήμου και εκφράζει απόψεις από το σπίτι του καλό θα ήταν να ενημερωθεί τουλάχιστον για το λένε και τι αποφασίζουν οι ίδιοι οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα μεσα από τις λαικές συνελεύσεις τους . Τόσα χρόνια θα ξέρει ότι πριν μιλήσουμε έγκυρα για κάποιους πρώτα θα πρέπει να δούμε τι λένε οι ίδιοι και όχι να σπεύσουμε να τους μεταφράσουμε κατα την άποψή μας.


 Στο ψήφισμα λοιπόν δεν αναφέρεται πουθενα ότι είμαστε εκεί επειδή στρεφόμαστε εναντίον των προσωπων που αποτελούν το λεγόμενο πολιτικό προσωπικό όπως εκτίμησε από μόνος του με την σοφία του. Λέμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα που δημοσιεύονται και εδώ. Μιλάμε για το μνημόνιο, τις κυβερνήσεις, την εκμετάλλευση και κύρια ότι βρισκόμαστε εκεί για να πάρουμε τη ζωή μας στα χ'ερια μας. Υπάρχουν και άλλοι που ωριμάζουν εκτός από εσας κ.Δήμου.
Επίσης   για την άποψη που πρόταξε ότι τους ανθρώπους τους αλλάζει μονο η παιδεία έχω να πω οτι οι άνθρωποι και ο κόσμος είναι ένα σύνολο ενιαίο.  Στον κ.Δήμου μπορεί να  αρέσει να απεπλπίζεται, αλλά όταν ένας παλιός κόσμος που βρίσκεται σε κρίση καταρρέει είναι επικίνδυνος και καμια παιδεία δεν είναι αρκετή για να παίξει τόσο πρωτεύοντα ρόλο. Τότε αυτό που κύρια χρειαζεται είναι ο αγώνας για ανατροπή.
Κι όταν ο κόσμος αλλάζει και πετάει από πάνω του το παλιό μαζί αλλάζουν και οι άνθρωποι. Κι όσο αλλάζουν οι ανθρωποι αλλάζει μαζί τους κι ο κόσμος. Ετσι χορεύοντας αγκαλιασμένοι ο δημιουργός και το δημιούργημα ο ποιητής και το ποίημα.

2 σχόλια:

Petros είπε...

Την είδηση, με ή χωρίς εισαγωγικά, για την "άνοδο" και την "ενσωμάτωση" της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα, την διάβασα σοκαρισμένος χθες στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής (όπως διαπιστώνω, σήμερα, την έχουν αποσύρει). Χαίρομαι αν δεν ισχύει και, εκτός από τη συγγνώμη μουγια την επιπολαιότητα να την υιοθετήσω, δηλώνω και την ανακούφισή μου. Πολύ φιλικά. Πέτρος Τατσόπουλος.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Φίλε Πέτρο Τατσόπουλε,
Προφανώς δεν εχω τίποτα προσωπικό μαζι σου αλλά αυτό που έγινε ειναι πολύ κακό για όλους εμας που βρισκόμαστε εκεί παλεύοντας με τη δική μας αγωνία ή πηγαίνοντας κάθε μερα από τον ενθουσιασμό στο σκεπτικισμό και πάλι πίσω. Ειναι πολύ κακό ακόμη για όσους για σωστούς πιστεύω λόγους έχουν αφήσει ένα κομματι ελπίδας στις πλατείες.
Η κατάσταση ειναι διαρκώς ρευστή αφού ο κόσμος είναι παρα πολύς και πολύχρωμος πολιτικά και δίνεται μάχη κάθε μέρα για να μπορέσει να αποκτήσει ένα ουσιαστικό περιεχόμενο όλο αυτό το πολιτικό οδόφραγμα που στήθηκε αυθόρμητα στις πλατείες, χωρίς να κινδυνεύει να θεωρηθεί "ύποπτο" από κανέναν "ανησυχούντα". Προσωπικά η συγγνωμη σου μου αρκεί παρα το ότι δεν μπορώ να καταλάβω πως έκανες τέτοιο λάθος να μην διασταυρώσεις το τι έγινε μετα από τόση εμπειρία που εχεις.
Οσο για την υπόλοιπη επιχειρηματολογία σου όπου είπες ότι δεν σου αρέσει όλο αυτό που συμβαίνει στις πλατείες γιατί αρέσει σε όλους (στη ΝΔ, στο ΛΑΟΣ, στα Αριστερά κόμματα) έχω να πω το εξής.
Η αλήθεια είναι οτι αρέσει στους οπαδούς και στους ψηφοφόρους όλων των πλευρών, στον απλό κόσμο δηλαδή. Στα ίδια τα μεγάλα κόμματα όμως που αποτελούν έτσι κι αλλιώς μηχανισμούς που επηρρεάζονται και απειλούνται από τέτοια γεγονότα, δεν νομίζω πως αρέσει. Σε κάποιους μαλιστα δεν αρεσει καθόλου.
Κι όπως έγραψε η Εl Pais για την δική τους Puerta del Sol, "Οι νέοι βγήκαν στους δρόμους και ξαφνικά γέρασαν όλα τα κόμματα"
Φιλικά Γιωργος Σαρρής

ShareThis