Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ενα κανονικό έγκλημα - Η δήθεν "αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας" παίρνει διαστάσεις μεγάλου σκανδάλου!

Ακολουθείστε αυτό το απλό παράδειγμα για να γίνει κατανοητό.

Εχετε ένα σπίτι που σας δίνει από ενοίκια εισόδημα 10000 ευρώ που χρησιμοποιείτε για τις ανάγκες της επιβίωσης και υποχρεώσεις σας.

Εχει καμιά λογική να το πουλήσετε εδώ και τώρα ας πούμε 30000 ή 40000 ευρώ, χωρίς μάλιστα να έχετε βρεί από που θα εξασφαλίσετε το εισόδημα που σας έδινε ;
Αφού σε 3-4 χρόνια παίρνετε τα 30-40000 ευρώ και το σπίτι είναι δικό σας. Γιατί να το πουλήσετε;
Δεν είναι τρελό; Εντελώς τρελό;

Και μάλιστα τα χρήματα που θα πάρετε από την πώληση δεν θα έχετε το δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε ανάγκες αλλά θα πρέπει υποχρεωτικά να τα δώσετε για να ξεπληρώσετε τοκογλυφικό χρεος σε αυτούς που σας υποχρεώνουν να πουλήσετε!

Και μετά πώς θα ζήσετε;

Δεν είναι ακριβώς σαν τους πληστηριασμούς όπου γκάνκστερς υποχρεώνουν ιδιοκτήτες ακινήτων να τα πουλάνε στο 1/10 της αξίας τους και όταν κάτι τέτοιο γίνει αντιληπτό επεμβαίνει αμέσως η δικαιοσύνη γιατί το πράγμα βρωμάει;

 Ολη αυτή η ιστορία των δήθεν "αξιοποιήσεων" ξεκινώντας από τον ΟΠΑΠ (αν είναι δυνατόν!) είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που γίνονται μέρα μεσημέρι μπροστά στα μάτια μας.

Γιατί στην περίπτωση του ΟΠΑΠ τα πράγματα είναι ακόμα πιο κραυγαλέα από ότι στο παράδειγμά μας.

Ο ΟΠΑΠ αξίζει στο χρηματιστήριο σήμερα περίπου 3δις.

Τα ετήσια καθαρά κερδη πέρσι ήταν πολύ κοντα στο 1 δις.

Δηλαδή σε 3-4 χρόνια η εταιρεία δίνει πίσω την αξία της!!!
(η τιμή της πώλησης θα έχει προφανώς "στενή σχέση" με την χρηματιστηριακή αξία. Δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν την πώληση και κάτω από την τιμή αυτή)

Ο ΟΠΑΠ είναι μια υγιέστατη εταιρεία που είναι φανερό πως δεν χρειάζεται κανενός είδους αλλαγή πορείας, ενω μεχρι τώρα ποτέ δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα από συμεριφορές συδικαλιστών κλπ.
Επίσης είναι εταιρεία, καθαρή χωρίς δανεισμό(αυτό στις μέρες μας αξίζει πάρα πολλά), ενω έχει και περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας.

Πως γίνεται να επιλέγεται να πουληθεί αυτή η εταιρεία, και μάλιστα να πουλάμε το σύνολο των μετοχών που έχουμε σαν κράτος(34%) σε μια τόσο κακή στιγμή όπου φυσικά είμαστε όπως λένε οι κυβερνώντες με το πιστολι στον κρόταφο;

Αυτό δεν είναι διαρθρωτική αλλαγή, δεν είναι εξορθολογισμός, είναι το λιγότερο προδοσία!

Ενα κανονικό έγκλημα εις βάρος μας που δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε να γίνει.

2 σχόλια:

Ανατολή είπε...

ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ.
Πουλάνε την περιουσία της Ελλάδας λες κι είναι του πατέρα τους περιουσία.
Κανονικά αυτό το πανώ που κρέμασαν οι Δημαράς- Οικονόμου στη Βουλή: "Η Ελλάδα δεν πωλείται", θα 'πρεπε να το κρεμάσουμε οι ίδιοι παντού. Σε κάθε πόλη, σε κάθε δημόσιο κτίριο, πρόσοψη πολυκατοικίας, λιμάνι, δέντρο, παντού.
Μόνοι, μας. Ο καθένας με 2-3 φίλους από ένα πανώ.
Να γεμίσει η Ελλάδα.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Συμφωνω 100%!
νΑ ΠΆΝΕ ΝΑ ΠΟΥΛΉΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΉ ΤΟΥς ΠΕΡΙΟΥΣΊΑ, ΌΧΙ ΤΗ ΔΙΚΉ ΜΑς. αΥΤΟ ΤΟ 1δις το χρόνο που μας δίνει ο ΟΠΑΠ από που θα βγεί; Από την τσεπη μας την άδεια; Πρεπει να το κάνουμε προσωπικό το θεμα για να το νοιωσουμε.
Α δε γινει αυτό θα πουλήσουν στο τέλος και τα δικά μας πραγματικά σπίτια. Δεν υπερβάλω δυστυχώς.Κυριολεκτώ.

ShareThis