Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Σεναριογράφοι ή εκβιαστές;

Τι έχει γίνει ακριβώς λοιπόν;
Ποιος ειναι ο εμπνευστής του νέου σεναρίου αποχώρησης από το ευρώ που δημοσίευσε το Spiegel;
Η ΕΕ;Η Ελληνική κυβέρνηση; Ποιός τέλος πάντων;
Προφανώς από τους 2 παραπάνω κανείς δεν μπορεί να επιδιώκει την έξοδο από το ευρώ.
Η γαλλογερμανική ΕΕ γιατί απλά δεν την συμφέρει (θα ήταν πραγματική βόμβα στα θεμέλια του ευρωσυστήματος αφού θα πυροδοτούσε αντιδράσεις κι εξελίξεις ανεξέλεγκτες και σε άλλες χωρες), ενώ η ελληνική κυβέρνηση απλά κάνει ότι της πουν.
Βέβαια στις κουβέντες ή "διαπραγματεύσεις" που γίνονται λέγονται πολλά και ζητούνται περισσότερα ή και όλα. Εκεί λοιπόν κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι ειπώθηκε ή τι πυροτέχνημα έπεσε.
Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι το Spiegel δεν λειτούργησε από μόνο του χωρίς πρώτα να έχει πάρει πράσινο φως από τους κυκλους που εκπέμπουν την σκληρή Γερμανική γραμμή. Αυτό συμβαίνει ως τώρα τουλάχιστον.
Οπότε το πιο πιθανό κατα τη γνώμη μου είναι η δημοσίευση να έχει χαρακτήρα απειλής και εκφοβισμού προς διάφορους αποδέκτες, όπως επίσης και αφορμής για κερδοσκοπία στα CDS's τα οποία οι εκδότες τους και οι τωρινοί τους κάτοχοι, προσπαθούν να πουλήσουν σε ψηλές τιμές στους επόμενους.
Ισως κάποιοι στη Γερμανία προσπαθουν να ξεκαθαρίσουν πως αν η οποιαδήποτε αναδιάρθρωση δεν ε'ίναι σύμφωνα με το δικό τους συμφέρον, τότε μας περιμένει αποπομπή από το ευρώ (πράγμα που δεν εννοούν αλλά απλά εκτοξεύουν ως απειλή)
Ακόμη υπάρχει και η ενοχλητικά υψηλή για το ευρώ ισοτιμία με το δολλάριο που δημιουργεί προβλήματα στους Γερμανούς εξαγωγείς.
Η ουσία όμως για μας είναι ότι αυτή την ώρα παίζεται ένα σκληρό παιχνίδι οπου κάποιοι τα ζητούν όλα και πιέζουν την ελληνική πλευρά να ενδώσει σε όλα και να υπογράψει τα πάντα, όπως πχ. το φημολογούμενο swap των 50δις για την εκμετάλλευση των ακινήτων και ίσως και άλλο ένα με τα 27δις που θα απαιτηθούν για την κάλυψη των αναγκών της επόμενης χρονιάς.
Σε όλα αυτά η μόνη απάντηση είναι η δυναμική έκφραση της αντίθεσής μας  για να κοπεί ο βήχας στους δανειστές, αλλά και κάθε σκέψη περαιτερω παραχωρήσεων στην κυβέρνηση. Δηλαδή δρόμος και πάλι δρόμος.
Πρέπει όλοι, και η κυβέρνηση και η ΕΕ και ο κόσμος όλος, να δούν καθαρά ότι με το ξεζούμισμα και το γδάρσιμο δεν πάει άλλο. Μας τελείωσε Και βέβαια να σκεφτούν πως ότι δώσαμε δεν το δώσαμε εθελοντικά,αλλά μας το άρπαξαν με τη βία και πως αυτό δεν θα περάσει έτσι.
Την Τετάρτη Γενική Απεργία και συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα.
Ας αφήσουμε τα σενάρια για τους σεναριογράφους κι ας κάνουμε αυτό που πρέπει για μας.
Δηλαδή αντίσταση τώρα.
Κι αυτή τη φορά ας πάρει πλέον μόνιμο χαρακτήρα. Αλλιώς θα έχουμε βαρύ χειμώνα καλοκαιριάτικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis