Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Συγγνώμη από τον Πέτρο Τατσόπουλο στον κόσμο της Πλατείας Συντάγματος

Συγγνώμη ζήτησε πριν λίγο με σχόλιο του στο μπλογκ ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος για όσα είπε στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ σήμερα.
Την δημοσιεύω μαζί με τη δική μου απάντηση:

Πέτρος Τατσόπουλος: 
 Την είδηση, με ή χωρίς εισαγωγικά, για την "άνοδο" και την "ενσωμάτωση" της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα, την διάβασα σοκαρισμένος χθες στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής (όπως διαπιστώνω, σήμερα, την έχουν αποσύρει). Χαίρομαι αν δεν ισχύει και, εκτός από τη συγγνώμη μουγια την επιπολαιότητα να την υιοθετήσω, δηλώνω και την ανακούφισή μου. Πολύ φιλικά. Πέτρος Τατσόπουλος.

Και η απάντησή μου:

Φίλε Πέτρο Τατσόπουλε,
Προφανώς δεν εχω τίποτα προσωπικό μαζι σου αλλά αυτό που έγινε ειναι πολύ κακό για όλους εμας που βρισκόμαστε εκεί παλεύοντας με τη δική μας αγωνία ή πηγαίνοντας κάθε μερα από τον ενθουσιασμό στο σκεπτικισμό και πάλι πίσω. Ειναι πολύ κακό ακόμη για όσους για σωστούς πιστεύω λόγους έχουν αφήσει ένα κομματι ελπίδας στις πλατείες. Η κατάσταση ειναι διαρκώς ρευστή αφού ο κόσμος είναι παρα πολύς και πολύχρωμος πολιτικά και δίνεται μάχη κάθε μέρα για να μπορέσει να αποκτήσει ένα ουσιαστικό περιεχόμενο όλο αυτό το πολιτικό οδόφραγμα που στήθηκε αυθόρμητα στις πλατείες, χωρίς να κινδυνεύει να θεωρηθεί "ύποπτο" από κανέναν "ανησυχούντα". Προσωπικά η συγγνωμη σου μου αρκεί παρα το ότι δεν μπορώ να καταλάβω πως έκανες τέτοιο λάθος να μην διασταυρώσεις το τι έγινε μετα από τόση εμπειρία που εχεις. Οσο για την υπόλοιπη επιχειρηματολογία σου όπου είπες ότι δεν σου αρέσει όλο αυτό που συμβαίνει στις πλατείες γιατί αρέσει σε όλους (στη ΝΔ, στο ΛΑΟΣ, στα Αριστερά κόμματα) έχω να πω το εξής. Η αλήθεια είναι οτι αρέσει στους οπαδούς και στους ψηφοφόρους όλων των πλευρών, στον απλό κόσμο δηλαδή. Στα ίδια τα μεγάλα κόμματα όμως που αποτελούν έτσι κι αλλιώς μηχανισμούς που επηρρεάζονται και απειλούνται από τέτοια γεγονότα, δεν νομίζω πως αρέσει. Σε κάποιους μαλιστα δεν αρεσει καθόλου. Κι όπως έγραψε η Εl Pais για την δική τους Puerta del Sol, "Οι νέοι βγήκαν στους δρόμους και ξαφνικά γέρασαν όλα τα κόμματα"
Φιλικά Γιωργος Σαρρής

10 σχόλια:

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Γιώργο δεν είναι η πρώτη φορά που ζητάει συγνώμη για "εκ του πονηρού πια αναφορές του". Ξέρεις! και ο γραφικός (όπως έχει καταντήσει )μπορεί να κάνει τη δουλειά που του έχουν αναθέσει..

Καλή σου μέρα..

ange-ta είπε...

"Οι νέοι βγήκαν στους δρόμους και ξαφνικά γέρασαν όλα τα κόμματα"

Μεγαλειώδες!!

Γιώργο, όταν περνάω απο το μπλόγκ σου με παίρνουν τα κλάματα. Δεν αντέχω να διαβάζω αυτον τον σπαραγμό των νέων μας!!!

Οσο για τον κύριο που του αφιερώνεις την ανάρτηση, χάνεις τα λόγια σου!!

Petros είπε...

Στον κύριο ή την κυρία που υπογράφει "Ελίτσα" διευκρινίζω ότι, ναι, είναι η ΠΡΩΤΗ φορά που ζητάω δημόσια συγγνώμη. Εάν στις "εκ του πονηρού αναφορές" μου περιλαμβάνει και τη διαβοήτη, όσο και γελοία πια υπόθεση με τον "γκέι" Κολοκοτρώνη επισημαίνω ότι δεν ζήτησα ποτέ συγγνώμη για κάτι που ποτέ δεν ισχυρίστηκα, ούτε καν ως αστείο. Τέλος, ας μου επιτρέψει η "Ελίτσα", ως επώνυμο στοχοποιημένο θύμα της Χρυσής Αυγής, να θεωρώ γραφικό όποιον, για ψύλλου πήδημα, βλέπει παντού μίσθαρνα όργανα που "κάνουν τη δουλειά που του[ς] έχουν αναθέσει".

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Βέβαια αν ήμουν «κύριος» δεν θα υπέγραφα σαν Ελίτσα
γιατί θα ήμουν κύριος πραγματικός.
Και προτιμώ να μιλώ με έναν εντεταλμένο ακόμα και του χειρότερου κόμματος
παρά με κάποιον που εν αγνοία του δημοσιεύει ή λέει πράγματα έστω και με αγνή πρόθεση.. και αρνείται να δει ότι ψύλλου πήδημα υπάρχει.. είναι βλέπεις δυσδιάκριτο και δεν γίνεται αντιληπτό με την πρώτη ..κάνει όμως την καλύτερη δουλειά..
γενικά μιλάω..

Petros είπε...

Κυρία μου, είναι άχαρη η συζήτηση ανάμεσα στους ανθρώπους και στα ελαιοειδή. Αλλωστε εσείς γνωρίζετε κάλλιστα και το βίο μου και τις προθέσεις μου -τι να σας λέω εγώ τώρα; Την καλησπέρα μου και την καληνύχτα μου.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

μμμμμμ! Ave Δάσκαλε......

Γιώργος Σαρρής είπε...

Παιδια σας παρακαλω η αντιπαράθεση σε προσωπικό επίπεδο δεν ε΄χει κανένα νόημα.
Σε επίπεδο απόψεων μιλάμε όσο μπορούμε κι όσο αντέχουμε.

Επίσης εφ όσον δεν έχω κάποιο στοιχείο για το περι "αναθεσης δουλειάς στον Π.Τ. τα θεωρώ υπερβολικά.
Πέτρο όταν γίνεται κάποιο τόσο χοντρό λάθος όπως αυτό που μετέφερς είναι λογικό να αντιμετωπίζεις το θυμό ανθρώπων που συμμετέχουν σε όλο αυτό.

Παρακαλώ πάντως ξανα να μην υπάρχει προσωπική αντιπαράθεση.
Δεν εχω βαλει μετριασμό σχολίων και δεν θελω να βάλω.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Γιώργο σου ζητώ συγνώμη..

Petros είπε...

Γιώργο, εκτιμώ την καλή σου πρόθεση. Οποιος παρακολουθήσει καλόπιστα τις πρωινές μου δηλώσεις στη ΝΕΤ, θα συμφωνήσει, υποθέτω, ότι κινούνται γύρω από δύο άξονες: την αγωνία μου για τη Χειραγώγηση του κινήματος των Αγανακτισμένων από τους πιο ετερόκλητους μνηστήρες (δεν έχει παρά να συγκρίνει κανείς σήμερα τους διθυράμβους Σαμαρά για το κίνημα με τους διθυράμβους Τσίπρα, ακόμη και με τη γλοιώδη δήλωση συμπάθειας του Παπακωνσταντίνου)και το, αν μη τι άλλο, παράδοξο ποτ-πουρί των ίδιων των διαδηλωτών. Χτες βράδυ ήμουν στο Σύνταγμα. Διαπίστωσα ιδίοις όμμασι ότι πολλοί εθνικιστές,κατά μόνας, έχουν παρεισφρύσει στις γραμμές των διαδηλωτών. Δεν ήταν δύσκολο έκτοτε να πιστέψω την ανάρτηση της "Χρυσής Αυγής" (την επανέφεραν στην ιστοσελίδα της, μπορείς να την δεις) ότι εκατοντάδες διαδηλωτές από το Σύνταγμα ενσωματώθηκαν στους Χρυσαυγίτες και κατευθύνθηκαν από κοινού προς την Ομόνοια. Αλλωστε,μια ματιά να ρίξει κανείς στα φασιστικά μπλογκ (νοσηρή συνήθεια που μου ξέμεινε από τότε που με πολεμούσαν λυσσωδώς για το "1821") αντιλαμβάνεται αμέσως ότι, την αρχική απόρριψή τους για τους Αγανακτισμένους έχει αντικαταστήσει η διάθεσή τους, είτε να σας καπελώσουν (πράγμα δύσκολο) είτε να "νομιμοποιήσουν" τη δική τους παρουσία δίπλα σας (πράγμα λιγότερο δύσκολο). Χαίρομαι που άνθρωποι σαν εσένα και σαν τον παλιό μου φίλο, τον Κίμωνα Ρηγόπουλο, εργάζεστε για να μην τους επιτρέψετε κάτι τέτοιο. Αυτό προς άρση κάθε παρεξήγησης. Δεν πρόκειται να σε κουράσω άλλο. Πέτρος Τατσόπουλος.

ange-ta είπε...

Δεν πειράζει κ. Τατσόπουλε,

μην ανησυχείτε για την πορεία που θα πάρουν τα πράγματα από τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και αλλού στην Ευρώπη. Μετά από 200 χρόνια κάποιος σαν και την αφεντιά σας θα βρεθεί να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια!!!

ShareThis