Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Συμφωνία στίς ΗΠΑ για το χρέος-Τι έκπληξη!

Τελικά φαίνεται οτι οι δυσκολίες δεν είναι και τόσο αξεπέραστες για μια συμφωνία ανάμεσα σε Ομπάμα και Ρεμπουμπλικάνους για την αύξηση του ορίου του χρέους έτσι ώστε να αποφευχθεί η στάση πληρωμών.
Το παιχνίδι που παίζεται εδω και καιρό στην πλάτη των Αμερικανών από τα 2 κομματα φαίνεται να παίρνει τέλος και η συμφωνία θα είναι τέτοια που να μην πλήτει την αναπτυξη της Αμερικανικης οικονομίας, όπως είπε ο πρόερος Ομπαμα.
Το ζητημα βέβαια είναι πάντα το ποιόν θα πλήτει, το μεγάλο κεφάλαιο ή τον Αμερικάνικο λαό. Οι Ρεμπουμπλικάνοι τόσο καιρό εκπροσωπώντας τους πλούσιους των ΗΠΑ και προσπαθώντας να εκθέσουν τον Ομπάμα έφεραν τα πράγματα στα όρια. Ειναι σίγουρο οτι η συμφωνία θα περιλαμβάνει υποχωρήσεις από τις θέσεις και υποσχέσεις για κοινωνική πολιτική που έχουν δώσει οι Δημοκρατικοί και ο Πρόεδρος. Οπως ήταν βεβαια εξ ίσου σίγουρο οτι θα βρισκόταν λύση όπως πάντα την τελευταία στιγμή, αφου αυτό το παιχνίδι έχει παιχτεί από το '60 και μετά πάνω από 70 φορές(!) πάντα με "αίσια" κατάληξη.
Οι πληροφορίες μιλούν για αύξηση του ορίου του χρέους κατά 1 τρίς(!)-είναι ήδη 14 τρις δολάρια- ενω ανάλογες θα είναι οι περικοπές δαπανών σε ορίζοντα 10ετίας. Η γνωστή ιστορία των περικοπών για το καλό της πατρίδας αυτή τη φορά θα ρίξει τις σκιές της στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.
"Καλό κουράγιο"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis