Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Σόιμπλε: Αποκλείω τα ευρωομόλογα, εφόσον τα κράτη μέλη εφαρμόζουν τη δική τους δημοσιονομική πολιτική


Τρία σημεία από τη συνέντευξη Σόιμπλε στο Spiegel που δείχνουν πολλά χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις.


H συζήτηση για την κρίση μεταφέρεται πλέον στο κύριο ζήτημα που είναι το εξής:
Δεν είναι δυνατόν καθε χώρα και κάθε λαός να αποφασίζει ανεξάρτητα για τον εαυτό του. Αυτή είναι δουλειά των ειδικών του Άξονα Γερμανίας-Γαλλίας και των δορυφόρων τους Βορείων.
Η Δημοκρατία κι η Ανεξαρτησία είναι πλέον υποθέσεις ξεπερασμένες! Το λένε και οι καλοπληρωμένοι σοφοί Κώνστες που κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι προσποιούμενοι τους απλούς "Έλληνες".
Οι αγορές και οι άνθρωποί τους αντί να στριμωχτούν στη γωνια τους μετά από τόση καταστροφή επιχειρούν νέες εφόδους προς την καρδιά της Δημοκρατίας αλλά και την ίδιας μας τη  ζωή.
Προφανώς τα μηνύματα που στελνουν οι λαοί δεν τους αγγίζουν.
Ως πότε θα το δεχόμαστε αραγε επιχειρώντας να σωθούμε χωρίς οργάνωση, σχέδιο και συνεργασίες;
 ....
Spiegel: Η διαχείριση της κρίσης στην ευρωζώνη με συνεχώς συνόδους κορυφής δεν έχουν διασκεδάσει τις ανησυχίες των ανθρώπων. Τα προβλήματα δεν είναι μεγαλύτερα, απ’ ότι θέλει να ομολογήσει η κυβέρνηση στους πολίτες;
Σόιμπλε: ...Όλα τα μέτρα, με τα οποία επιτρέψαμε στην Ελλάδα, για μερικά χρόνια να μην πρέπει να προσφύγει στις αγορές και να εργάζεται για την εξυγίανση της οικονομίας της, δεν έχουν κοστίσει μέχρι τώρα τίποτα στο Γερμανό φορολογούμενο. Για το λόγο αυτό ενισχύσαμε τις δυνάμεις στην Ελλάδα, που πραγματικά μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.
 (Δωστε λίγη σημασία παραπάνω στο σημείο "...ενισχύσαμε τις δυνάμεις στην Ελλάδα, που πραγματικά μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα"
Spiegel: Επομένως είστε κατά των ευρωομολόγων;
Σόιμπλε: Αποκλείω τα ευρωομόλογα, εφόσον τα κράτη μέλη εφαρμόζουν τη δική τους δημοσιονομική πολιτική. Χρειαζόμαστε τα διαφορετικά επιτόκια, προκειμένου να υπάρχουν κίνητρα και δυνατότητες επιβολής κυρώσεων(...)

 και ένα τελευταίο...
Spiegel: Και αν δεν το κάνουν επαρκώς; Θα σταματήσει τότε η βοήθεια – με το ρίσκο να καταρρεύσει η νομισματική ένωση; Σόιμπλε: Οι εμπλεκόμενες κυβερνήσεις δήλωσαν σαφώς ότι θα κάνουν τα πάντα, προκειμένου να μην τεθεί αυτό το ερώτημα και να υποταχθούν στα αντίστοιχα προγράμματα. Να το θέσω διαφορετικά: Δεν υπάρχει καμία διάσωση με οποιοδήποτε τίμημα.

Δωστε σημασία στις λέξεις. "...θα κάνουν τα πάντα"...."να υποταχθούν στα αντίστοιχα προγράμματα"

Ζητούμενο δικό τους η υποταγή.
Ζητούμενο δικό μας η Ελευθερία να επιλέγουμε τη δική μας ζωή. 

Η μήπως ξέφυγα και λέω ξεπερασμένες κουζουλάδες; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis