Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Αγγλία στο χορο της φωτιάς - Τα πέπλα των "εγκληματικών στοιχείων"

Η Αγγλία στις φλόγες.
Ανθρωποι εξαθλιωμένοι, αδικημένοι, άνεργοι, φτωχοί, νέοι χωρίς αύριο, απελπισμένοι και απογοητευμένοι που τώρα τους ζητάνε με τη σειρά τους να πληρώσουν το λογαριασμό, βγήκαν εξαγριωμένοι στους δρόμους με αφορμή την εκτέλεση του 29χρονου έγχρωμου.
Και τότε ξαφνικά γέμισαν οι συνοικιες και το κέντρο με κοινούς εγκληματίες που άρχισαν τα ντου σε σπίτια και μαγαζιά. Και κατόπιν οι "ομάδες περιφρούρησης των πολιτων", πολλές φορές  γεματες ρατσιστικά στοιχεία. Με σκοπό βέβαια να θολώσουν τα νερά, να στραφεί  ο ένας εναντίον του άλλου, να χαθεί όσο γίνεται το πολιτικό, το οικονομικό, το κοινωνικό ταξικό υπόστρωμα της αναταραχής.

Κι έτσι να φοβηθούν οι φιλήσυχοι πολίτες που θα έλεγαν ίσως πως όλοι αυτοί που ειναι στους δρόμους έχουν δίκιο, όπως ειχε γίνει στην Αθήνα το Δεκέμβρη του '08.
Κι έτσι να γεμίσει το Λονδίνο από 16000(!!!) αστυνομικούς -κανονικός στρατός- και αύριο και οι άλλες πόλεις.
 Και να γίνουν δημοψηφίσματα που να λένε να απαγορευτεί η κυκλοφορία τα βράδια(!) και η αστυνομία να πυροβολεί ελεύθερα οποιον δεν της αρέσει!
Και η κυβέρνηση αντί να λογοδοτεί στους εξεγερμένους για την εξαθλίωσή τους, να "υπερασπίζεται ηρωικά" την νομιμότητα, τις περιουσίες και το δικαίωμα των πολιτών να κυκλοφορούν ελεύθεροι και άφραγκοι στους δρόμους. Και η Ευρώπη κι ο κόσμος ολόκληρος να ετοιμάζει τις νέες νομοθεσίες καταστολής για τους επόμενους εξεγερμένους.

Η Αθήνα του 2008 προχωρημένη ένα βήμα "μπροστά" απαλλαγμένη εντελώς από κάθε ενοχλητικό  μανδύα πολιτικοποίησης που να βάζει το λαό σε σκέψεις και απειλητικούς συνειρμούς και δράσεις.
Πως τα φέρνουν έτσι...
Και πόσο φανερή γίνεται η αναγκαιότητα οργανωμένης και μαζικής δράσης που να περνάει την άνοιξη του αυθόρμητου σε καλοκαίρι κινηματικης καρποφοριας.
Θα έρθει ο καιρός όμως που τα τεχνάσματα θα εξαντληθούν και η αλήθεια θα κυλήσει σα λάβα.

 Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Θυμηθείτε αυτό που γίνεται στην Αγγλία.
Θα παιχτεί σύντομα σε πολλές πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις του κόσμου.

1 σχόλιο:

Ανατολή είπε...

Γιώργο, καλησπέρα (ή καλημέρα!).
Σου έχω απάντηση για το θέμα που καταπιάστηκες, εδώ:
http://anatolikatisedem.blogspot.com/2011/08/quiz.html

Υ.Γ. δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες κοινωνιλογικές έρευνες που αφορούν το θέμα της παραβατικότητας- εγκληματικότητας ανηλίκων και των κοινωνικών ανισοτήτων στην εκπαίδευση, έχουν γίνει στην Αγγλία. (την πιο ταξική κοινωνία της Ευρώπης!!!!).

ShareThis