Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011

Τελειώνει ο Καντάφι;

εδώ και τώρα

Οι Λιβυοι εξεγερμένοι επαναστάτες που παλεύουν για την ανατροπή του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι ισχυρίζονται ότι έχουν στον έλεγχό τους δύο στρατηγικές παράκτιες πόλεις κοντά στην Τρίπολη.
Λένε ότι έχουν πάρει την πόλη Zlitan, 160 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας, και Zawiya, περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, ύστερα από σκληρές μάχες, την Παρασκευή.
Η κυβέρνηση αρνείται τους ισχυρισμούς των ανταρτών, και ο ανταποκριτής του BBC στην Zlitan λέει ότι η πόλη δεν έχει πέσει ακόμη ολοκληρωτικά στα χερια των εξεγερμένων.
 Εν τω μεταξύ η φυγή παλιών στενων συνεργατων του Καντάφι προς στη μεριά των ανταρτών ή προς άλλες χωρες συνεχίζεται. Χθες ηταν η σειρά του Αμπντελσαλάμ Τζαλούντ που ήταν απο εκείνους που συμμετείχαν στην επανασταση του 1969 που έφερε τον Καντάφι στην εξουσία.

5 σχόλια:

Gryzor είπε...

Εδώ δεν έλεγα πριν κάποιους μήνες ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα ουσιαστικό στην Αίγυπτο και μου έλεγες (παραφράζω) "ο στρατός είναι καλός"; :D

Γιώργος Σαρρής είπε...

Μη βιαζεσαι. Κοιτα το Μουμπαρακ στο κλουβι. Δεν ειναι λίγο. Η ιστορία εχει τους ρυθμους της

Avenida con Poemas είπε...

Οι δικτάτορες πέφτουν για να αντικατασταθούν από κοινοβουλευτικούς...και αυτοί έχουν την δικαιολογία ότι είναι νόμιμοι.

Gryzor είπε...

Γιώργο, το να μου λες για τον Μουμπάρακ και το κλουβί είναι σαν να μου λες πως πέθανε ο Χίτλερ, ζήτω ο Χίμμλερ.

Επανάσταση σε ρυθμούς... ραστώνης έχεις ξαναδει;

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ε δεν είπε κανείς ότι έγινε επανασταση και ο λαός πήρε την εξουσια. Ηρεμία χρειάζεται. Αλλά να περνας στην άλλη όχθη και να λες οτι δεν έγινε τίποτα και οτι απλά τους τη φερανε κανει λίγο λαγνεία της ήττας και της απογοήτευσης. Ουτε βρισκονται πίσω από όλα τα περίπλοκα και πάντα νικηφόρα σχεδια του Ιμπεριαλισμού. Ο Αιγυπτιακός, Τυνησιακός,Συριακός κλπ. λαός εξεγέρθηκε και οι άλλοι τρεχουν να κλείσουν τις τρυπες που άνοιξαν.
Εξακολουθω να πιστε'υω οτι ειναι τεραστιο βημα-και μηνυμα- η ανατροπή Μουμπάρακ.

ShareThis